ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Δεκέμβρη και Φεβρουάριο, όταν το κρύο θα κρατά γερά στην πόλη, οι μαθητές των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ θα κινήσουν για τη ζεστή αγκαλιά του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Δυο θα είναι τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου:

“Αν τα δέντρα μιλούσαν…”

Α.Εισαγωγή: υποδοχή των παιδιών και γνωριμία με το Μουσείο και τον ερμηνευτή.Συζήτηση για  τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του χώρου κατά την επίσκεψη στο Μουσείο.
Β.Παιχνίδι με λεπτομέρειες – Ενημέρωση για το θέμα της έκθεσης
Γ.Δραστηριότητες στο χώρο της έκθεσης με λεκτικά παιχνίδια και δημιουργική κίνηση: Ένα δέντρο θυμάται…-δημιουργία ιστορίας από την ομάδα με αφορμή τα έργα της έκθεσης/ Κουβεντιάζοντας με το δέντρο/ Άνθρωποι και δέντρα…πόσο μοιάζουμε;/ Αναγνωρίζω τους ήχους, ταυτίζω με τα έργα και «ζωντανεύω» τα δέντρα / «Δέντρο, σου υπόσχομαι…»
Δ. Εικαστικό Εργαστήριο: «Τι θα έκανες εσύ για το δέντρο σου; Ζωγραφισέ το»


“Θέλω να…ζωγραφίζω τα θέλω μου”



Α.  Υποδοχή των παιδιών και γνωριμία με το Μουσείο και τον ερμηνευτή. Εξοικείωση με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του χώρου.

Β. Δραστηριότητες στο χώρο της έκθεσης με λεκτικά παιχνίδια και δημιουργική κίνηση:

Θέλω ένα καθαρό περιβάλλον, / Θέλω στο σπίτι μου…, / Θέλω να παίζω, γιατί δεν μπορώ; / Όλοι μαζί  μπορούμε

Γ. Εικαστικό Εργαστήριο: τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο συνεχίζοντας τη φράση

«Θέλω να …».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/225

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς