no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Περιβαλλοντικού Προγράμματος σχολ. έτους 2017 -2018 στην Ημαθία και την Πέλλα

Συγγραφέας: | 14/05/2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική Επίσκεψη Περιβαλλοντικού Προγράμματος σχολ. έτους 2017 -2018 στην Ημαθία και την Πέλλα |

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα « Τόποι και άνθρωποι: Βαδίζοντας με τον Αλέξανδρο στην Μακεδονία» , που πραγματοποιείται την φετινή χρονιά στο σχολείο μας, με 32 μαθητές από την Β΄και Γ΄ τάξη, διοργανώθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μακεδονία (19 /4 – 21 /4 /2018) και συγκεκριμένα σε περιοχές των νομών  Ημαθίας και Πέλλας. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν μέρη που σχετίζονται με την γέννηση, την ανατροφή, την εκπαίδευση του Μ. Αλέξανδρου ως παιδιού και εφήβου καθώς και να εκτιμήσουν το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της Μακεδονίας, που – και αυτό – συνετέλεσε στην δημιουργία της προσωπικότητας του βασιλιά ο οποίος κατόρθωσε να φτάσει τον ελληνικό πολιτισμό ως τα βάθη της Ασίας και να καταστήσει – μοναδική φορά στην ιστορία του τόπου μας – την Ελλάδα αυτοκρατορική δύναμη.

Πρώτος σταθμός υπήρξε η Βεργίνα και η ξενάγηση στο « Μουσείο των βασιλικών τάφων των Αιγών» . Ακολούθησε η επίσκεψη στην πόλη της Βέροιας από όπου, παρατηρώντας το φυσικό περιβάλλον, διαπιστώθηκε η αλλαγή της γεωμορφολογίας του τόπου λόγω της επίδρασης των ποταμών Αλιάκμονα , Λουδία και Αξιού. Την δεύτερη ημέρα οι επισκέψεις περιελάμβαναν αρχικά ξενάγηση από υπεύθυνο του ΚΠΕ Νάουσας στους πρόσφατα επισκέψιμους τάφους στα Λευκάδια, στο πολιτιστικό κέντρο Λαναρά και στην «Σχολή του Αριστοτέλη» (αρχαία Μίεζα). Στη συνέχεια η ομάδα περιηγήθηκε στο Άλσος του Αγίου Νικολάου, έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά της Ημαθίας καθώς και  στα Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας με τα ιαματικά θερμά νερά που αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την τρίτη ημέρα με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα ερείπια του παλατιού του Μ. Αλέξανδρου στην Πέλλα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης – αν και ….ασφυκτικά γεμάτο –  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές, οι οποίοι συγκέντρωσαν πληροφορίες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εν εξελίξει ακόμη  εργασίες τους.  Μέρος φυσικά της επίσκεψης ήταν και η ψυχαγωγία  με περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών όπου διέμεινε η ομάδα.

Απόλυτα θετική εικόνα έχουμε από το κατάλυμά μας,  το ξενοδοχείο «ΠΕΛΛΑ», καθώς και από τις υπηρεσίες του ταξιδιωτικού γραφείου «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Travel».

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία. Και σε άλλα, με υγεία, λοιπόν, παιδιά!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Ντίνου Άρτεμις (Φιλόλογος)

Χατζηκυριάκου Μαρία (Φιλόλογος)

Βάλλιου Δήμητρα (Αγγλικών)

    

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες