Σεπ 28 2011

αρχίζει ο δεύτερος κύκλος δράσης για τη διάδοση της Βικιπαίδειας

Συντάκτης: κάτω από Γενικά και με ετικέτα:

Ένα δεύτερο κύκλο δράσης για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της ελληνικής έκδοσης της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia (Βικιπαίδεια) ξεκινά η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).


Η ελληνική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας περιλαμβάνει ήδη 65.015 άρθρα και 89.273 εγγεγραμμένους χρήστες. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε εγχώριες βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κλπ.), καθώς και σε όλους τους οργανισμούς και τα δίκτυα, που ενδιαφέρονται, είτε να αυξήσουν το ελληνικό περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, είτε να διοργανώσουν ενημερωτικές τοπικές ή/και θεματικές εκδηλώσεις.

Ο νέος κύκλος δράσης εντάσσεται στην πρωτοβουλία mywikipedia.gr και στοχεύει στην αύξηση του περιεχομένου της Βικιπαίδεια και στον εμπλουτισμό της με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, που είναι, ήδη, διαθέσιμο διαδικτυακά από άλλες ανοικτές πηγές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Στο πλαίσιο της δράσης θα διοργανωθούν εργαστήρια για τη χρήση της Βικιπαίδεια, την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν εκδηλώσεις, μπορούν να καταχωρήσουν τις προτάσεις τους στο δικτυακό τόπο http://www.mywikipedia.gr/.

Σχετική εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα «Δράσεις υποστήριξης εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια», θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (5-8μμ.), όπου θα συζητηθούν οι εμπειρίες από τον πρώτο κύκλο της δράσης, θα γίνουν προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και την μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις για την αξιοποίηση της Βικιπαίδειας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, θα προταθούν μέτρα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ενώ θα αναλυθούν οι εμπειρίες από άλλες χώρες.

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.