Μάνα μου γλυκιά γλυκιά μας Παναγιά (βίντεο εκδήλωσης) / Videos of school event

"Μάνα μου γλυκιά γλυκιά μας Παναγιά"   Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας ή μας βοηθήσατε με τον οποιοδήποτε τρόπο / event

“Μάνα μου γλυκιά γλυκιά μας Παναγιά” Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας ή μας βοηθήσατε με τον οποιοδήποτε τρόπο / event

Αγαπητές φίλες και φίλοι, (ειδικά εσείς που ζείτε στο εξωτερικό και ζητήσατε να αναρτήσουμε τα βίντεο της εκδήλωσης),

Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε την εκδήλωσή μας με δικά μας μέσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λήψη είναι ερασιτεχνική και δυστυχώς έγινε από σημείο που καθόταν μικροί μαθητές (νηπιαγωγείου και Α δημοτικού). Αυτό σημαίνει ότι παρεμβάλλονται φωνές παιδιών που ίσως να ενοχλήσουν κάποιους κατά την ακρόαση. Εμείς έχουμε την άποψη ότι τα παιδιά είναι μέρος του σχολικού περιβάλλοντος, ζούμε κι εργαζόμαστε γι αυτά και αξίζει τον κόπο να ακούμε τις δικές τους νότες. Δεν έγινε λοιπόν προσπάθεια να διαμορφωθεί ο ήχος που καταγράφηκε.

Απολαύστε τις στιγμές που ζήσαμε κάνοντας κλικ στις παρακάτω εικόνες…!

Πρόβες

Έναρξη (Α Ενότητα) – Καλωσόρισμα – Η μάνα στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία από μαθήτριες και μαθητές

(Β Ενοτητα) Βυζαντινοί ύμνοι (Απολυτίκιο Αγίου Γρηγορίου, Την ωραιότητα της παρθενίας Σου, Θεοτόκε Παρθένε, Αγνή Παρθένε Δέσποινα)

(Γ  Ενότητα) Μέρος πρώτο- Νανούρισμα – μεγάλωμα – έρωτας (Νάνι νάνι, Δεν μπορώ μανούλα μ’,  Σου ΄πα μανά μ’)

(Μέρος Δεύτερο) Γάμος 1 ( Μανούλα το χεράκι σου)

 ( Μέρος Δεύτερο) Γάμος 2 (Αρχοντογιός παντρεύεται)

 (Μέρος Τρίτο) Ξενιτιά 1 (Τζιβαέρι)

Γεράματα (Η μάνα εν κρύο νερό)

Τελικός Αποχωρισμός – (Θρήνος) – Τραγούδια για την Παναγία  Δώδεκα Ευζωνάκια)

Τραγούδια για την Παναγία (Έχε γεια Παναγιά)

Χορευτικό  – Εισαγωγή

Χορευτικό  2

Χορευτικό  3

Χορευτικό  4

Χορευτικό  5

Χορευτικό 6

Χορευτικό 7 (Λήξη)

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γιορτή λήξης, Γιορτή της μητέρας, Εκδηλώσεις, Επετειακά, Μουσική, Σχολικές Δράσεις. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *