Νοέ 06 2010

“ισοπεδωτική” κυβερνοεπίθεση εναντίον της Μπούρμα

Συντάκτης: κάτω από Κόσμος,Πληροφορική και με ετικέτα: ,

Πρωτοφανής στα χρονικά κυβερνοεπίθεση «εξαφάνισε» τη Μπούρμα από το Ίντερνετ.

Μία κυβερνοεπίθεση πρωτοφανών διαστάσεων «πέταξε» τη Μπούρμα έξω από το Ίντερνετ, μερικές ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές της χώρας εντός διαστήματος 20 ετών.

Η εν λόγω «εισβολή» είχε ξεκινήσει από τα τέλη του Οκτωβρίου (συγκεκριμένα, στις 25 του μήνα), αλλά κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, πρακτικά αποκόπτοντας τη χώρα από το Ίντερνετ, σύμφωνα με την εταιρεία συστημάτων ασφαλείας, Arbor Networks.

Η επίθεση λαμβάνει χώρα λίγο πριν τις πολύκροτες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, οι οποίες θα γίνουν υπό το «μικροσκόπιο» παρατηρητών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο- ωστόσο, έχει απαγορευτεί η είσοδος ανταποκριτών στη χώρα, και πολλοί αναλυτές υποπτεύονται πως οι στρατιωτικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τη ροή πληροφοριών σχετικά με τις διαδικασίες με κάθε τρόπο.

Στις τελευταίες εκλογές που είχαν γίνει, το 1990, το κόμμα της Αουνγκ Σαν Σούου Κι είχε κερδίσει, αλλά η στρατιωτική χούντα αγνόησε το αποτέλεσμα.

Το είδος της επίθεσης που απέκοψε τη χώρα από το Ίντερνετ είναι το γνωστό DDoS (Distributed Denial of Service), που «φορτώνει» τον στόχο με πάρα πολλά δεδομένα, τα οποία είναι ανίκανος (λόγω όγκου) να διαχειριστεί.

Το «distributed» (διαμοιραζόμενος) σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκαν υπολογιστές από όλο τον κόσμο, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν γνωρίζουν πως αποτελούν τμήματα «botnets» (δικτύων υπολογιστών που έχουν «καταληφθεί» από συγκεκριμένους ιούς).

Στην καλύτερη περίπτωση, οι συνδέσεις της Μπούρμα (μέσω καλωδίων και δορυφόρων) μπορούν να υποστηρίξουν μεταφορές δεδομένων της τάξης των 45 megabits/ δευτερόλεπτο.

Η επίθεση, στο αποκορύφωμά της, «σφυροκοπούσε» τις εν λόγω συνδέσεις με 10-15 gigabits δεδομένων/ δευτερόλεπτο- αρκετές εκατοντάδες φορές περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν για να «υπερφορτώσει» το δίκτυο της χώρας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.