Ιαν 27 2012

πόλο γυναικών: Πάμε τελικό!

Συντάκτης: κάτω από Αθλητισμός

Η εθνική γυναικών πήρε την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικρατώντας 14-12 της Ουγγαρίας σε ένα συγκλονιστικό αγώνα.

Άλλο Τρίπολη, άλλο Αϊντχόφεν! Η Ουγγαρία κατέκτησε το “Θέτις Καπ”, όμως η Ελλάδα πήρε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια νίκησε 14-12 την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό. Η εθνική γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου (28/1, 17.00).

Η  εκπληκτική ομάδα του Γιώργου Μορφέση διεκδικεί το νταμπλ: Χρυσό σε Παγκόσμιο και Χρυσό σε Ευρωπαϊκό, κάτι που μόνο η εθνική ομάδα μπάσκετ έχει κυνηγήσει (σ.σ. χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005, αργυρό στο Μουντομπάσκετ το 2006) στο παρελθόν.

Πάντως η εθνική γυναικών είναι το μοναδικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας που έχει εξασφαλίσει μετάλλιο σε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό 2010, Παγκόσμιο 2011, Ευρωπαϊκό 2012). Αξίζει να αναφερθεί πως στο Αϊντχόφεν βρέθηκε μετά από προετοιμασία μόλις 2.5 εβδομάδων!

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα, φιναλίστ στο προηγούμενο ευρωπαϊκό στο Ζάγκρεμπ, πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι σε μια φορμαρισμένη αντίπαλο.

Προηγήθηκε με διαφορά τριών γκολ (2-5) με άψογο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (σ.σ. με 10/16 προσπάθειες τελείωσε τον αγώνα με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να κερδίζει 10 αποβολές) στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Η Αγγελική Γερόλυμου επανέφερε τη διαφορά στα τρία τέρματα (7-4), όμως με δύο γκολ-καρμπόν της Ρίτα Κέστελι η Ουγγαρία έκανε ντέρμπι τον ημιτελικό κι ενώ απέμεναν 1.17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του δευτερου οκταλέπτου.

Με ένα πανέμορφο γκολ με γυριστό σουτ από την Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελλάδα προηγήθηκε με διαφορά τριών γκολ (6-9) 6.45 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Όμως με γκολ της Τοτ και της φουνταριστής, Μπούικα που είχε βρει το χέρι τη, η Ουγγαρία ξαναπέρασε μπροστά (11-10) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Με δύο απανωτά γκολ της κορυφαίας Αντιγόνης Ρουμπέση η ελληνική ομάδα πήρε μεγάλη ανάσα (11-12) και παρά την ισοφάριση από τη Σουτς με το “φαρμακερό” σουτ (12-12), απάντησε με τον ίδιο τρόπο η Χριστίνα Τσουκαλά (12-13) τέσσερα λεπτά πριν από το γκραν φινάλε.

Τη “λύτρωση” και το εισιτήριο για τον τελικό (12-14) έδωσε η αρχηγός, η Κική Λιόση 1.24 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το εισιτήριο “τσέκαρε” η Έλενα Κούβδου με δύο μεγάλες επεμβάσεις.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπολονιάι, Τσαμπάι, Αντάλ 1, Κιστελέκι, Τάκατς, Σουτς 3, Ντράβουτζ 2, Κέστελι 2, Τοτ 1, Μπούικα 3, Ίλες, Μένκτσινγκερ, Γκανγκλ.

ΕΛΛΑΔΑ: Κούβδου*, Τσουκαλά 2, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 5, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά.

*απόφοιτη του σχολείου μας

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.