Η Δράση “παράθυρο στην κοινωνία” με συντονιστή τον κ.Ηλιομαρκάκη και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους : Δήμου, Ζευγολατάκου, Αλεβίζου , Κουρούνη έχει σαν στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία ,τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας καθηγητών-μαθητών και των  οικογενειών τους,αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα κοινωνικά,να τους εμπνεύσει με τις αρετές της αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Τον Δεκέμβριο με αφόρμηση τα παραπάνω , φέραμε στο σχολείο τη δράση ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για το make a wish, συμβολικά οι μαθητές πήραν ένα αστεράκι για να γράψουν την προσωπική τους ευχή για ένα παιδί της ηλικίας τους με πολύ σοβαρή ασθένεια.

Παράλληλα μαθήτριες από το Α2 και Β1,έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι της ίδιας δράσης,διακοσμώντας με δική τους έμπνευση-μήνυμα ένα αστέρι. Λάβαμε τιμητικό έπαινο και φυσικά την πολύ μεγάλη χαρά της συμμετοχής,καθώς και την ηθική ικανοποίηση.

Επιπρόσθετα , στα πλαίσια της δράσης : «Παράθυρο στην Κοινωνία» και ενόψει της γιορτής του Πάσχα ,πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και ρούχων) για συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. ,Από τα μέσα Μαρτίου έως 09-04-2022 ζητήθηκε από τους μαθητές να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και μεταχειρισμένα ρούχα ,σε καλή κατάσταση.  Ανταποκρίθηκαν άμεσα οι μαθητές μας και σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τα είδη αυτά δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω  της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου