Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός

Αγαπημένα μας παιδιά,

Οι διακοπές τελείωσαν και επιστρέφουμε στο παιχνιδοσχολείο μας . Αυτή την εβδομάδα θα παίξουμε με ένα ευφάνταστο βιβλίο που ο τίτλος του είναι ”Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός”.  Νομίζουμε ότι θα σας αρέσει πολύ!! Εμάς τις δασκάλες σας μας ενθουσίασε!!Αφού διαβάσετε ή ακούσετε το βιβλίο εδώ μετά μπορείτε να παίξετε με αυτό το βιβλίο όπως κάναμε στο σχολείο. Έτοιμοι; Το ταξίδι μας αρχίζει!!

Μετάβαση στο padlet.com

Γράφει και προτείνει η Χρυσάνθη Χλέκου.

Μπορούμε λοιπόν να ακούσουμε τραγούδια αλλά και να συνοδεύσουμε τα τραγούδια με μουσικά όργανα που θα κατασκευάσουμε μόνοι μας!!

Μουσική

Ο Ισίδωρος βαριέται. Μόνο ο Ισίδωρος; Λίγο πολύ όλο αυτό το διάστημα που μένουμε μακρυά από το σχολείο μας, τις συνήθειές μας και πολλά αγαπημένα μας πρόσωπα , βαριόμαστε. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό  είναι  να ταξιδέψουμε με την φαντασία μας …

Ας γίνουμε λοιπόν ναυαγοί

https://www.youtube.com/watch?v=Zfl-oVVW7bo

στο νησί της φαντασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfotHulgnhs

Όπου ξαφνικά εμφανίζεται ένα καραβάκι….

https://www.youtube.com/watch?v=YsU7cmyDdQc

Μπορείτε αν θέλετε με την βοήθεια ενός ενήλικα να κατασκευάσετε και μουσικά όργανα με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι για να συνοδεύετε τα παραπάνω τραγούδια , χτυπώντας τον ρυθμό!

Κατασκευή μαράκας :

Πάρε ένα άδειο τενεκεδάκι , βάψτο αν θέλεις, και ρίξε μέσα φασόλια.

Από πάνω (στην ανοιχτή πλευρά) , δέσε ένα μαντηλάκι ή λίγο χαρτί με μία κορδέλα και είναι έτοιμη! Καθώς την κουνάς ακούγεται σαν μία κανονική μαράκα.

Kατασκευή ντεφιού :

Πάρτε ένα χάρτινο πιάτο μιας χρήσεως (βάψτε το αν θέλετε) , στη συνέχεια πάρτε καπάκια μεταλλικά από γυάλινα μπουκάλια ή πλαστικά. Τρυπήστε τα στην μέση και περάστε μία ξυλοκορδέλα στο καθένα. Με συρραπτικό ενώστε τις ξυλοκορδέλες περιμετρικά του πιάτου και είναι έτοιμο!Καλή διασκέδαση!

Πηγή : http://nipiagwgeiotoprwtomousxoleio.blogspot.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *