no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Συγγραφέας: | 29/11/2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας |

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του Πολυτεχνείου. Η 17η Νοέμβρη είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνώναπό φοιτητές και σπουδαστές και η οποία κλιμακώθηκε σε αντιχουντική εξέγερση, καταλήγοντας σε αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από μια σειρά γεγονότων αρχής γενομένης με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η γιορτή οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τον κ. Πελώνη Γεώργιο και την κ. Αλμπάνη Μαρία με τη βοήθεια των μαθητών μας. Παρουσιάστηκε το χρονικό της εξέγερσης σε συνδυασμό με ποιήματα αφιερωμένα στη γιορτή του Πολυτεχνείου, τραγούδια από τη χορωδία, καθώς και μουσική από την ορχήστρα μας.

Το χρονικό της εξέγερσης διάβασαν οι μαθήτριες Δεληδημητρίου Κωνσταντίνα, Μπάτσαρη Νικολέτα, Βενιζέλου Ιωάννα και στα ποιήματα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: ΦΟΒΑΜΑΙ (Ανδρεσάκη Ανδριάνα, Ξυνογαλάς Νίκος), Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ (Τσοκανή Μαρία, Πρεβεζάνου Μαίρη), ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (Παπαδοπούλου Μαριάννα), ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ (Αντωνάκης Γιώργος), 16 ΚΑΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 (Καλογερίδου Ιωάννα, Τσίγκου Κοραλία), ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ (Δεληδημητρίου Ακριβή, Ανδρεσάκη Μαριάννα), ΜΗΝΥΜΑ (Υαχία Καρίμ, Πελώνης Βασίλης).

Τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία ήταν τα: Ένα το χελιδόνι, Το γελαστό παιδί, Πάλης Ξεκίνημα και η μουσική που παίχτηκε από την ορχήστρα ήταν το Ακορντεόν. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ορχήστρα ήταν οι Κοροβέσης Απόλλωνας, Ζέρβας Βασίλης, Ξυνογαλάς Νικόλαος, Ηλιόπουλος Γιάννης και Μπελιάς Κωνσταντίνος.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή καθώς και την κ. Γκιόκα Ρούλα που οργάνωσε τη χορωδία του σχολείου!

  

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες