Φεβ 12 2012

O Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Συντάκτης: κάτω από Μαθηματικά και με ετικέτα: ,

O Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, θεωρητικοί της πληροφορικής από τα πανεπιστήμια Berkley και ΜΙΤ, επαναπροσδιορίζουν και ανατρέπουν μπροστά στο φακό τη θεωρία των παιγνίων του νομπελίστα John Nash. Αποτυπώνουν με παραδείγματα τις εφαρμογές της στη σύγχρονη οικονομία και στην καθημερινή ζωή του 21ου αιώνα και δίνουν απαντήσεις σε νεαρούς έλληνες μαθητές που ψάχνουν τον τρόπο που μπορεί η σύγχρονη επιστήμη να καθορίσει το μέλλον και τις προοπτικές του καθενός μας στην εκπομπή της ΕΤ1 «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» (29/01/2012).  Η συνέντευξη του.

Οι βραβευμένοι έφηβοι μαθητές: ο Νικόλας, ήδη δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Stanford, o Γιώργος, παγκόσμιος πρωταθλητής σε μαθηματικές Ολυμπιάδες, ο τυφλός Αργύρης και ο τρόφιμος των φυλακών Αυλώνας Α.Κ. -βραβευμένοι για τις μαθηματικές επιδόσεις τους-
ζητούν οδηγίες και συμβουλές για το μέλλον και για τις προοπτικές τους από τον Χρίστο Χ. Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, θεωρητικούς της πληροφορικής στα πανεπιστήμια Berkley και ΜΙΤ, ενώ συμμετέχουν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και αποδεικνύουν πως μπορεί κανείς να διεκδικήσει τη ζωή που πραγματικά επιθυμεί. Οι διαφορετικές ιστορίες τους πιστοποιούν πως η παιδεία είναι η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται για το μέλλον της Ελλάδας.

Το μέγεθος της νησίδας video

15 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση