Μαθητικό Φεστιβάλ 2017 «Χίλια Πρόσωπα Εμείς» – 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2017

 

Mathitiko_Festival_2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις

του Μαθητικού Φεστιβάλ 2017 «Χίλια Πρόσωπα Εμείς».

Αφιερωμένο στη διαφορετικότητα είναι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού «Χίλια Πρόσωπα Εμείς», που διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κορυδαλλού. Οι εκδηλώσεις του ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και υλοποιούνται από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, ως επιστέγασμα του συνόλου των μαθητικών εκδηλώσεων που ξεδιπλώνονται σε όλη την πόλη κάθε Μάιο και Ιούνιο.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η κατανόηση της διαφορετικότητας και του πλούτου που αυτή μας τροφοδοτεί, καθώς και η ανάδειξη του ανοικτού σχολείου και της δημιουργικής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, την οποία κάνουν πράξη με τη συνεργασία τους ο Δήμος Κορυδαλλού και οι Σύλλογοι Γονέων περισσότερα από 20 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική αφίσα του φεστιβάλ βασίζεται σε έργο των μαθητών και των μαθητριών του γραφιστικού τμήματος του ΕΠΑΛ στο πλαίσιο του προγράμματος για την κλιματική δικαιοσύνη, που υλοποίησε ο Δήμος Κορυδαλλού με τη συμμετοχή μαθητών των 1ου και 5ου Λυκείου και του ΕΠΑΛ, σε συνεργασία με το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ και την ομάδα του Gr-RAC (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016). Τον σχεδιασμό έκανε αφιλοκερδώς η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού.

Diaforoi_diaforetikoi_filoi_28_05DDF_Noimatiki_28_0528_05_2017 AstradeniDDF_Painting

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
• Κυριακή 28 Μαΐου 2017, 18.30, Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων. «Διάφοροι διαφορετικοί φίλοι» με καλλιτεχνικές δράσεις από τα 6ο, 8ο Δημοτικά και 7ο Γυμνάσιο. Στο χώρο θα λειτουργεί παζάρι με δημιουργίες των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου.
• Τρίτη 30 Μαΐου 2017, 19.30, Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
 Δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας & Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ ΠΕΚ-ΑΜΕΑ «στου ΠΕΚ-ΑΜΕΑ το μαγαζί».
 Μουσικό εργαστήρι 7ου Γυμνασίου.
 Θεατρική πράξη εμπνευσμένη από το Μεγάλο μας Τσίρκο από τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου.
 Αποσπάσματα από ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου με τη συνεργασία μαθητών και γονέων των 1ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου.
 Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παζάρια με δημιουργίες των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου και του ΠΕΚ-ΑΜΕΑ.
• Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, 20.00, Δημοτικό (Ανοικτό) Γήπεδο Κορυδαλλού.
Χορευτική γιορτή με τη συμμετοχή όλων των ομάδων που διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς στα σχολεία.
• Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, 19.30, αύλιος χώρος 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού. Βραδιά Αστροπαρατήρησης με ομιλητή τον καθηγητή Αστροφυσικής Ευστράτιο Θεοδοσίου και την ομάδα Παρατηρησιακής Αστρονομίας Σαλαμίνας «ΆΡΑΤΟΣ».
• Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος». Το 1ο Ειδικό Σχολείο παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Της τέχνης τα καμώματα» στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus «Artemotion Xpress in Europe». Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παζάρι με δημιουργίες των γονέων του ΠΕΚ-ΑΜΕΑ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1997

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς