no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 3ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Συγγραφέας: | 10/05/2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 3ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ |

Από την Πέμπτη 19 Απριλίου έως το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα: « Ο τελευταίος Ελληνισμός της Μ. Ασίας – Σμύρνη μου αγαπημένη », στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το προαναφερθέν Πρόγραμμα είναι διετές και εκπονείται από τις εκπαιδευτικούς κ. Γκιζίλη Σταυρούλα, ΠΕ 11 και Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01. Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχε και ο κ. Πελώνης Γεώργιος ΠΕ 02. Από την προηγούμενη σχολική χρονιά ( 2016-17 ) ξεκινήσαμε μια συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας και τον Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού “Η Αγία Φωτεινή” στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές/τριες που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα, μέσω των εργασιών τους, κατά τη διάρκεια του σχ. έτους γνώρισαν από κοντά τον τρόπο της ζωής των Μικρασιατών πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή και αποτελεί για εκείνους μια εμπειρία ζωής, ειδικά για τα παιδιά που έχουν μικρασιατική καταγωγή..

Κατά τη διάρκεια τη 3μερης εκδρομής τους λοιπόν, είδαν και γεύτηκαν δια ζώσης, τι σημαίνει να είσαι απόγονος Μικρασιατών. Με τη βοήθεια της υπεύθυνης Οργανωτικού της ΟΠΣΕ κ. Μαρίας Δραγάτση επισκεφτήκαμε την Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας – Θράκης και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέας Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ όπου τα παιδιά θαύμασαν από κοντά τον τρόπο ζωής των προγόνων τους. Ιδιατέρως συγκινητικές ήταν οι στιγμές για κάποιους/ες μαθητές/τριες που εντόπισαν τα χωριά καταγωγής τους..

Συγκλονιστική ήταν και η επίσκεψή μας στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου με τη βοήθεια του κ. Κων/νου Νίγδελη, επισκέπτη καθηγητή του Α.Π.Θ. περιηγηθήκαμε στους χώρους του και θαυμάσαμε τους θησαυρούς των Μικρασιατών προσφύγων. Ο κ. Νίγδελης μας άφησε άφωνους με το πάθος του και την αγάπη του για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του αγίου Παΐσιου (Μικρασιατικής καταγωγής). Επίσης επισκεφτήκαμε την Άνω Πόλη ( Μοναστήρι Βλατάδων – Επταπύργιο – Βυζαντινός Ναός Αγίου Νικολάου ) και τον Ιερό Ναό αγ. Δημητρίου ( κατακόμβες ).

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά μας, για την άψογη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής και να είναι βέβαια πως οι αναμνήσεις από τη συμμετοχή τους στο εν λόγω Πρόγραμμα, θα τους συνοδεύουν σε όλη τη ζωή τους.

       

 

 

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες