Εικόνα κεφαλίδας 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Μουσική Εκδήλωση στο σχολείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ου ΓΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024Λήψη αρχείου

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης 2024-25Λήψη αρχείου

«Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων αποφοίτων Δημοτικών Σχολείων που θα φοιτήσουν για το σχολικό έτος 2024-25 στην Α΄ Γυμνασίου σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά αναφορικά με θέματα χωροταξίας και μετεγγραφών»Λήψη αρχείου

 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΟΡΙΑ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

5ο ΓΣ Κερατσινίου

Μπουμπουλίνας, Λεωφ.Δημοκρατίας, Αδριανουπόλεως, Πλαστήρα, Βύρωνος,
Γεωρ.Αβέρωφ, Κομνηνών, Λάμπρου Πορφύρα, Σωκράτους, Κων/νου Παλαιολόγου,
Προποντίδος (τέρμα), Σωκράτους (τέρμα), Προποντίδος, Πελοποννήσου, Σπετσών,
Ψαρρών, Κύπρου, Δωδεκανήσου, Ακτή Ιωνίας, ΜπουμπουλίναςΛήψη αρχείου

Προγραμματισμός-εξετάσεων-των-Γυμνασίων-σχολικού-έτους-2023-2024Λήψη αρχείου

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).
Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τα παρακάτω έγγραφα και επιστρέψτε άμεσα τις Υπεύθυνες Δηλώσεις στο σχολείο .

Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr.

Προς διευκόλυνσή σας, σας παραθέτουμε τον   σύνδεσμο για έκδοση Υ.Δ.

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-delosesΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δράση για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Στις 20 Μαρτίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Συλλούρης Γεώργιος , πρόεδρος της Ο.Κ.Ο.Ε. , ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και στα πλαίσια της δράσης “πόλεμος .. μια πράξη βίας ή τέχνης “. Τα παιδιά όπως και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λεγόμενα και τις μαρτυρίες του κ. Συλλούρη ,  καθώς έζησε από κοντά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής του 1974.

IMG 6220 IMG 6227 IMG 6229 IMG 6238

Ενημερωτική δράση – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στην ενημερωτική παρέμβαση  – ομιλία

«Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας τρόπος επικοινωνίας, αλλά και ένας αθέατος εχθρός».

Η παρέμβαση  θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Στυλιανό Παπαχρήστο MSc, Κλινικό Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχοθεραπευτή (Θεραπεία ζεύγους, οικογένειας).

Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική για την αποτελεσματικότερη  συνεργασία σχολείου- οικογένειας.Λήψη αρχείου

 

IMG 6180 IMG 6175

Παρουσίαση CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας)

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, μαθητές και μαθήτριες της Γ ΄τάξης του 5ου Γυμνασίου Κερατσινίου, παρακολούθησαν διάλεξη από την Ελληνίδα ερευνήτρια στο  CERN, Χατζηφωτιάδου Δέσποινα.

Η κυρία Χατζηφωτιάδου παρουσίασε το CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας), ενημερώνοντάς μας για τη βασική έρευνα και τα πειράματα που εκτελούνται. Οι μαθητές με αρκετά εκλαϊκευμένο τρόπο ήρθαν σε επαφή με τα στοιχειώδη σωμάτια, τις δυνάμεις στη φύση και άλλα θέματα για τη φυσική σωματιδίων. Επίσης έμαθαν και για τις ανακαλύψεις των ερευνών που έχουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (World Wide Web, ιατρική, κ.ά.).

Η Ερευνήτρια αφού έκανε την παρουσίασή της, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών που είχαν σχέση με την έρευνα στο CERN, αλλά και με δυσκολίες που τυχόν συνάντησε η ίδια ή και άλλες γυναίκες επιστήμονες λόγω του φύλλου τους.

Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση παρακολούθησαν 14 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Χατζηφωτιάδου Δέσποινα για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση!

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΛήψη αρχείου

 

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Στις 17/1 ο Ευάγγελος Νικολακόπουλος (ΠΕ02) πραγματοποίησε παρουσίαση στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων με θέμα «Γλωσσική αλλαγή». Η εισήγηση έθιξε τη μορφή της γλωσσικής μεταβολής στη διαχρονία της γλώσσας ως φυσικής διαδιακασίας πέρα από τον έλεγχο των ομιλητών. Δόθηκαν χαρακτηριστικά παραδείγματα από την ιστορία της Ελληνικής ανά επίπεδο γλωσσικής ανάλυσης (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία), ενώ τέλος εξετάστηκαν οι αιτίες της αλλαγής και το κατά πόσο αυτή αποτελεί παρακμή/φθορά ή φυσική εξέλιξη του γλωσσικού φαινομένου.

IMG 5964

Σελίδα 1 από 11

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση