Ενημέρωση από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Ο Οργανισμός  Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας έχει δημιουργήσει και εκδώσει εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

Περισσότερα εδώ.

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Αράχοβας στο ΕΠΑΛ και το 1ο ΕΚ Άμφισσας

Amfissa-Technical School of Amfissa2

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 και στα πλαίσια του μαθήματος του ΣΕΠ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 30 μαθητών με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Αράχοβας στο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άμφισσας.

Κατά την προσέλευσή τους οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους αν. διευθυντές του ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άμφισσας κ.κ. Βασίλειο Μπράτσο, Χρήστο Λαλά για θέματα σχετικά με τη λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης, τις ομάδες προσανατολισμού, τους τομείς και τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ Άμφισσας και την οργάνωση των εργαστηρίων του 1ου ΕΚ Άμφισσας, ενώ ακολούθησε και συζήτηση με βάση ερωτήματα και απορίες που εξέρφρασαν οι μαθητές.
Η ενημέρωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος.

Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα εργαστήρια του 1ου ΕΚ Άμφισσας. Τις ξεναγήσεις ανέλαβαν οι υπεύθυνοι εργαστηρίων κατεύθυνσης κατά τομέα. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του τομέα Ηλεκτρολογίας, το εργαστήριο Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού, το εργαστήριο Μηχανολογικών Κατασκευών, το εργαστήριο Οχημάτων και τα εργαστήρια Πληροφορικής & Εφαρμογών Η/Υ.

Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Γπ στο ΓΕΛ Άμφισσας στα πλαίσια εργαστηριακού μαθήματος

gel

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές της Γ” τάξης τομέα Πληροφορικής ΕΠΑΛ Άμφισσας, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας «Βάσεις Δεδομένων» και της διδακτικής παρέμβασης του έργου «Walking in the libraries» του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Σχολική Βιβλιοθήκη του ΓΕΛ Άμφισσας.

Κατά την επίσκεψή τους περιηγήθηκαν το χώρο και ενημερώθηκαν από το διευθυντή του ΓΕΛ Άμφισσας κ. Επαμεινώνδα  Μακρυγιάννησχετικά με τη μηχανοργάνωση των βιβλίων και ιδιαίτερα για το λογισμικό δανεισμού – διαχείρισης.

1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής

Ο Επιστημονικός Πολιτιστικός Σύλλογος eκπ@ιδευτικός κύκλος διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης- Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Δράμας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το: 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα:
«Καινοτόμες Εφαρμογές στη Διδακτική Πράξη»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015 στην πόλη της Δράμας.
Περισσότερα εδώ.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Σκοπός του διαγωνισμού η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.
Περισσότερα εδώ.

7ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2015

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν τον 7ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων: Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης, Διοικητικών μονάδων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς Προσωπικών ατομικών ή ομαδικών Ιστότοπων Εκπαιδευτικών.

Περισσότερα εδώ.

Νέα υπηρεσία του ΠΣΔ: «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο»

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία του «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η συγκεκριμένη δράση προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να προσκαλούν έναν εκπαιδευτή πιστοποιημένο σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, προκειμένου να διοργανωθεί μία δια ζώσης εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης με τη σχολική κοινότητα.
Περισσότερα εδώ.

Επιμορφωτικά σεμινάρια για καθηγητές στο CERN

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνουν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για 80 (40+40) καθηγητές κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ12.10, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07, ΠΕ17.08, ΠΕ19 και ΠΕ20 όλης της χώρας, στην Ελληνική γλώσσα. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Αυγούστου 2015 – 26 Αυγούστου 2015 και το δεύτερο 26 Αυγούστου 2015 – 29 Αυγούστου 2015, στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη.

Περισσότερα εδώ.