blog5ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 001

«Το Διεθνές Διαβατήριο Ολυμπιακών Αξιών-Ιnternational fair play passport»

blog5ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 001

blog6ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 002

  • Συνεχίζοντας το συμβολικό ταξίδι το Διεθνές Διαβατήριο Fair Play που ξεκίνησε από την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ έφτασε στην Γη της Μακεδονίας στην γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ΠΕΛΛΑ με στόχο να διαδώσει το Παγκόσμιο μήνυμα των Ολυμπιακών Αξιών σε ΟΛΟ τον κόσμο.
  • Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας, με συνδιοργάνωση  το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας , Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης υλοποιήσαμε Εργαστήρια Ολυμπισμού (Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια ) παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Το Διεθνές Διαβατήριο Ολυμπιακών Αξιών-Ιnternational fair play passport» αντλώντας έμπνευση από την ΜΟΥΣΙΚΗ ως Αθλητικό Ιδανικό.

20231110 105246 εικόνα Viber 2023 11 12 23 43 37 212 εικόνα Viber 2023 11 12 23 45 00 769 εικόνα Viber 2023 11 12 23 46 24 636 εικόνα Viber 2023 11 12 23 57 51 272

  • Ευχαριστούμε για την παρουσία  στην Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή τις μαθήτριες /τές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης, την Διευθύντρια του Σχολείου Ίμπα Διαμαντούλα,  τους  εκπαιδευτικούς ,  Γεωργία Κετικίδου, Δημήτρη Καμαρινό
  • Ευχαριστούμε για τη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας την  κ. Βάσω Σίδη: Παιδίατρος /Ογκολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας -Συγγραφέας , το Μουσικό Γυμνάσιο Γιαννιτσών ( Διευθυντή  τον κ.Κετικίδης) τις μαθήτριες /μαθητές τους εκπαιδευτικούς κ.Καπετανάκης Χάρης ΠΕ7901, Καρυζώνης ‘Αλκης ΠΕ7901, την  κ.Βούλα Αργυράκη συγγραφέας της Έκδοσης  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας: ΤΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ.-Από  το Τσιφλίκιοϊ στην Νέα Πέλλα., Τον κ. Μυλονόπουλο  Χρήστο, Τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των δύο Σχολείων (Συνειδητοποιημένοι Εθελοντές  (Γονείς, Φίλοι, Συγγενείς), τους εκπαιδευτικούς τις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας.
  • Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α) κ. Γιώργο Αλικάκο , την Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) κα Ντενίζ Παναγοπούλου και τους συνεργάτες της για το εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιούμε στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Διεθνές Διαβατήριο Ολυμπιακών Αξιών-Ιnternational fair play passport» (σκυτάλη -Ιnternational fair play passport, αθλητικό σάκο, μετάλλια) προβάλλοντας Ανθρώπους, Αθλητές , Επιστήμονες Πρότυπα, και Φορείς που για όλους μας μπορούν να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα και πυξίδα στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή για έναν καλύτερο κόσμο.

20231110 105246 1 εικόνα Viber 2023 11 12 23 53 59 944 εικόνα Viber 2023 11 12 23 58 08 335 εικόνα Viber 2023 11 13 22 16 09 347

  • Προγραμματίζουμε (Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας , Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης) για το σχολικό έτος 2023-24 Εργαστήρια Ολυμπισμού (Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια ) από κοινού με την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία), την ΕΦΑ Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και στο περιβάλλον των Σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας , Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης)

blog blog.jpg2 blog.jpg3 blog.jpg4

Κεντρικός στόχος της παιδείας στην αρχαιότητα ήταν η συμμετρική ανάπτυξη σώματος και πνεύματος. Το σώμα το καλλιεργούσαν με τη γυμναστική τη ψυχή με την μουσική και το πνεύμα με τη γνώση.

Μόνο έτσι μπορούσαν να δημιουργήσουν το κάλλος. Μέσα στο κάλλος έκλειναν σφιχτά την ιδέα του Ανθρώπου.

Άνθρωπος όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι μόνο αυτός που έχει δυνατό σώμα , αλλά αυτός που έχει και όμορφη ψυχή και πνεύμα.

Το κάλλος, λοιπόν, είναι η έκφραση αυτής της πληρότητας και αυτή η τελειότητα είναι η αρετή.

Αυτά τα στοιχεία η ελληνική Αρχαιότητα τα έμπλεξε, τα συνέδεσε και τα διατύπωσε σε Ιδέα, το Αθλητικό Ιδανικό, που εμπνέει τους ανθρώπους και της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από τις ενότητες του προγράμματος:
Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαιΖΩ με Ασφάλεια»
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ζητάω όρια
παρουσιάσαμε με την ενεργή συμμετοχή μαθητών /τριών το International Fair Play Passport-Το Διεθνές Διαβατήριο Fair Play που δημιουργήθηκε από την ΕΘΝΟΑ και την Ιταλική Ολυμπιακή Ακαδημία, αξιοποιώντας το ενημερωτικό –εκπαιδευτικό υλικό από το διαδικτυακό χώρο της ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία)

Παρουσίαση International Fair Play Passport

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ακούω και μαθαίνω
Η κ. Βάσω Σίδη: παιδίατρος /ογκολόγος – σύμβουλος ψυχικής υγείας -συγγραφέας
με την εμπειρία της μας βοήθησε να ενημερωθούμε σχετικά με
• η μουσική ως αρωγή στη θεραπεία
• μουσική ιατρική
• μουσικοθεραπεία
• να μάθουμε τι κάνουν οι σύλλογοι που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους και πως μπορούν μέσα από την μουσική να σκορπίσουν χαμόγελα ξεγνοιασιάς.
Σε μια ηλικία εξέλιξης και ανάπτυξης υπάρχουν εκείνα τα παιδιά που καλούνται να ωριμάσουν απότομα και βίαια.
Μέσα στην διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ και
η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένας τρόπος να διαχειριστούν όλα όσα βιώνουν και να εκφράσουν όσα νιώθουν πολλές φορές .
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και
τα ΆΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ που έδωσαν σκληρό αγώνα και δεν τα κατάφεραν.
Εκείνα που πολέμησαν γενναία, που έδιναν θάρρος στους γονείς, που δεν το έβαζαν κάτω , μέσα από την αγωνία του θανάτου υμνούσαν το κάθε λεπτό της ζωής.
Εκείνα τα παιδιά που σήμερα μας χαμογελούν από ψηλά.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ωφελούμαι ψυχικά
Ακούσαμε μια ιστορία από τον Λουδοβίκος των Ανωγείων
(Λουδοβίκος των Ανωγείων: Η κουκουβάγια, το πεύκο και ο άνεμοs) μεταφέροντας σε όλους μέσα από την ΜΟΥΣΙΚΗ την Αξία του ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΣΙΑΣ.
«Όταν θα ξεχάσετε το Εγώ και θα ανακαλύψετε το Εμείς, το Μαζί, το Όλοι, τότε θα καταλάβετε ποιος φέρνει αυτή την ωραία μουσική.

Το σύνολο Τζάζ του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών , με τους καθηγητές Καρυζώνης ‘Αλκυς, Καπετανάκης Χάρης, Μαθήτριες/ές παρουσίασαν ένα μουσικό δρώμενο με γνωστές μελωδίες Τζάζ-Ροκ-Ποπ ρεπερτορίου με ένα ξεχωριστό ήχο από 8 σαξόφωνα και τέσσερα κρουστά
Μας βοήθησαν ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ,ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!!!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ!!!!!!!!
Ο κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος: Μουσικός, δεξιοτέχνης στο ακορντεόν μέσα από την Ελληνική Παραδοσιακή μουσική και το Δημοτικό Τραγούδι, στον Κύκλο του Χρόνου, μπόρεσε να μας βοηθήσει να να Νοηματοδοτήσουμε την Ζωή
Να αναστοχαστούμε,
Να αναζητήσουμε
Αξίες, Ιδανικά αλλά και Προσδοκίες από τη Ζωή.

Η κ. Βούλα Αργυράκη με αστείρευτη διάθεση για δημιουργία
με την δύναμη της ψυχής της μας μετέφερε μηνύματα από την καθημερινή ζωή και τις παραδόσεις των προσφύγων από το Τσιφλίκιοϊ της Ανατολικής Θράκης από τις οποίες μπορούμε να εμπνευστούμε σήμερα για να αντλήσουμε αισιοδοξία και δύναμη για το μέλλον.
Είναι η Συγγραφέας της Έκδοσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας: ΤΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ.-Από το Τσιφλίκιοϊ στην Νέα Πέλλα.
Η ίδια συγκρότησε από το 1990 θρακιώτική χορωδία μέχρι το 2006 .
Ο ξεριζωμός, η ορφάνια, ο πόνος, η πίκρα τα τραγούδια, οι ιστορίες, η νοσταλγία για την Πατρίδα την έκανε όπως μας είπε να ασχοληθεί με τα τραγούδια του χωριού μου.
Αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της Παράδοσης των προσφύγων του Τσιφλίκιοϊ ήταν Η ΜΟΥΣΙΚΗ ,το τραγούδι, για όλες τις περιστάσεις της ζωής. Και το κουβάλησαν εδώ στην Νέα Πέλλα κρυμμένο στην ψυχή τους.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Προσέχω το σώμα μου
Η μουσική ως ΦΑΡΜΑΚΟ-ΌΛΟΙ Παίζοντας , Χορεύοντας και Τραγουδώντας Μάθαμε για τον Πολιτισμό, την Άθληση (Μουσική, Τέχνη) και την ΖΩΗ.

εικόνα Viber 2023 11 12 23 59 32 662σσ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ισότιμα φέρομαι
Αξιοποιώντας ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ενημερωθήκαμε, ευαισθητοποιηθήκαμε με ΣΤΟΧΟ να κινητοποιηθούμε ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν με σοβαρές και απειλητικές για την Ζωή τους ασθένειες, μεταφέροντας μηνύματα ΑΓΑΠΗΣ ενισχύοντας τον αγώνα τους για ΖΩΗ με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ.
Παράλληλα στο πλαίσιο της
9η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών δημιουργήσαμε το μήνυμα:
ΜΗ ΜΑΣΑΣ…
ΚΙΝΗΣΟΥ:«Η Κίνηση δίνει Ζωή»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ : «Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών ΤΩΡΑ!!!»
Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης μπορούσαν να ληφθούν δείγματα από εθελοντές δότες με την συνδρομή από τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.
(Αν είσαι μεταξύ 18-45 ετών, μπορείς
και εσύ να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.)
Με δημιουργικές κατασκευές των μαθητών ενημέρωσαν όλους για την
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ «ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
Απονομή του
«International Fair Play Passport-Το Διεθνές Διαβατήριο Fair Play»
έγινε
για την
κ. Βάσω Σίδη,
παιδίατρος/ογκολόγος.
εικόνα Viber 2023 11 12 23 53 59 944 1
Απονομή της
σκυτάλη -Ιnternational fair play passport και μετάλλια απονεμηθήκαν τους καθηγητές Καρυζώνης ‘Αλκυς, Καπετανάκης Χάρης, Μαθήτριες/ές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (14),στον κ. Χρήστο Μυλωνόπουλο ,στην κ. Βούλα Αργυράκη, στην κ. Βάσω Σίδη.
εικόνα Viber 2023 11 12 23 58 08 335 1 εικόνα Viber 2023 11 12 23 58 38 382 εικόνα Viber 2023 11 13 00 00 56 020 εικόνα Viber 2023 11 13 22 16 09 347 1
Το ταξίδι του «International Fair Play Passport-Το Διεθνές Διαβατήριο Fair Play»
Συνεχίζεται…..!!!!!!!!!!
blog 1.jpg4 1blogΣτιγμιότυπο οθόνης 440

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση