Τα παιχνίδια του Μάη

 

Προτείνει η Κατερίνα Καρκάνα

     Μάιος, το τελευταίο παιδάκι της άνοιξης, που και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του πλημμυρίζουμε χρώματα, λουλούδια, αρώματα. Οι ημέρες είναι ηλιόλουστες, η φύση μας χαμογελά, ο καιρός είναι ζεστός, τι άλλο θέλουμε; 

-Κίνηση!

 

 

 

 

     Σε κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να βγαίνουμε έξω και να χαιρόμαστε-πάντα με ασφάλεια- την φύση
και το παιχνίδι στην ύπαιθρο.

 

 

 

     Ειδικά όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους δεν μας χρειάζονται και πολλά υλικά για να διασκεδάσουμε. Μπορούμε να παίξουμε το αγαπημένο μας κυνηγητό που μας είχε λείψει όσο βρισκόμασταν μέσα στο σπίτι, ενώ με μια μόνο μπάλα μπορούμε να παίξουμε πολλά διαφορετικά παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο, τα παραδοσιακά μήλα, βόλεϊ, μπάσκετ.

     Για τα παιχνίδια που θα διαβάσετε παρακάτω θα χρειαστούμε κάποια απλά υλικά και μπορείτε να τα παίξετε είτε σε εξωτερικούς χώρους, είτε μέσα στο σπίτι.

  • Κρεμάω το στεφάνι: Παίρνουμε χάρτινα πιάτα και κόβουμε το εσωτερικό τους μέρος αφήνοντας ανέπαφο το γύρω γύρω, έτσι ώστε να μείνει ένας κρίκος. Αν θέλουμε μπορούμε να βάψουμε το τμήμα που έμεινε ώστε κάθε ομάδα να έχει το δικό της χρώμα, π.χ. η ομάδα με τα μπλε στεφάνια και η ομάδα με τα κίτρινα. Τοποθετούμε στη σειρά ένα ρολό από χαρτί κουζίνας για την κάθε ομάδα (ή π.χ. ένα σκουπόξυλο). Αφού τα ετοιμάσουμε, παίρνει η κάθε ομάδα τα δικά της στεφάνια και προσπαθεί από μια (μικρή) απόσταση να τα περάσει στα ρολά. Καλή επιτυχία!
  • Μέλισσες στην κυψέλη: Σε ένα χαρτόκουτο ανοίγουμε δύο τρύπες, μία πιο μεγάλη και μία λίγο πιο μικρή. Από μια απόσταση που έχουμε συμφωνήσει πετάμε μπαλίτσες από εφημερίδα ή χαρτί προσπαθώντας να περάσουν μέσα από τις τρύπες της κυψέλης μας. Όποιος βάλει τις πιο πολλές είναι νικητής!
  • Πεταλούδες και λουλούδια: Στο πάτωμα σχεδιάζουμε με κιμωλία ή χαρτοταινία μικρούς κύκλους, αυτά είναι τα λουλούδια μας. Έπειτα σαν πεταλούδες πηδάμε από λουλούδι σε λουλούδι με όποιον τρόπο θέλουμε (με κουτσό, ή και με τα δύο πόδια μαζί, ή με το ένα πόδι στο ένα λουλούδι και με το άλλο πόδι σε άλλο, ή μπουσουλώντας), με όποια σειρά θέλουμε (από το πρώτο λουλούδι στο τρίτο και μετά στο δεύτερο κ.λ.π.) και όπως θέλουμε (πότε αργά, πότε γρήγορα).
  • Μπόουλινγκ: Τοποθετούμε στη σειρά άδεια πλαστικά μπουκάλια και με μια ελαφριά μπαλίτσα προσπαθούμε να ρίξουμε όσα περισσότερα μπορούμε καθώς στεκόμαστε σε μία απόσταση που έχουμε ορίσει από πριν. Καλή επιτυχία!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *