Γλώσσα Ε1

Αγαπητά μου παιδιά, γεια σας και χρόνια πολλά.     Δευτέρα 27/4/2020

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε τις άγιες μέρες του Πάσχα όσο το δυνατό καλύτερα στο σπίτι, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάντε λίγο υπομονή και σύντομα ,αν όλα πάνε καλά, θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο σχολείο. Μέχρι να γίνει αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα καλό είναι να ξαναθυμηθούμε και να εξασκηθούμε σε υλικό που ήδη έχουμε διδαχθεί, με τη μορφή γραπτών αλλά και διαδραστικών εκπαιδευτικών ασκήσεων. Οι εργασίες που σας στέλνω (σε μορφή φωτοτυπίας), θα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στο  mail μου συμπληρωμένες,  δύο(2) ημέρες μετά την αποστολή (αν π.χ.τις στέλνω στις 28 πρέπει οι απαντήσεις να επιστραφούν ως τις 30 του μήνα)

Ακολουθεί η εργασία : Οικογένειες λέξεων – Συνώνυμα – Αντώνυμα – Ομώνυμα – Παρώνυμα. (πάνω υπάρχει η θεωρία και κάτω γραπτές ασκήσεις για εμπέδωση)

(για να ανοίξουν οι υπερσυνδέσεις  κάντε πρώτα ΛΗΨΗ του εγγράφου)

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzdGVucGVtcHRldGF4ZXxneDoyNmYzYjhkZDM2ZjQzMDky

Ακολουθούν διαδραστικές ασκήσεις με συνώνυμα κι αντίθετα. Στις ασκήσεις αυτές για να κάνεις μεγάλο σκορ πρέπει να βρεις τις απαντήσεις το συντομότερο δυνατό. Επίσης εκεί που γράφει BONUS ROUND πρέπει να βρεις που κρύβεται το υψηλότερο θετικό σκορ για να έχεις τελική υψηλότερη βαθμολογία.

http://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/sunonuma.html

http://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/antitheta.html

Και λίγη ορθογραφία. Καλή εξάσκηση…..

http://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/true-false.html

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων