9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

«Άθληση κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Βασική επιδίωξη των δράσεων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  στο Μουσικό Σχολείο μας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης και να αντιληφθούν την ωφελιμότητα της άσκησης στη σωματική και πνευματική υγεία, εφόρου ζωής. Παράλληλα να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και αποδοχής  ανάμεσα σε καθηγητές, μαθητές λυκείου και μαθητές γυμνασίου.

Σκοπός : Στον Καρφά, αξιοποιώντας την αμμώδη παραλία, διοργανώθηκε ένα πολυσύνθετο πρωτάθλημα, που αναμιγνύει αθλήματα και δεξιότητες (Beach Volley, Beach Handball, Beach Soccer, σκυταλοδρομία) καθώς και καλλιτεχνική έκφραση (Γλυπτική στην άμμο) δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου ,αλλά και στους καθηγητές, να ζήσουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες και αγωνιστικές καταστάσεις . Σε ομάδες ανομοιογενείς, που αποτελούνται από καθηγητές, μαθητές Γυμνασίου από διαφορετικές τάξεις καθώς και Λυκείου, καλούνται να αναλάβουν ρόλους, είτε σαν αθλητές ,είτε σαν καλλιτέχνες ,είτε σαν δημοσιογράφοι κ.α και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ,πάντα συνεργαζόμενοι, ώστε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Παράλληλα μαθητές και μαθήτριες αναλαμβάνουν βοηθητικούς ρόλους (διαιτητές, γραμματείες, κριτές αγωνισμάτων, υπεύθυνοι υλικού)  απαραίτητους για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος .

Ας δούμε όμως αυτήν την ημέρα μέσα από το βλέμμα των μαθητών/τριων.

Άρθρο της ομάδας Music Players _ Δημοσιογράφος  Μαρκέλλα Παντελούκα

«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022»

              Σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2022, το Μουσικό Σχολείο Χίου πραγματοποίησε στην παραλία του Καρφά τους 9ους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου σε διάφορους ρόλους μαζί με τους καθηγητές. Δημιουργήθηκαν 10 ομάδες που θα αγωνίζονταν στις δράσεις καθώς και ομάδες υποστήριξης (γραμματεία, διαιτητές, υπεύθυνοι υλικού…)

            Κάθε ομάδα συστάθηκε, πήρε το όνομά της, καθόρισε ρόλους, όρισε ενδυμασία και λογότυπο, συνεργάστηκε, αγωνίστηκε, παθιάστηκε, διασκέδασε και τέλος έκανε τον απολογισμό της.  

            Τα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος οι ομάδες ήταν το beach Volley, το Beach Handball, πέναλτι, σκυταλοδρομία και γλυπτική στην άμμο. Η συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα έδινε την δυνατότητα στους αγωνιζόμενους να συνεργαστούν, να ανταγωνιστούν, να συγκεντρωθούν, να γνωριστούν μεταξύ τους και να εκδηλώσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Πέρα από τους κανόνες των παιχνιδιών επικρατούσε ένα αίσθημα χαράς, απελευθέρωσης και ανεμελιάς που προκάλεσε και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

        Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι δημιουργίες των ομάδων στην άμμο, καθώς ξετύλιξαν όλη τη φαντασία και την ικανότητά τους στην τέχνη της γλυπτικής.

        Στο τέλος της διοργάνωσης, παρά την κούραση όλων, ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και εκφράστηκε μέσα από συνεντεύξεις των συμμετεχόντων. Όλοι ήταν χαρούμενοι που μέσα από τον αθλητισμό τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν με παιδιά άλλων τάξεων, αλλά και με καθηγητές που συνήθως τους συναντάνε μόνο στις αίθουσες του σχολείου.

          Τελικά, η ομάδα που βγήκε νικήτρια ήταν…. μα όλες φυσικά, με έπαθλο όλα αυτά που αποκόμισαν από αυτή την υπέροχη μέρα.

           Όσο για την ομάδα μου, οι music players, «σκίσαμε» σε οργάνωση, συνεργασία, ιδέες, ευρηματικότητα, συντονισμό, αποδοτικότητα, δημιουργικότητα και  ενθουσιασμό!

            Ζήτω οι ο music players! Ζήτω ο αθλητισμός!

 

 

Βίντεο ομάδας Music Players

Παρουσίαση ομάδα LEGENTS 

Δείτε το στο slideshare.net

Άρθρο της ομάδας «Ακαταμάχητοι» _ Δημοσιογράφος Χριστίνα Μελαχροινούδη

«Ακαταμάχητοι» το όνομά μας. Φυσικά όχι μόνο ως προς τους αγώνες αλλά κυρίως σχετικά με την ενότητα και το δυναμισμό που νιώθαμε μέσα μας. Το γεγονός ότι δε γνωρίζαμε προσωπικά όλα τα μέλη της ομάδας δε μας εμπόδισε σε κάτι, δε μας επηρέασε διόλου αφού έπειτα από λίγα λεπτά είχαμε την αίσθηση ότι γνωριζόμασταν από καιρό. Εντάξει, τα ονόματα δεν τα μάθαμε με τη μία…. Μα αυτήν τη στιγμή τα ξέρω! Δουλέψαμε ομαδικά και ο καθένας προσέφερε εκεί που μπορούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ενθουσιασμένοι, καθόλου απογοητευμένοι, τα δίναμε όλα. Πραγματικά το χαμόγελο δεν έλειψε ούτε μία στιγμή από τα πρόσωπά μας και αυτό φυσικά οφείλεται στον εμψυχωτή μας καθηγητή κ. Γιάννη. Δε μας άφησε στιγμή! Στη γλυπτική στην άμμο ήταν όμορφα παρόλο που ήμασταν λίγοι και είχαμε έναν πλήρως απασχολούμενο με αυτό. Με την πρώτη ευκαιρία στα λίγα λεπτά που είχαμε μεταξύ των αγώνων τρέχαμε, πιάναμε δουλειά και χωρίς δυσκολία/διαφωνία ο καθένας μας έκανε ό, τι μπορούσε. Στο beach volley δυστυχώς δεν είχαμε πάντα τον άνεμο με το μέρος μας, αλλά μία νίκη την κερδίσαμε. Στο handball η ένταση ήταν μεγαλύτερη. Στη σκυταλοδρομία κανείς δεν έμεινε πίσω ενώ στα πέναλτι τα πράγματα ήταν ευκολότερα γι’ αυτούς που ήξεραν την μπάλα καλά αλλιώς….τρέχα γύρευέ την. Νομίζω όλοι μείναμε ευχαριστημένοι και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη.

 

Βίντεο ομάδας «Χελωνονιτζάκια» _ Κάμερα- Επιμέλεια βιντεο Αντώνης Μωραϊτάκης

 

 

Άρθρο της ομάδας «Χελωνονιτζακια» _ Δημοσιογράφος Πόπη Καλογήρου

4 Οκτωβρίου 2022

Καλημέρα σας!!!

                                               Μαζευτήκαμε

Φωτογραφηθήκαμε                                                           Ξεπαγιάσαμε

Οργανωθήκαμε

Παίξαμε

Φωνάξαμε

                                                                                           Αγριοκοιτάξαμε

                                                                                           Ζηλέψαμε

Αστειευτήκαμε

Γελάσαμε

Θαυμάσαμε                                                                       Νευριάσαμε

Συγκινηθήκαμε

                                                                                          Απογοητευτήκαμε

Χειροκροτήσαμε

                                                                                          Αποδοκιμάσαμε

Ιδρώσαμε                                                                          Πέσαμε

Εμπνευστήκαμε

Ψάξαμε

Σχεδιάσαμε

Απολαύσαμε

Συνεργαστήκαμε

Φάγαμε

Καθαρίσαμε

Ξεκουραστήκαμε

(Ξανα)φωτογραφηθήκαμε

                                                        Χαιρετηθήκαμε και φύγαμε!

Θετικά – αρνητικά: 18-7

                                         Το απολαύσαμε! Και του χρόνου!        

Περισσότερες πληροφορίες στο drive του Πρωταθλήματος  https://drive.google.com/drive/folders/16OlXlcW-6TudigsZxz6AcyjuxqXHZnnl?usp=sharing