ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΞΑΝΑ… – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΤΑΞΗ

Ήταν αρχές Φλεβάρη όταν ξεκινήσαμε να προγραμματίζουμε την έκθεση μας. Θα συνέβαινε στο σχολείο τη μέρα της γιορτής για την 25η Μαρτίου. Είχαμε κανονίσει και συνάντηση με τους γονείς μας για να τους ενημερώσουμε και να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες. Προσκλήσεις, αφίσες, λεζάντες… όλα βγαλμένα και ταιριαστά με μαθήματα που μας άρεσαν στη Γλώσσα.

Δείτε εδώ και το πρόγραμμα μας:

 

 

 

 

 

Κι όπως πολλά άλλα τον τελευταίο καιρό…έτσι κι αυτό ακυρώθηκε.

Ακυρώθηκε;; Ας μην αφήνουμε τίποτα σε εκκρεμότητα, είπαμε. Απλώς, αναβλήθηκε, πήρε μια μικρή παράταση και μεταλλάχθηκε. Άλλαξε τόπο, χρόνο, μορφή αλλά … ΕΓΙΝΕ!

Πριν το Πάσχα λοιπόν, σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε. Τόπος: μια μικρή γωνίτσα στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική τάξη που έχει γίνει το στέκι για να βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες. Τρόπος: Δράση μέσα στο σπίτι. Συμμετέχοντες: Παιδιά, γονείς, παππούδες από το χωριό, δάσκαλοι.

Με όπλο λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανακαλύψαμε, ή καλύτερα… εκτιμήσαμε τους θησαυρούς που κρύβουν τα σπίτια μας. Φτιάξαμε ντεκόρ, ρυθμίσαμε το φωτισμό, γράψαμε μια μικρή περιγραφή και να το αποτέλεσμα.

Κυρίες και κύριοι,

Καλώς ήρθατε στη Λαογραφική μας Έκθεση!

Ευχαριστώ θερμά τους γονείς των μαθητών μου για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία!

Μαρία Κουνέλη

(Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιοκτησίας, στις περιγραφές των αντικειμένων αναγράφονται μόνο τα αρχικά γράμματα των ονομάτων)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3378

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς