Στιγμιότυπο οθόνης 562

Ιστορικό ορόσημο για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Ελλάδα

Στιγμιότυπο οθόνης 562

https://www.facebook.com/590618479/videos/499770432714244/

👉 Ιστορικό ορόσημο για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Ελλάδα
Από τη Βεργίνα και την Πέλλα, η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ ξεκίνησαν τη διδασκαλία του Εγχειριδίου Ολυμπιακής Παιδείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (OVEP)
H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Hellenic Olympic Committee και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α, με την υποστήριξη του προγράμματος της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης και με την πολύτιμη συμβολή της έμπειρης Master Τrainer της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Sylvia Dalotto και της Διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου, πραγματοποίησαν την πρώτη εκπαίδευση του νέου εγχειριδίου Ολυμπιακής Παιδείας, Olympic Values Education Program (OVEP).
Η εκπαίδευση ξεκίνησε από ένα σημείο γεμάτο συμβολισμούς, τους εμβληματικούς χώρους 📍 της Βεργίνας και της Πέλλας, δυο τόπους που αντιπροσωπεύουν ανεκτίμητες αξίες.
✅ Πραγματοποιήθηκε στις 5 & 6 Ιουνίου 2024, σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής των Π.Ε. Ημαθίας και Πέλλας, κ. Γιώργο Ράπτη, ο οποίος αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 60 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων Α’/θμιας Εκπαίδευσης.
Αυτή η κίνηση αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Ελλάδα! 🙋
Το OVEP (Olympic Values Education Programme) είναι ένα σύγχρονο εγχειρίδιο που μας δίνει πολλές και πλούσιες ιδέες για να μπορέσουμε να αυτοσχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε. Είναι μία μορφή άτυπης εκπαίδευσης, που βασίζεται στη μάθηση μέσω της εμπειρίας, που μας παρέχει τη δυνατότητα να βρίσκουμε ιδέες για εύκολη προσαρμογή σε όλους τους χώρους και με ποικίλα αντικείμενα. Είναι ένα εργαλείο, που δίνει τη δυνατότητα διερεύνησης και υλοποίησης νέων μεθοδολογιών για την καλλιέργεια της ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
Το OVEP (Olympic Values Education Programme) ξεκίνησε για να ταξιδέψει κάποια στιγμή και στις 206 χώρες της ΔΟΕ, όχι απλά για να υπάρχει, αλλά για να γίνει βίωμα και ανάγκη σε μια εποχή που οι Ολυμπιακές Αξίες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ.
Η Ελλάδα, είναι από τις πρώτες χώρες που μετέφρασε το ανανεωμένο εγχειρίδιο Ολυμπιακής Παιδείας της ΔΟΕ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ως υπεύθυνοι φορείς της διάδοσης της Ολυμπιακής Παιδείας στη χώρα μας, θα συνεχίσουν τις εκπαιδεύσεις σε όλη τη χώρα.
🤲 Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και ο ενθουσιασμός τους, όπως φάνηκαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης και όπως αποτυπώνονται μετά την αποκωδικοποίηση της αξιολόγησης, ήταν τεράστια, όχι μόνο γιατί ήταν οι «πρώτοι» στη χώρα που έλαβαν την εκπαίδευση του OVEP, αλλά γιατί θα αποτελέσουν τους πολλαπλασιαστές για την υλοποίηση του.
Ευχαριστούμε θερμά, για άλλη μια φορά, για την εμπνευσμένη της διδασκαλία, τη Master Trainer της ΔΟΕ Silvia Dalotto, καθώς και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στη Βεργίνα και την Πέλλα, την κ. Ευθυμία Γώτη, Δ/ντρια της Α’/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ημαθίας, τον κ.Σάββα Ταϊλαχίδη, Δ/ντή Α’/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, την κ. Εύα Κοντογουλίδου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, τις κ.κ. Σίτσα Λαζαρίδου και Αικατερίνη Παπαγεωργίου Συμβούλους Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων αντίστοιχα, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης των άλλων Ειδικοτήτων και τον κ. Χρήστο Μπαλάσκα εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.
Για το πρόγραμμα πληροφορίες εδώ: https://hoa.org.gr/i-eoe-kai-i-ethnoa-metefrasan-sta…/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση