Οκτ 20 2011

όλα τα δρομολόγια των ΜΜΕ στους χάρτες της Google

Συντάκτης: κάτω από Κόσμος και με ετικέτα: , ,

Στο διεθνές δίκτυο των 471 πόλεων, των οποίων τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται στους χάρτες της Google, μπήκε και η Αθήνα.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών σε συνεργασία με την Google έφτιαξε έναν σύγχρονο συγκοινωνιακό διαδραστικό χάρτη στον οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να πληροφορείται για τις διαδρομές όλων των Μέσων και να επιλέγει την καλύτερη διαδρομή.

Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, netbook και tablet, με σύνδεση στο internet και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Ο ΟΑΣΑ επισήμανε ότι το Google Transit δεν κόστισε επιπλέον στο Δημόσιο καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και τους μηχανικούς της Google.

Ο χρήστης – επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oasa.gr), απλά συμπληρώνοντας τις τοποθεσίες αναχώρησης-άφιξης ή και την ημερομηνία-ώρα μετακίνησης.

Η εφαρμογή αυτομάτως υπολογίζει και παρουσιάζει τους βέλτιστους συνδυασμούς χρήσης Αστικών Μέσων Μεταφοράς. Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ιδανικότερη διαδρομή γι αυτόν, έχοντας πάντα εικόνα χρονικής διάρκειας μετακίνησης με το κάθε Μέσο, απόστασης και διάρκειας περπατήματος προς κάποια στάση ή σταθμό καθώς και εικόνα συνολικού χρόνου μετακίνησης προς τον επιλεγμένο προορισμό. Μπορεί ακόμα να επιλέξει στάσεις  λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, προαστιακού και να ενημερωθεί για τα διερχόμενα οχήματα – συρμούς.

Δοκιμάστε μέσω του oasa.gr η μέσω των χαρτών του Google Maps

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.