Μαρ 15 2012

το ΑΠΘ θα κάνει την επιστημονική φαντασία, πραγματικότητα!

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα δούμε στην Ελλάδα: ρούχα που φορτίζουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (κινητά, ipods, laptops κ.α.), φωτοβολταϊκές τέντες, εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, στολές για ακραίες θερμοκρασίας, αλλά και νέα «εξειδικευμένα φάρμακα». Τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, η καινοτομία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Φυσικού του ΑΠΘ προσφέρει νέες δυνατότητες: ευκαμψία, χαμηλό κόστος, ενεργειακή αυτονομία.

Ήδη «τρέχουν» 3 ευρωπαϊκά προγράμματα: το Rolemak ύψους 2,74 εκατ. ευρώ, το Υφατρόνικ ύψους 800.000 ευρώ και το Νανοργάνικ ύψους 700.000 ευρώ για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στέργιος Λογοθετίδης τονίζει: «Το ζήτημα είναι αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο».

Όλα βασίζονται στην καινοτομία των Οργανικών Ηλεκτρονικών που ανέπτυξε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

συνέχεια

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.