Οκτ 05 2011

το πιο ωραίο επάγγελμα στον κόσμο

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Η κατάσταση των εκπαιδευτικών στην κοινωνία: Σύμφωνα με διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους τύπους και τα επίπεδα της επίσημης εκπαίδευσης. Εξαιτίας της εκρηκτικής ανάπτυξης του πληθυσμού σχολικής ηλικίας, ιδιαίτερα στην Ασία, την Αφρική και τις Αραβικές χώρες, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αποτελεί ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα επαγγέλματα.
Το γεγονός ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, δε θα επηρεάσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Στις μέρες μας, η εκπαίδευση χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ατόμων που «πηγαίνουν σχολείο» σε διάφορες μορφές και σε διαφορετικές ηλικίες, συνεχώς αυξάνεται. Επομένως, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού θα συνεχίσει να έχει υψηλή ζήτηση για πολλά ακόμη χρόνια και οι λειτουργοί του, οι εκπαιδευτικοί δηλαδή, θα συνεχίσουν να είναι ένας από τους συντελεστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αλλαγή της κοινωνίας.

Η κατάσταση των εκπαιδευτικών στην κοινωνία: Σύμφωνα με διαθέσιμα στατιστικάστοιχεία, υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο, σε όλουςτους τύπους και τα επίπεδα της επίσημης εκπαίδευσης. Εξαιτίας της εκρηκτικής ανάπτυξηςτου πληθυσμού σχολικής ηλικίας, ιδιαίτερα στην Ασία, την Αφρική και τις Αραβικές χώρες, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αποτελεί ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα επαγγέλματα. Το γεγονός ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού,ιδιαίτερα στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, δε θα επηρεάσει το επάγγελμα τουεκπαιδευτικού. Στις μέρες μας, η εκπαίδευση χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ατόμων που «πηγαίνουν σχολείο» σε διάφορες μορφές και σεδιαφορετικές ηλικίες, συνεχώς αυξάνεται. Επομένως, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού θα συνεχίσει να έχει υψηλή ζήτηση για πολλά ακόμη χρόνια και οι λειτουργοί του, οι εκπαιδευτικοί δηλαδή, θα συνεχίσουν να είναι ένας από τους συντελεστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αλλαγή της κοινωνίας.

η συνέχεια της εισήγησης πριν 10 χρόνια στο Α.Π.Θ.

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.