Φεβ 22 2010

πράσινο σχολείο στον Πειραιά πουλά ρεύμα στη ΔΕΗ

Συντάκτης: κάτω από ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και με ετικέτα: , ,

 

Το 7ο Γενικό Λύκειο Πειραιά είναι ένα «πράσινο» σχολείο, το οποίο δίνει μαθήματα οικολογίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς καλύπτει αυτόνομα τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου και πουλάει συγχρόνως και ρεύμα στη ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Με τη λειτουργία φωτοβολταικών συστημάτων, εξοικονομούν χρήματα από το σχολικό προϋπολογισμό, τα οποία τα αξιοποιούν για άλλες δραστηριότητες του σχολείου.

Συγχρόνως, δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με την κατανάλωση ρυπογόνων μορφών ενέργειας.

Ενδεικτικά, το φωτοβολταικό σύστημα του σχολείο, αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 28,5 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.

Στη στέγη του σχολείου, έχει τοποθετηθεί μια μονάδα παραγωγής από φωτοβολταικά ισχύος 20kw. Η έναρξη της λειτουργίας των φωτοβολταικών έγινε την προηγούμενη βδομάδα, όταν συνδέθηκε το σχολείο με το δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Το 7ο Γενικό Λύκειο Πειραιά εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα των φωτοβολταικών συστημάτων, ύστερα από πρόταση του ΟΣΚ και του Δήμου Πειραιά.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Θεανώ Γουνελά, δήλωσε ότι «αποτελεί το καλύτερο μάθημα ζωής για τα παιδιά», τονίζοντας τη σημασία της εξοικείωσης των μαθητών με τη χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, καθώς τα φωτοβολταικά συστήματα συνεπάγονται σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον.

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.