Δεκ 11 2011

η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2011

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Η χώρα μας συμμετείχε στην 8η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Abu Dhabi με τις ακόλουθες ομάδες:

Regular Category
Δημοτικό 2ο Δημοτικό Αμυνταίου

Γυμνάσιο Νέα Γενιά Ζηρίδη RoboZIR IΙ

Λύκειο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας BeatBot

Open Category
Λύκειο Reforestation
Ονόματα και πληροφορίες στο www.WROHellas.gr

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Abu Dhabi διαπιστώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι άλλες χώρες. Επίσης, στην open category δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσουμε πόσο προηγμένο είναι το επίπεδο των μαθητών άλλων χωρών.
Οι ομάδες μας κατόρθωσαν να διακριθούν σε όλες τις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία Δημοτικού διαγωνίσθηκαν 62 ομάδες και η ομάδα της χώρας μας, το 2ο Δημοτικό Αμυνταίου κατέλαβε τη 18η θέση.
Στην κατηγορία Γυμνασίου διαγωνίσθηκαν 65 ομάδες και η ομάδα μας RoboZIR IΙ αφού προκρίθηκε στις 16, τελικά κατέλαβε τη 10η θέση!
Στην κατηγορία Λυκείου η ομάδα BeatBot αντιμετώπισε αξεπέραστο τεχνικό πρόβλημα αλλά κατόρθωσε τελικά να καταλάβει την 24η θέση σε 70 ομάδες.

Στην open category η ομάδα Reforestation κατόρθωσε και απέσπασε καταπληκτικές κριτικές και τελικά κατέλαβε την πολύ τιμητική 9η θέση.Εδώ να αναφερθεί ότι η open category είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό μέρος της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πολλές χώρες όπως π.χ. η Ρωσία δίνουν σημαντικά κίνητρα στους μαθητές τους όπως συμμετοχή δίχως εξετάσεις στο Πολυτεχνείο και άλλα πολλά στην περίπτωση διάκρισης.

Η συμμετοχή της χώρας μας για τρίτη φορά σε Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ θεμελίωσε και άνοιξε πανηγυρικά ένα νέο δρόμο επικοινωνίας με όλους όσους πιστεύουν ότι η χώρα μας μπορεί να συγκλίνει και στην τεχνολογία με όλες τις άλλες τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα:

Ο WROHellas σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.


Ο στόχος του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι να συμμετάσχουν 100 ομάδες από όλη την Ελλάδα έτσι ώστε στην ερχόμενη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ να συμμετάσχουν από τη χώρα μας 8 ομάδες.


Χρονικά σημεία:

  • Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός
    Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Hellas
  • 16-18 Νοεμβρίου 2012 9η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Μαλαισία


14 απαντήσεις μέχρι τώρα
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.