«

»

E’1: ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ…

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής αγωγής οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄1 τμήματος ασχολήθηκαν με τους τρόπους αντιμετώπισης ενός προβλήματος από την κοινωνική ομάδα. Αποφάσισαν λοιπόν να γράψουν ένα άρθρο σχετικό με το κτηριακό πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο μας. Αποφάσισαν επίσης, το άρθρο τους να δημοσιευτεί στο ιστολόγιο του σχολείου μας αλλά και στην τοπική εφημερίδα του Δήμου Κορυδαλλού. Το ιστολόγιό μας…το δικό τους ιστολόγιο, καλωσορίζει την πρωτοβουλία τους. Αναμένουμε ανάλογη στάση και από το Δήμο μας…

ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Είμαστε μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού από την Ε’ Τάξη. Αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το μικρό άρθρο γιατί μας απασχολεί ένα μεγάλο πρόβλημα:
Το σχολείο μας δε διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους.
Εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές του 8ου δημοτικού κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες με πολλά μειονεκτήματα: είναι μικρές, δεν αερίζονται καλά, δε διαθέτουν ράφια ή βιβλιοθήκες κ.ά.
Πέρασαν δύο χρόνια όταν μια ξαφνική χαρά ήρθε να μας οπλίσει με ελπίδες και υπομονή για επίλυση του προβλήματός μας: Ξεκίνησε η ανέγερση μιας νέας πτέρυγας που  θα διέθετε αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, χημείο, βιβλιοθήκη αλλά και γραφεία για τους δασκάλους.
Είπαμε: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που κόπηκαν τόσα δέντρα!  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ  που καταστράφηκε το μεγάλο  μας γήπεδο μπάσκετ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που η αυλή μας μετατράπηκε σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που έχουμε τόσο θόρυβο και σκόνη ακόμη και την ώρα του μαθήματος!

Πιστεύαμε πως το αποτέλεσμα θα μας δικαίωνε και όλα όσα περνούσαμε θα ήταν παρελθόν μόλις  θα μπαίναμε στο νέο κτήριο.  Το όνειρό μας όμως για ένα σύγχρονο κτήριο διαψεύστηκε:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
Τα ξύλινα καδρόνια κρέμονται –  σαπισμένα πια – πάνω από τα κεφάλια μας. Τα οικοδομικά υλικά – υλικά του ονείρου μας – τα φέρνει ο αέρας στο μικρό μας προαύλιο ακόμη κι όταν έχουμε διάλειμμα. Δυο φορές τα πολύτιμα αλλά εύφλεκτα υλικά του εργοταξίου πήραν φωτιά και αρκετές φορές η άσχημη μυρωδιά από τα συγκεντρωμένα σκουπίδια κάνει το διάλειμμά μας αφόρητο.
Και … σε όλα τα παραπάνω που αποτελούν πρόβλημα για την ασφάλεια και την υγιεινή μας, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη χώρου. Είχαμε το πιο μεγάλο και όμορφο προαύλιο απ’ όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού και τώρα … οι μαθητές δύο σχολείων αυλίζονται  σ’ ένα μικρό χώρο με κίνδυνο να χτυπήσουν, κάνουν μάθημα γυμναστικής στο χώρο μπάσκετ έξω από το σχολείο και όταν σηκώνουν τα μάτια στον ουρανό βλέπουν καδρόνια, μπετά και σάπιες λαμαρίνες!
Επειδή πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο εμάς , τους μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων ούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους μας αλλά όλους τους δημότες του Κορυδαλλού…
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες
του Ε΄1 τμήματος,
8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/237

2 comments

  1. Κατερίνα κασιμη

    Τελικά όμως αρκετοί κινητοποιήθηκαν κι έτσι η χρηματοδότηση ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ!!!Μπορει εμείς να μην το προλάβουμε,αλλά θα μείνει σαν ενα έργο που θα διαρκέσει για πάντα!

  2. πεγκυ βυθουλκα

    λοιπον ξερετε κατι εχετε δικιο.τελικα με αυτο το κειμενο που γραψατε[μπορει με αυτο το κειμενο που γραψατε δεν ειμαι σιγουρη]τους εχετε κινιτοποιησει ολους μικρους και μεγαλους.το σχολειο μας παει απο το καλο στο καλυτερο.ελπιζω να συνεχισουμε ετσι.αυτο το μεγαλο προβλημα τωρα θα εχει ακομα και αιθουσες διδασκαλιας,γυμναστηριο και πολλα αλλα.αυτο το μεγαλο μας προβλημα θα γινει επιτελους παραδεισος γαι τα παιδια του σχολειου μας.ευχαριστουμε ολους οσους βοηθησαν για να γινει αυτο το εργο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων