Ιούν 15 2021

Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Ιουνίου 2021 με κεντρικό θέμα τα 200 χρόνια από το 1821. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητές από αρκετά σχολεία της Καλλιθέας, οι οποίοι μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, τη ζωγραφική και την απαγγελία δημιούργησαν το δικό τους αφιέρωμα για την Ελληνική Επανάσταση.

Στο Φεστιβάλ έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου «Στάσου ολόρθη Ελευθεριά», μέσα στις σελίδες του οποίου οι μαθητές τίμησαν του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης με τις δικές τους συγγραφικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε με έργα μαθητών του και σε αυτό το Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, στο ανωτέρω βιβλίο, οι μαθητές μας των τμημάτων Α2 και Α3 συμμετείχαν με ένα αφιέρωμα που ετοίμασαν στον Αδαμάντιο Κοραή και τον Λόρδο Βύρωνα, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Βάσια Παπαϊωάννου και Άννα Παρίση.

Στα πλαίσια αυτού του Φεστιβάλ, επίσης, έλαβε χώρα και Έκθεση Ζωγραφικής με 300 περίπου μαθητικά έργα, με τα οποία οι μαθητές από 22 σχολεία της Καλλιθέας  αφηγήθηκαν την Ιστορία. Θερμά Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας της Γ΄ τάξης, Δανάη Κολόκα,  η οποία βραβεύτηκε για το έργο της και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια (όπως πάντα) για το εξαίρετο ταλέντο της στα εικαστικά. Πολλά συγχαρητήρια, όμως, και στη μαθήτριά μας της Β΄, Σοφία Παπαγεωργίου, που απέσπασε Έπαινο για την πολύ ωραία εικαστική της δημιουργία. Και των δύο παιδιών τα έργα φιλοξενούνται σε σελίδες αυτού του βιβλίου.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο – αφιέρωμα που ετοίμασαν με σχεδόν επαγγελματικό τρόπο οι μαθητές του Α2, υπό την καθοδήγηση της κ. Παπαϊωάννου, με θέμα τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην Ελληνική Επανάσταση και τη δικαίωση του μεγαλειώδους αγώνα των Ελλήνων σε διπλωματικό επίπεδο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας -αλλά και στις δύο φιλολόγους μας (κ. Παρίση και κ. Παπαϊωάννου)- για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και τον ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν σ’ αυτές τις δύσκολες επιδημιολογικές συνθήκες.

15 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση