Απρ 02 2011

πως φαντάζονταν τη βιντεοκλήση 50 χρόνια πριν

Συντάκτης: κάτω από Τεχνολογία και με ετικέτα: ,

Η αναδρομή στο παρελθόν είναι πάντα ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα όταν αφορά σκέψεις και οράματα των προηγούμενων γενεών για τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ερευνητικό προσωπικό της ταχυδρομικής υπηρεσίας της Αγγλίας είχε ετοιμάσει ένα βίντεο την δεκαετία του 1960 με σκοπό να δείξει πως φανταζόταν την εξέλιξη του τηλεφώνου σε βιντεοτηλέφωνο τη δεκαετία του 1990.



Οι βιντεοκλήσεις αν και βρισκόμαστε στο 2011 δεν έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, όχι γιατί δεν υπάρχει η τεχνολογία που θα τις καθιστούσε ικανές, αλλά γιατί δεν ο περισσότερος κόσμος δεν βλέπει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα σε αυτή τη χρήση. Το Skype έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια τέτοια αγορά, ενώ και η Apple φαίνεται να ποντάρει σε αυτόν το τομέα με την υποστήριξη του Facetime ολοένα και περισσότερο από τις συσκευές της.

Όπως και να’ χει, οι προβλέψεις των «ΕΛΤΑ» της Αγγλίας έπεσαν έξω καμιά εικοσαριά χρόνια, ενώ η υλοποίηση που φαντάζονταν δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά από την άλλη έχει πολύ ενδιαφέρον το βίντεο που ακολουθεί, αφού σε αυτό μπορούμε να δούμε ίσως την πρώτη οθόνη με ενσωματωμένη κάμερα στην κορυφή, αλλά και ένα πρωτότυπο scanner-εκτυπωτή.

Φαντάζομαι ότι σε 50 χρόνια από σήμερα, κάποιοι θα βλέπουν τα video με τις παρουσιάσεις των κινητών από το Techblog και θα χαμογελούν με τα τρομερά χαρακτηριστικά των σημερινών κινητών, τα οποία τότε θα μοιάζουν όπως η ασπρόμαυρη οθόνη που φαίνεται στο βίντεο σε σχέση με τις σημερινές 3D τηλεοράσεις της αγοράς.

Από

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.