ipourgeio_400px

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10)

και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

 

«8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021 ».«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Στο Δημοτικό σχολείο  Παραλίμνης στο  πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021  και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  οργανώσαμε  αθλητική-πολιτιστική εκδήλωση  με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Με στόχο να  προωθήσουμε διαθεματικά μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  τη Φυσική Δραστηριότητα  για την Υγεία, την Ποιότητα Ζωής  και την ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων, προσκαλέσαμε  τον Βασίλη Τσαλικίδη ,διεθνή πρωταθλητή στο αγώνισμα της κωπηλασίας .

6η Παγκόσμια θέση στο τετραπλό σκιφ εφήβων
1η Βαλκανική θέση στο τετραπλό σκιφ εφήβων
4η Βαλκανική θέση στο σκιφ εφήβων
2η Πανελλήνια θέση στο διπλό σκιφ ανδρών ε.β.
3η Πανελλήνια θέση στο σκιφ ανδρών
4η Πανελλήνια θέση στο σκιφ εφήβων

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κωπηλασίας  με τον υπεύθυνο  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μπαλάσκα Χρήστο  και τους δασκάλους  των τάξεων,  τηρώντας   τις οδηγίες του ΥΠΕΠΘ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα  ,χρησιμοποίησαν   στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της εκδήλωσης  την αίθουσα διδασκαλίας κάθε τάξης, και τον αύλιο χώρο  με στόχο

Να  προβάλλουν την σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και την δυναμική σχέση της άσκησης, της φυσικής κατάστασης και της διατροφής  με την ΥΓΕΙΑ.

Να παρουσιάσουν την μεθοδολογία του προγράμματος IMPACT και στρατηγικές που μπορεί να έχουν επίδραση  στη Φυσική Δραστηριότητα των μαθητών/ τριών.

Να γνωρίσουν τους ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ (ένα πρόγραμμα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων  και το Υπουργείο Υγείας  με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση) στους μαθητές βοηθώντας  τα παιδιά να γνωρίσουν τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και να μάθουν  περισσότερα για τον ξεχωριστό ρόλο και λειτουργία τους. Μέσα από τους  ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ   μίλησαν για κάποια από τα βασικότερα όργανα του σώματος, τη λειτουργία τους και την υπεύθυνη προστασία της υγείας τους, ώστε να καλλιεργήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την αντίληψη ότι στην Υγεία  δεν έχει σημασία τόσο η εξωτερική εμφάνιση , όσο ο εσωτερικός μας κόσμος .Βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν  πόσο  υπέροχη είναι η δωρεά οργάνων .Ελπίζουμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να γίνουν δωρητές Μυελού των Οστών ή όπως τους αποκαλούμε, «υπερήρωες που σώζουν ζωές»

 Στο  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  της εκδήλωσης οι μαθητές   σε σταθμούς άσκησης  παρακινήθηκαν  από τον ‘Έλληνα  πρωταθλητή με τον υπεύθυνο  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μπαλάσκα Χρήστο  και τους δασκάλους  των τάξεων σε Φυσική  Δραστηριότητα και παιχνίδι , καθορίζοντας στόχους και αξίες υποστηρίζοντας το ομαδικό πνεύμα  με  τους  συμμαθητές.

 

Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της εκδήλωσης οι μαθητές δημιούργησαν  και πρόβαλλαν  μηνύματα παίζοντας δημιουργικά  για    την Άθληση και τη Ζωή! Παράλληλα  έγιναν Αγγελιοφόροι μηνυμάτων προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους μοιράζοντας τις σκέψεις τους, μιλώντας για την διαδικασία δωρεάς οργάνων με τους ενήλικες του περιβάλλοντός τους.

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

«ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ».

«ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΔΩΣΕ  ΕΛΠΙΔΑ ! ΔΩΣΕ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!»

«ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ , ΟΣΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ».

«ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ».

Εικόνα1

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (World Marrow Bone Donor Day).

Στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης την Παρασκευή  17 Σεπτεμβρίου  2021 προβάλλαμε διαθεματικά μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής,  στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ,  τις Αθλητικές Ολυμπιακές Αξίες ως μέσω προάσπισης για  την Υγεία, τον Εθελοντισμό  και την Ποιότητα της Ζωής,  προσκαλώντας την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, μέλος της Εθνικής μας ομάδας  στίβου,  ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα  ταλέντα που έχει βγάλει η χώρα μας στα σπριντ εδώ και πολλά χρόνια .

Η  νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια  μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό  Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας  Μπαλάσκα Χρήστο και τους ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ (ένα πρόγραμμα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων  και το Υπουργείο Υγείας  με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση)    βοήθησαν  τα παιδιά να καταλάβουν πόσο  υπέροχη είναι η δωρεά οργάνων και να μοιραστούν τις σκέψεις τους μιλώντας  για αυτή την διαδικασία με τους ενήλικες του περιβάλλοντός τους.

Με υπεύθυνη ενημέρωση μέσα από τους ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και να μάθουν περισσότερα για τον ξεχωριστό ρόλο τους και λειτουργία τους. Με τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα  μιλήσαμε  για κάποια από τα βασικότερα όργανα του σώματος, τη λειτουργία τους και την υπεύθυνη προστασία της υγείας τους, ώστε να καλλιεργήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την αντίληψη ότι στην Υγεία  δεν έχει σημασία τόσο η εξωτερική εμφάνιση , όσο ο εσωτερικός μας κόσμος .Ελπίζουμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να γίνουν δωρητές Μυελού των Οστών ή όπως τους αποκαλούμε, «υπερήρωες που σώζουν ζωές»

Στο  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  οι μαθητές  παρακινήθηκαν από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας  σε φυσική δραστηριότητα και παιχνίδι ,  δίνοντας υπόσχεση  την χαρά της άσκησης και του παιχνιδιού να την διατηρήσουν και να μεταφέρουν  σε δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο καθορίζοντας στόχους και αξίες με  συμμαθητές, φίλους , συγγενείς  και γονείς.

Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  της εκδήλωσης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  υιοθέτησαν, δημιούργησαν και πρόβαλαν  μηνύματα   παίζοντας  για  τον Εθελοντισμό  την Άθληση και τη Ζωή!

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

«ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ».

 «ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΔΩΣΕ  ΕΛΠΙΔΑ ! ΔΩΣΕ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!»

«ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ , ΟΣΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ».

«ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ».

Διαφάνεια1

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός

για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Παραλίμνης

    θα πραγματοποιηθεί τη

 Δευτέρα  13  Σεπτεμβρίου 2021  στις  9  π.μ.

Τα παιδιά θα προσέλθουν χωρίς τσάντες,

φορώντας  μάσκες,

τηρώντας τις πρέπουσες αποστάσεις

και  επιδεικνύοντας

δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου “self test”.

 Θα αποχωρήσουν, αμέσως, μετά τον Αγιασμό.

Σας  ευχόμαστε

 καλή, ευλογημένη & δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!!!

 

                                                      Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης

rsz_mak-1

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων

και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πλέον, όμως, έχουμε και το εμβόλιο, ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην COVID-19. Παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμη εμβολιάσει τα παιδιά τους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον ιό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

 

 

Πηγή:  https://www.minedu.gov.gr/news/49942-07-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση