Ημερολόγιο 2015 του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με εικόνες του καλλιτέχνη Γιάννη Τσούνη

tsounis

Για το ημερολόγιο εργάστηκαν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ / 1ου Ε.Κ. Άμφισσας στα πλαίσια του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων της Ευρώπης «Το ημερολόγιο του σχολείου μου». Το φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα προέρχονται από τον καλλιτέχνη Γιάννη Τσούνη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία τού έργου του.

Βιογραφικό του καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Τσούνης γεννήθηκε το 1961 στον Ελαιώνα Φωκίδας, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Το ταλέντο του άρχισε να φαίνεται από πολύ νωρίς. Αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική για αρκετά χρόνια.
Το 1999 εγγράφεται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας όπου και παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής Γιώργου Σκυλογιάννη και Αντριανής Βεντούρη.
Από το 2000 συμμετέχει ενεργά στις επιτροπές «Κατασκευής και Παρέλασης Αρμάτων» & «Η Νύχτα των Στοιχειών» του Δήμου Δελφών.
Το 2001 παρακολουθεί το σεμινάριο «Αρχαιομετρία και Αρχές Προληπτικής Συντήρησης Έργων Τέχνης και Μνημειακών Συνόλων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επίβλεψη της συντηρήτριας έργων τέχνης και μνημειακών συνόλων Ελίζας Πολυχρονιάδου. Επιπλέον, το 2001 συμμετέχει στην ανατύπωση των ανθιβόλων και σχεδίων του Σπύρου Παπαλουκά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας.
Με την πάροδο των ετών, οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις διευρύνθηκαν και ασχολήθηκε με την αγιογραφία, την προσωπογραφία και τη γλυπτική στον πωρόλιθο και το μάρμαρο.
Το 2010-2011 αναλαμβάνει την αγιογράφηση του ιδιωτικού ναού Αγ. Ειρήνης – Αγ. Αθανασίου.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 2 ατομικές και 7 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται στο Δήμο Δελφών, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Στις 6 Μαρτίου ήταν η ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας, την 3η και 4η ώρα, έγινε σχετικό αφιέρωμα με επίδειξη βίντεο κατά της σχολικής βίας. Επίσης, έγινε σχετική ομιλία από τον εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Άμφισσας Κωνσταντίνο Δραγογιάννη με παρουσίαση παραδειγμάτων σχολικής βίας και τρόπους αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τεχνικά από το 1ο ΕΚ Άμφισσας.

Οι μαθητές του τομέα Πληροροφικής δημιούργησαν αφίσες και ένα μικρό βίντεο.

Ακολουθεί σχετικό υλικό:

bullying2015st

bullying2015b

bullying2015d5

bullying2015c

bullying2015e5

bullying2015z

bullying20155

Βίντεο κατά της σχολικής βίας