Πριν ξεκινήσετε την περιήγηση / Before you start surfing our blog

Αγαπητές φίλες και φίλοι καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λουσικών. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Προσφορά του ΔΣ Λουσικών στο Λαογραφικό Μουσείο Λουσικών.

Ένα καζάνι μαγειρικής ιδιοκτησίας του ΔΣ Λουσικών παραδόθηκε σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Λουσικών μετά από σχετική  απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του σχολείου (Πράξη 1/24-6-2021). Το καζάνι βρισκόταν στην αποθήκη του σχολείου και ήταν αυτό που χρησιμοποιούσαν για την ετοιμασία του φαγητού των μαθητών την περίοδο του 1960. Μετά από εισήγηση του διευθυντή του σχολείου το Σχολικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του στο Μουσείο του χωριού προκειμένου  αυτό να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί, αλλά και για να εμπλουτίσει τη σχετική μουσειακή συλλογή.

Η  παράδοση του καζανιού έγινε από το διευθυντή του σχολείου Παπαγιαννόπουλο Διονύσιο και τον πρόεδρο του ΔΔ Λουσικών κ. Κουνέλη Δημήτριο στον εφημέριο του ΙΝ ΑΓ. Γρηγορίου και υπεύθυνο του Μουσείου πατήρ Στελλάτο Κωνσταντίνο.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Νέοι κάδοι απορριμάτων στο προαύλιο του σχολείου μας!!!

Νέους κάδους απορριμμάτων προμηθεύτηκε το σχολείο μας για τον προαύλιο χώρο του. Συγκεκριμένα, (4) τέσσερεις μεταλλικοί επιστύλιοι κάδοι τοποθετήθηκαν περιμετρικά στον προαύλιο χώρο. Οι (3) τρεις αγοράστηκαν με χρήματα της σχολικής επιτροπής και ο (1) ένας ήταν προσφορά του Συλλόγου Γοινέων και Κηδεμόνων.  Η τοποθέτηση τους έγινε από το γονέα πρώην μαθητή του σχολείου κ. Παρασκευόπουλο Αθανάσιο (τον οποίο και ευχαριστούμε) με τη βοήθεια του Διευθυντή του σχολείου.

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Λήξη μαθημάτων!

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και καλές Διακοπές!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Ολοκλήρωση Περιβαλλοντικού Προγράμματος!!!

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε ο διευθυντής του σχολείου Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος κατά το φετινό σχολικό έτος, με τους μαθητές της Β΄ Τάξης καθώς και με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Ντούρα Χρυσούλα (δασκάλα της Τάξης) και Πέττα Χαρά (εκπαιδευτικό Εικαστικών) η οποία είχε σημαντική συμβολή στο εικαστικό μέρος του προγράμματος με την καθοριστική καθοδήγηση της. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Το Ταξίδι ενός Μπλε Πώματος. Μαθαίνω να Ανακυκλώνω και να Σέβομαι το Περιβάλλον» και είχε σαν γενικότερο θέμα την ανακύκλωση του πλαστικού. Οι μαθητές συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για το υλικό του πλαστικού, την προέλευση και τη χρήση του, την επίδραση του στο περιβάλλον, να κατανοήσουν την έννοια της ρύπανσης του περιβάλλοντος, την έννοια  της ανακύκλωσης και των μορφών της αλλά και τη σημασία της.

Οι δράσεις εμπεριείχαν συζήτηση με στόχο: α) τη διαπίστωση των γνώσεων και των εμπειριών των μαθητών αναφορικά με το θέμα, β) την ενημέρωση τους για το πλαστικό, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. Διερεύνηση στο διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις ανωτέρω έννοιες και προβολή σχετικών βίντεο. Παρουσίαση των απόψεων των μαθητών σε επίπεδο Τάξης. Εικαστικές δημιουργίες, κατασκευές, παιχνίδια ρόλων καθώς και δραστηριότητες και διαγωνισμούς σχετικά με το θέμα.

Οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ευαισθητοποιήθηκαν όσον αφορά την προστασία της φύσης, ανέπτυξαν υπευθυνότητα και σεβασμό για το περιβάλλον, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση, συνεργάστηκαν, αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, καλλιέργησαν την κριτική σκέψη τους, ανέλαβαν δράσεις, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών όλου του σχολείου για τη δράση «Διαγωνισμός συλλογής μπλε πωμάτων» ανάμεσα στις Τάξεις. Συγκεκριμένα, οι μαθητές τις Β΄ Τάξης διαμόρφωσαν κατάλληλα και επιμελήθηκαν εικαστικά με θέματα για την ανακύκλωση 6 πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού (10 λίτρων) και τα τοποθέτησαν σε κάθε Τάξη (από ένα). Κάθε φορά που μια Τάξη γέμιζε το μπουκάλι της με μπλε πώματα κατέθετε το περιεχόμενο στο διευθυντή του σχολείου και κέρδιζε μια σφραγίδα ανακύκλωσης. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της Τάξης με την πιο «πράσινη» κουλτούρα. Στο μικρό χρονικό διάστημα του ενός μήνα που διήρκησε ο διαγωνισμός συλλέχτηκαν 6 σακιά (ελιάς) πώματα με σκοπό να διατεθούν στη δράση του Περιβαλλοντικού Τμήματος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αχαΐας «Ευέλικτα Καπάκια» που αφορά στη συγκέντρωση πωμάτων και την ανταλλαγή τους με αναπηρικά καροτσάκια.

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μια ευχάριστη παρένθεση στο βασικό πρόγραμμα των μαθημάτων της Β΄ Τάξης και προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να διευρύνουν τον ορίζοντα των γνώσεων τους και να αναπτύξουν την ευαισθησία τους για το φυσικό περιβάλλον. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Β΄ Τάξης για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το ενδιαφέρον που επέδειξαν!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις του προγράμματος.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Εορτή του Αγίου Πνέυματος!!!

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Πνέυματος.

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Ενημέρωση για μη πραγματοποίηση μαθημάτων!!!

 

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργωνώνει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου κ. Κονιδάρης Γεώργιος.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Έχεις Φωνή, Είμαστε Δίπλα σου!!!

Αγαπητά μας παιδιά.

Όλοι οι ανήλικοι, μαθητές και μη, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βοηθηθείτε σε δύσκολες καταστάσεις καθώς και σε στιγμές που χρειάζεστε καθοδήγηση, συμβουλές και λύσεις σε προβλήματα που βιώνετε ή σας απασχολούν. Απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν.

Να θυμάστε πάντα: «Έχετε φωνή είμαστε δίπλα σας»!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Επανέναρξη Δημοτικών Σχολείων από Δευτέρα 10-5-2021

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Παρακαλώ ενημερωθείτε για τη  δια ζώσης επαναλειτουργία (Δευτέρα 10/5/2021) των Δημοτικών σχολείων, καθώς και για την υποχρεωτική υποβολή στη διαδικασία των self test μαθητών και εκπαιδευτικών για την προστασία από τον covid19, από τα παρακάτω έγγραφα τα οποία βρέθηκαν αναρτημένα σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Σας ευχόμαστε υγεία και χαρές.

Ο διευθυντής του σχολείου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ SELF TEST ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ SELF TEST 5 5 2021ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ SELF TEST 5 5 2021

Πηγή: www.google.com

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Νέα / Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Διαδικτυακές Εορταστικές Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821!!! Λειτουργία σχολείου.

  

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, παραμονή της επετείου της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ξεχωριστά για κάθε Τάξη, αναφορικά με την επέτειο της Επανάστασης του Έθνους μας ενάντια στους Τούρκους κατακτητές.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των εξ αποστάσεως μαθημάτων (webex), από τις 14:10΄ έως τις 15:20΄. Για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις οι μαθητές θα πρέπει να συνδεθούν στη διεύθυνση της εικονικής τάξης του δασκάλου/λας της Τάξης τους.

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω αργίας. Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά από την Παρασκευή 26/3/2021.

Χρόνια Πολλά για τη μεγάλη γιορτή του Έθνους των Ελλήνων!!!

     

Δημοσιεύθηκε στη 25η Μαρτίου, Διάφορα, Εκδηλώσεις, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Σχολικές Δράσεις | Σχολιάστε

Αποτελέσματα Προκήρυξης Σχολικού Τροχονόμου ΔΣ Λουσικών – Περίοδος Ενστάσεων

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων για την κάλυψη της ανωτέρω θέσης, αφού προχώρησε σε έλεγχο πληρότητας των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των αιτούντων κατάρτισε Προσωρινό Πίνακα.

Καλούνται οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση να το πράξουν από την 23η Μαρτίου έως την 26η Μαρτίου 2021.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου την Τετάρτη 17/3/2021

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17/3/2021 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει (δεν θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μαθήματα) λόγω συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική τηλεημερίδα του υπεύθυνου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΛΟΥΣΙΚΩΝ!!!

Καλούνται οι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Δυτικής Αχαΐας που ενδιαφέρονται να προσληφθούν στη θέση του σχολικού τροχονόμου για το Δημοτικό Σχολείο Λουσικών, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3/2021 απόφαση του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής (πρακτικό 1, της τακτικής συνεδρίασης της 3ης Φεβρουαρίου 2021) του δήμου Δυτικής Αχαΐας καθώς και την υπ’ αριθ. 71/26-2-2021 Προκήρυξη της, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών μέχρι την 8η Μαρτίου 2021 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία που ακολουθούν.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών σε προκαθορισμένο ραντεβού μετά από επικοινωνία μέσω του τηλεφώνου του σχολείου: 2693061280 ή του email του σχολείου: mail@dim-lousik.ach.sch.gr                                                                                         Ο Διευθυντής

*Συνημμένα:

1) Απόφαση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής για πρόσληψη

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

2) Προκήρυξη πρόσληψης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

3) Αίτηση πρόσληψης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Σχολικές Δράσεις | Σχολιάστε

Εγγραφές Μαθητών/τριών στην Α΄ Τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022!!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021. Τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015. Στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου συμπεριλαμβάνονται οι τοπικές κοινότητες και οι οικισμοί των: Λουσικών, Άνω Αχαΐας, Αχαϊκού, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Νικολάου Κράλι, Άνω Σουδενεΐκων, Σπαλιαραιΐκων, Διδαχαιΐκων, Θωμαιΐκων, Κουνελεΐκων, Αυγερεΐκων, Κάτω Αυγαιρεΐκων, Καλαντζεΐκων Άνω Σουδενεΐκων, Ψηλής Ράχης, Μπουντουρεΐκων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή κοινότητας

Αναζητείται από το σχολείο ύστερα από σχετική υπ. δήλωση του γονέα στο σχολείο.

β) Βιβλιάριο Υγείας (εμβολίων)  του παιδιού (ΒΥΠ)

Προσκόμιση του ΒΥΠ του παιδιού ή άλλου στοιχείου το οποίο αποδεικνύει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια για την ηλικία του παιδιού.

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Παραλαμβάνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο του παιδιού ή από  υγειονομικούς φορείς όπως νοσοκομείο, κέντρο υγείας κτλ.

δ) Αποδεικτικό στοιχείο για τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή

Ο διευθυντής του σχολείου νομιμοποιείται να ζητήσει οποιοδήποτε έγγραφο κρίνει προκειμένου να διαπιστώσει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Τέτοια έγγραφα μπορεί να είναι: απόδειξη λογαριασμού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου ή συμβόλαιο ιδιοκτησίας σπιτιού ή εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης κτλ.

ε) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου από το Νηπιαγωγείο που φοίτησε το παιδί.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Την ίδια χρονική περίοδο εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο και οι Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές που προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄ Τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης.

Οι εγγραφές θα γίνονται κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο 2693061280. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε από 10:30’ έως 12:30’ στο ίδιο τηλέφωνο.

Ο Δ/ντής του σχολείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Αναστολή Δια Ζώσης Λειτουργίας Σχολείου και Έναρξη Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της «Πολιτικής Προστασίας», από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας και τα μαθήματα θα διεξάγονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα webex.

Ως εκ τούτου, από αύριο τα μαθήματα θα ξεκινούν καθημερινά στις 14:10 και θα τελειώνουν στις 17:20. Θα πραγματοποιούνται 5 διδακτικές ώρες με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1η Ώρα: 14:10-14:40

2η Ώρα: 14:50-15:20

3η Ώρα: 15:30-16:00

4η Ώρα: 16:10-16:40

5η Ώρα: 16:50-17:20

Η διεξαγωγή των μαθημάτων και η διαδικασία σύνδεσης των μαθητών στις εικονικές Τάξεις των εκπαιδευτικών θα είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε κατά την πρώτη περίοδο (17/11/2020-23/12/2020) που εφαρμόστηκε η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το αναλυτικό καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων θα σας αποσταλεί αύριο στις 11:00 πμ με νεότερο ηλεκτρονικό μήνυμα-ανακοίνωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των Τάξεων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:

mail@dim-lousik.ach.sch.gr

 

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Έκτακτη Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας!

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, αργά το βράδυ, ενημερωθήκαμε επίσημα για την ύπαρξη μαθητή/τριας του Λυκείου Λουσικών θετικού/κής στον covid19. Σας γνωστοποιούμε ότι ο/η συγκεκριμένος/νη μαθητής/τρια το διήμερο Δευτέρα -Τρίτη (1-2/2/2021) χρησιμοποίησε λεωφορεία μεταφοράς μαθητών για τη μετακίνηση του/της στο σχολείο του, στα οποία επέβαιναν και μαθητές του Γυμνασίου Λουσικών αλλά και του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, στα εν λόγω λεωφορεία μετέβαιναν μαθητές του σχολείου μας από τις περιοχές: Άγιος Στέφανος, Διδαχαίικα, Αχαϊκό, Σπαλιαραίικα, Θωμαίικα, Καλαμάκι. Όπως ήδη έχουμε επισημάνει με προηγούμενη ανακοίνωση μας οι μαθητές μας κατά την παραμονή τους στα λεωφορεία χρησιμοποιούν μάσκα αφού η χρήση της είναι υποχρεωτική και γίνεται έλεγχος από τους συνοδούς.

Οι οδηγίες που λάβαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό κάνουν λόγο για: κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου μας, ισχυρή σύσταση για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid19, ενδελεχής καθημερινή παρακολούθηση των παιδιών για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων του covid19.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο για οποιαδήποτε θέμα αφορά στην υγεία των παιδιών σας καθώς και για κάθε τυχόν απουσία τους από το σχολείο. Επίσης, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που περιγράφονται στην από 3/2/2021 ανακοίνωσή μας και να μεριμνήσετε για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών σας στο σχολείο είτε χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών είτε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο εσείς κρίνεται κατάλληλο.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στην προσπάθεια μας να διαφυλάξουμε (στο μέτρο του δυνατού) την υγεία της σχολικής μας κοινότητας  ο Σύλλογος Διδασκόντων σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την προμήθεια θερμομέτρων υπέρυθρης μέτρησης και τον καθημερινό έλεγχο της θερμοκρασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και οποιουδήποτε ατόμου, εισέρχεται στο σχολείο. Σε περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίζει μη ενδεδειγμένη θερμοκρασία θα ενημερώνονται οι γονείς του για να τον/την παραλάβουν, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών της υπηρεσίας μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και στις 09:00 πμ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στα Λουσικά (κτίριο του τέως Δήμου Ωλενίας) προκειμένου να διεξάγει δωρεάν Rapid Test Covid19 για μαθητές και πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ελέγχου της κατάστασης του παιδιού σας αναφορικά με τον covid19. Προς διευκόλυνση της συμμετοχής σας στην παραπάνω δράση κατανοούμε την όποια καθυστέρηση προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την περαιτέρω ή μη εξάπλωση του covid19. Παρακαλούμε για τη δική σας συνδρομή όσον αφορά στην ενημέρωση των παιδιών για την τήρηση των μέτρων της σωστής χρήσης της μάσκας και της  σωστής απόστασης μεταξύ τους,  μέσα και έξω από το σχολείο.

 

Λουσικά 7/2/2021                                       Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΔΣ Λουσικών

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Έναρξη Δια Ζώσης Μαθημάτων! Οδηγίες προς τους Γονείς και τους Μαθητές!

Αγαπητοί  γονείς,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία. Όπως ήδη γνωρίζετε τα δια ζώσης μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα προφύλαξης για τον COVID 19. Σας θυμίζουμε μερικούς κανόνες και κάποιες οδηγίες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργήσουμε και σας παρακαλούμε να τους συζητήσετε με τα παιδιά σας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η  τήρησή τους.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Έναρξη Μαθημάτων!

Αγαπητοί γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι  την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, ημέρα επιστροφής από τις Διακοπές Χριστουγέννων, τα σχολεία θα ανοίξουν αλλά δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα για τους μαθητές. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν για τους μαθητές από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! Καλή Χρονιά!

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του ΔΣ Λουσικών

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Έναρξη σχολικής χρονιάς, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Καλές Γιορτές! Καλές Διακοπές Χριστουγέννων!

Η Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλές Γιορτές και Καλές Χριστουγεννιάτικες Διακοπές!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Χριστούγεννα | Σχολιάστε

Δανεισμός tablet!

Ανακοίνωση- γνωστοποίηση παραλαβής δύο (2) tablet από το ΥΠΑΙΘ για δανεισμό. Περισσότερα ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΑΜΠΛΕΤ 2

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Ενημέρωση περί διάθεσης «tablet» από το σχολείο μας!

Επίσημη ενημέρωση από το σχολείο μας για το θέμα της διάθεσης «tablet».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΜΠΛΕΤ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Έναρξη Μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης!

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί με σύγχρονη (δηλαδή με ζωντανή ηλεκτρονική σύνδεση στην πλατφόρμα webex) και ασύγχρονη (με e-mail, την e-class, την e-me κτλ) εξ αποστάσεως διδασκαλία από αύριο Τετάρτη 18/11/2020 με στόχο την κάλυψη της διδακτέας ύλης των μαθημάτων. Το μάθημα θα ξεκινά καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) στις 14:10΄ και θα τελειώνει στις 17:20΄.  Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30΄ και μετά από κάθε διδακτική ώρα θα ακολουθεί 10λεπτο διάλλειμα. Οι μαθητές θα συνδέονται με το «εικονικό δωμάτιο» του κάθε εκπαιδευτικού σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τάξης τους.

Για να συνδεθείτε στο μάθημα, δηλαδή στο «εικονικό δωμάτιο» του διδάσκοντα κάθε διδακτικής ώρας, ανοίξτε το αρχείο με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τάξης (θα σας σταλεί από το/τη δάσκαλο/λα της κάθε Τάξης στο προσωπικό email που έχετε δηλώσει στο σχολείο) και πατήστε (κάντε «κλικ») κάτω από τη λέξη του μαθήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει.

Ακολουθεί σύνδεσμος με τίτλο  «ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ WEBEX» για να δείτε αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας webex.

Η βοήθεια των γονέων κρίνεται αναγκαία για όλους τους μαθητές, τουλάχιστον κατά τις πρώτες απόπειρες σύνδεσης στην πλατφόρμα «webex».

Η επικοινωνία των γονέων με το/τη δάσκαλο/λα της κάθε Τάξης θα γίνεται μέσω  του email επικοινωνίας του/της.

Επίσης, ενημέρωση και ανάρτηση ανακοινώσεων θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του σχολείου την οποία θα πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά.

Καλή αρχή και ευχές για υπομονή, δύναμη και υγεία για να μπορέσετε να σταθείτε δίπλα στα παιδιά σας, που σας έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ pdf

ΟΔΗΓΊΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ WEBEX

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Παραλαβή Προσωπικών Αντικειμένων Μαθητών από το Σχολείο!

Αγαπητοί γονείς,

Όσοι επιθυμείτε να παραλάβετε προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, τετράδια κλπ των παιδιών σας από το σχολείο μπορείτε να προσέλθετε αύριο Δευτέρα το πρωί από τις 08:30΄ έως τις 10: 00΄ αυστηρά, παίρνοντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Παρακαλώ να ενημερώνεστε από το παρόν ιστολόγιο και το e-mail σας για νέες ανακοινώσεις.

Ο διευθυντής του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Νέα / Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Διδασκαλία εξ Αποστάσεως για τα Δημοτικά Σχολεία, από Δευτέρα 16-11-2020!

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων των μαθητών αποφάσισε την απαγόρευση της δια ζώσης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 16/11/2020 μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, από τις 9:00΄πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 και τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Τα μαθήματα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται από τις 2:00΄μμ έως τις 5:00΄μμ με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα. Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά.

Οι οδηγίες που θα λάβουμε για την νέα διαδικασία που θα ακολουθηθεί, το πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι για την πλατφόρμα που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα θα σας σταλούν στα e-mail επικοινωνίας που μας έχετε γνωστοποιήσει μέχρι την Τρίτη 17/11/2020.

Εφεξής, η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου και μέσω των e-mail σας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να τα ελέγχετε καθημερινά.

Υπομονή, και ευχές για υγεία σε όλους.

Ο διευθυντής του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Προσφορά του Συλλόγου Σουδενιωτών!

Η διοίκηση του  Σύλλογου Σουδενιωτών ικανοποίησε αίτημα του διευθυντή του σχολείου για τη χορήγηση ενός  τροχήλατου κάδου απορριμμάτων στο σχολείο μας. Ο κάδος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για την ανακύκλωση υλικών που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές κατά την καθημερινή παρουσία τους στο σχολείο με γενικότερο σκοπό την ευαισθητοποίηση τους και την καλλιέργεια κουλτούρας ανακύκλωσης. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Σουδενιωτών και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κ. Ζαφειρακόπουλο Βασίλειο.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Αγιασμός – Έναρξη Σχολικού Έτους 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, καλή σχολική χρονιά με υγεία!

Σας ενημερώνουμε ότι  τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός  στο χώρο του  σχολείου μας. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08:15 και θα αποχωρήσουν αμέσως μετά τον αγιασμό στις 11:30, περίπου, με τους γονείς τους. Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11:00, περίπου.

Λόγω των συνθηκών του COVID 19, οι μαθητές, φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους,  θα εισέλθουν στον χώρο του σχολείου χωρίς  τη συνοδεία των γονιών τους, οι οποίοι θα περιμένουν έξω από τον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα, για την παραλαβή των βιβλίων τους.

Την ημέρα αυτή (14/9/2020) δεν θα υπάρχει μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία και ταξί. Ως εκ τούτου, υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μαθητών, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση από το σχολείο, είναι οι γονείς των μαθητών (έως και τη στιγμή της σύνταξης αυτής της ανακοίνωσης δεν υπήρχε πληροφόρηση για τη μεταφορά των μαθητών).

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Ανακοίνωση Επανέναρξης των Μαθημάτων!!!

Αγαπητοί Γονείς, ακολουθεί ανακοίνωση για την επανέναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα 1/6/2020.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ                                         

29/5/2020

Αγαπητοί  γονείς,

 

Το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ&Θ) αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες την επαναλειτουργία των σχολείων  από τη Δευτέρα 1/6/2020 μετά την  πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε ως κοινωνία με την εξάπλωση του covid-19 στη χώρα μας. Με βάση μια σειρά από Υπουργικές Αποφάσεις που ρυθμίζουν, με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., τα θέματα της επαναλειτουργίας των σχολείων έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Εγγραφές Μαθητών για το Σχολικό Έτος 2020-2021!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ)

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως και 29 Μαΐου 2020. Τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014. Στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου συμπεριλαμβάνονται οι τοπικές κοινότητες και οι οικισμοί των: Λουσικών, Άνω Αχαΐας, Αχαϊκού, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Νικολάου Κράλι, Άνω Σουδενεΐκων, Σπαλιαραιΐκων, Διδαχαιΐκων, Θωμαιΐκων, Κουνελεΐκων, Αυγερεΐκων, Κάτω Αυγαιρεΐκων, Καλαντζεΐκων, Ψηλής Ράχης, Μπουντουρεΐκων.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων | Σχολιάστε

Καλό Πάσχα!!!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Πληροφορίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα προσωπικά δεδομένα!

 

Παρακάτω θα βρείτε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ. 42347/Δ2, 01-04-2020 και ΘΕΜΑ: Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο Σας διαβιβάζουμε τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πατήστε στους συνδέσμους για ν α διαβάσετε τις ανακοινώσεις.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Βίντεο με οδηγίες σύνδεσης και χρησιμοποίησης της ηλεκτρονικής τάξης (eclass)!!!

Παρακάτω θα βρείτε δύο  βίντεο που δημιούργησε ο εκπαιδευτικός ΤΠΕ του
σχολείου μας  κ Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθώς και ένα που επέλεξε
από το διαδίκτυο, σχετικά:
α)με τη σύνδεση των Μαθητών για πρώτη φορά στην πλατφόρμα η-Τάξη
(eclass) και εγγραφή σε μάθημα.
https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI
και
β)χρήση της πλατφόρμας e-class (Μερος 1)
https://youtu.be/xB1VLVML5ZY
Χρήση πλατφόρμας e-class (Μερος 2)
https://youtu.be/4-SbJOpmuGU
Σε αυτά μπορείτε να παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη διαδικασία για την
εγγραφή και τηχρήση των μαθημάτων που είναι αποθηκευμένα στην τάξη
του κάθε εκπαιδευτικού.
Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα. Καλή δύναμη.

Ο Δ/ντής
Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Ενημέρωση για τα Προσωπικά Δεδομένα!

Αγαπητοί γονείς, καθ’ υπόδειξιν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σας ενημερώνουμε πως η επεξεργασία της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης (email), καθώς και του παιδιού σας γίνεται αποκλειστικά από το σχολείο και αποκλειστικά για το σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Ειδικότερα, κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία.

Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους.

Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας gengram.abe@minedu.gov.gr).

Ο Δ/ντής

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Δημιουργία Λογαριασμού Μαθητή στο sch.gr!!!

Αγαπητοί γονείς,

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την άμεση δημιουργία του λογαριασμού μαθητή στο sch.gr και την άμεση αποστολή του username στο e-mail του σχολείου, έτσι ώστε το παιδί σας να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όσοι κηδεμόνες αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2693061280 (τηλέφωνο σχολείου), πρωινές ώρες, για να μας ενημερώσετε.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

*Όσοι κηδεμόνες έχετε αποστείλει το username του παιδιού σας στο e-mail του σχολείου παρακαλώ αγνοήστε αυτό το μήνυμα.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έναρξη μαθημάτων για παιδιά δημοτικού από την ΕΡΤ2

 

Σας γνωστοποιούμε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και καθημερινά στις 10πμ, δράση εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθημάτων Δημοτικού, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, προκειμένου να ενισχυθεί η επαφή των μαθητών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικός σύνδεσμος

https://www.minedu.gov.gr/news/44480-29-03-20-ksekina-apo-ayrio-i-ekpaideftiki-tileorasi-stin-ert2-meta-ti-sygxroni-kai-tin-asygxroni-prosthetoume-ton-trito-aksona-tis-eks-apostaseos-ekpaidefsis

Μια επιλογή για εποικοδομητική απασχόληση!!!

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Υπενθύμιση Άμεσης Δημιουργίας: α) e-mail Γονέων για Επικοινωνία και β) e-mail Μαθητών στο sch.gr!!!

Αγαπητοί γονείς,

Με προηγούμενες ανακοινώσεις σας ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα δημιουργίας: α) e-mail κηδεμόνα για επικοινωνία με το σχολείο και β) e-mail (λογαριασμού) στο δίκτυο του sch.gr για όλους τους μαθητές,  προκειμένου να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω αυτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, ένας μεγάλος αριθμός κηδεμόνων μαθητών του σχολείου μας, δεν έχει ανταποκριθεί στην αποστολή e-mail επικοινωνίας με το σχολείο, αλλά και στην αποστολή του λογαριασμού του μαθητή στο sch.gr. Επίσης, από τους κηδεμόνες που έχουν δημιουργήσει e-mail επικοινωνίας με το σχολείο, ελάχιστοι έχουν αποστείλει στο e-mail του σχολείου το username του λογαριασμού του παιδιού τους στο sch.gr.

Όσοι κηδεμόνες αντιμετωπίζετε πρόβλημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δεν έχετε αποστείλει e-mail επικοινωνίας ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη δημιουργία λογαριασμού στο sch.gr παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2693061280 (τηλέφωνο σχολείου), πρωινές ώρες, για να μας ενημερώσετε.

Η αποκατάσταση της μεταξύ μας επικοινωνίας είναι κρίσιμη και πρωτεύουσας σημασίας. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τη δημιουργία των δύο e-mail που περιγράφονται παραπάνω έτσι ώστε το παιδί σας να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Αναγκαιότητα Επικοινωνίας με Κηδεμόνες Μαθητών του Σχολείου μας που ακόμη, δεν έχουν δημιουργήσει e-mail!!

Αγαπητοί γονείς,

Στο sms που λάβατε την προηγούμενη εβδομάδα τονίστηκε η ανάγκη να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ σχολείου και κηδεμόνων των μαθητών. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι κρίσιμο να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες μας, ως προς την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο επίπεδο της σχολικής μας μονάδας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητήσαμε ένα e-mail από τους κηδεμόνες.

Μέχρι τώρα, ένας μεγάλος αριθμός κηδεμόνων μαθητών του σχολείου μας, δεν έχει ανταποκριθεί στην αποστολή e-mail επικοινωνίας. Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν  δυσκολίες σε κάθε οικογένεια και μάλιστα πολυδιάστατες, οι οποίες πολλές φορές είναι ανυπέρβλητες. Ωστόσο, θα πρέπει ως σχολείο, να γνωρίζουμε την επικρατούσα κατάσταση για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τις ενέργειες μας. Όσοι κηδεμόνες αντιμετωπίζετε πρόβλημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δεν έχετε αποστείλει e-mail επικοινωνίας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2693061280 (τηλέφωνο σχολείου), πρωινές ώρες, για να μας ενημερώσετε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνει μέσω του sch.gr, ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής (δημιουργία λογαριασμού) των μαθητών στο δίκτυο είναι αργή και χρονοβόρα. Το γεγονός αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη για έναρξη μιας μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω των e-mail των κηδεμόνων. Θα θέλαμε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση να ξεκινήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με απόντες ένα μεγάλο μέρος των μαθητών μας.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

«Άμεση Δημιουργία Λογαριασμού Μαθητών (εγγραφή) στο sch.gr»

ΔΣ ΛΟΥΣΙΚΩΝ  23/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων με  Αρ. Πρωτ. 39731/Δ2, 20-03-2020 και ΘΕΜΑ: «Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο» και για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψη του την ανάγκη για: προσωποποιημένη πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών σε περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών μεθόδων με σύγχρονα μέσα, την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, την εξοικείωση των μαθητών με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες παρέχονται με απολύτως ασφαλή τρόπο και σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο με πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών, θα υλοποιήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών μέσω αυτού του δικτύου.

Επομένως, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού (εγγραφής) του μαθητή σε αυτό το δίκτυο (sch.gr). Η διαδικασία εγγραφής πρέπει να γίνει από τον κηδεμόνα του μαθητή ΣΥΜΦΩΝΑ με τις οδηγίες που ακολουθούν.

 Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
  3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
  4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
  1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
  2. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  3. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  1. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  2. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.                                                                                                                           Σας επισημαίνουμε τα εξής:

-Δημιουργήστε το λογαριασμό στο sch.gr  το ΣΥΝΤΟΜΌΤΕΡΟ δυνατό.

-Είναι καλύτερα να δοκιμάσετε τη δημιουργία λογαριασμού ώρες που δεν θα υπάρχει φόρτος στο δίκτυο.

-Εισάγετε τα στοιχεία του σχολείου και του μαθητή όπως ακριβώς αναγράφονται σε έναν οποιονδήποτε Έλεγχο Προόδου του παιδιού σας (από το σχολείο μας) που διαθέτετε (και παλαιότερων ετών).

-Όταν εγγραφείτε στο sch. gr, ΑΜΕΣΑ, να μας αποστείλετε μήνυμα στο e-mail του σχολείου που να αναγράφονται: α) το όνομα και η Τάξη φοίτησης του μαθητή (παιδιού σας), β) το username του λογαριασμού που δημιουργήσατε στο sch.gr.

Καλή δύναμη.

 

Ο Δ/ντής

 

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι!!!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Τηλ. 2105212000 www.eody.gov.gr

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι
στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα
11 Μαρτίου 2020
 Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Τα Σχολεία κλείνουν από 9/3/2020 έως και 18/3/2020!

ΦΕΚ 725 Β/8-3-2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15942

Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλεί-
ας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020, εξαιρουμένων των φοιτητικών εστιών.

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα | Σχολιάστε

Οδηγίες Σχετικά με Μέτρα στις Σχολικές Μονάδες σχετικά με τον Covid-19!

Παραθέτουμε την ενημέρωση με ΘΕΜΑ: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».
Σε συνέχεια ενημερωτικών εγγράφων μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης και καθώς διανύουμε περίοδο κατά την οποία έχουμε κρούσματα κορωνοϊού και στη χώρα μας, σας αποστέλλουμε κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προς ενημέρωσή σας.
Μπορείτε να «κατεβάσετε» τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ πατώντας εδώ: https://eody.gov.gr/wpcontent/
uploads/2020/02/odigies-prolipsis-stis-scholikes-monades.pdf

 

Δημοσιεύθηκε στη Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος | Σχολιάστε