«

»

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται για το σχ. έτος 2019-20 η Παρασκευή 27/9. Εκείνη την ημέρα όλα τα σχολεία αναλαμβάνουν δράσεις αθλητικού περιεχομένου, ανάλογα με την ηλικία, τις υποδομές του σχολείου και τις συμβουλές του γυμναστή.  Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο με ό,τι χρειάζεται για τις δράσεις αυτές και φυσικά…με αθλητικά ρούχα.

Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να  συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ταινίες μικρού μήκους που στόχο έχουν προβληματίσουν μικρούς και μεγάλους, να αναδείξουν την πίστη που μπορούμε να έχουμε στον εαυτό μας και τη σημασία του αθλητισμού.

Μερικές ταινίες είναι στα αγγλικά, αλλά νομίζουμε πως μπορεί να γίνει μια μικρή μετάφραση από τον εκπαιδευτικό, καθώς η εικόνα είναι αρκετά κατατοπιστική σε σχέση με την υπόθεση της ταινίας.

The Boy Who Learned to Fly | Usain Bolt

Αυτή είναι η ιστορία του ταχύτερου άνθρωπου στον κόσμο, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν ήταν.

3×3

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας. Αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά).

The Last Pick – Jeremy Lin

Ένας μικρός που θέλει να παίξει μπάσκετ, συναντάει την άρνηση των μεγαλύτερων στο σχολείο που τον θεωρούν… κοντό. Κάποιος όμως άγνωστος που θα γνωρίσει θα τον βοηθήσει να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους τον σνομπάρουν.

Never Give Up

“Ποτέ μην εγκαταλείπεις” είναι μία κινητήρια, ταινία μικρού μήκους που εστιάζει σ’έναν άνθρωπο ο οποίος υποφέρει με μερική αναπηρία στα πόδια του. Η ταινία αποκαλύπτει τον αγώνα του και την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του.

Fighting for Perfection

Μια εμπνευσμένη ιστορία μιας αθλήτριας η οποία αγωνίζεται για να επιτύχει την τελειότητα. Ένα ταξίδι για την αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα. Θα  φτάσει η Molly την τελειότητα ή όλα θα καταρρεύσουν;

Dream from the Heart

Μια ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών στην Κίνα ονειρεύεται τη συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα. (Αγγλικοί υπότιτλοι)Λήψη αρχείου

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3000

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων