Υπάρχουν αρκετά προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων πληκτρολόγησης. Κάποια από αυτά χρειάζονται εγκατάσταση στον προσωπικό μας υπολογιστή ενώ κάποια άλλα λειτουργούν δικτυακά.
Φυσικά, για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα προγράμματα που εγκαθίστανται σε προσωπικούς υπολογιστές, όπως αυτά που κατά καιρούς προσφέρουν διάφορα περιοδικά, είναι η μοναδική λύση. Ωστόσο, η εξάπλωση και η χρήση του διαδικτύου, σε συνδυασμό με την προώθηση της ευρυζωνικότητας, δημιούργησε νέες δυνατότητες και δεδομένα.
Μπορούμε, αξιοποιώντας την ταχύτατη διείσδυση του διαδικτύου, να μάθουμε στους μαθητές μας να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρίσκουν προγράμματα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, να τους βοηθήσουν, να τους χρειαστούν και που μάλιστα είναι δωρεάν!
Υπάρχουν διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάποιον να μάθει τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης. Είναι αρκετά κατατοπιστικές, προσφέρουν ασκήσεις και παιχνίδια.
Για όσους θέλουν να μάθουν τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης στα ελληνικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα: http://www.sense-lang.org/typing/lang.php?lang=EL
Μάλιστα μπορούν να επιλέξουν και άλλη γλώσσα/πληκτρολόγιο επιλέγοντας «Γλώσσες» και στη συνέχεια τη γλώσσα που επιθυμούν, όπως στην παρακάτω εικόνα.
Δύο αρκετά ενδιαφέροντες και καλαίσθητοι δικτυακοί τόποι για εκμάθηση τυφλού συστήματος πληκτρολογίου με λατινικούς χαρακτήρες είναι:
http://typing-lessons.org/: Το πρόγραμμα είναι αρκετά κατατοπιστικό, με αρκετές διαβαθμισμένες ασκήσεις.
http://www.rapidtyping.com/: Εδώ θα βρείτε, εκτός από οδηγίες και ασκήσεις εκμάθησης, παιχνίδια και δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητάς σας.
Καλή εξάσκηση!