no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Μια νέα Βιωματική Δραστηριότητα στο σχολείο μας…μαθήματα αγιογραφίας!

Συγγραφέας: | 23/11/2016
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια νέα Βιωματική Δραστηριότητα στο σχολείο μας…μαθήματα αγιογραφίας! |

Σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, οι μαθητές/τριες καλούνται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του μαθήματος, μέσω νέων Ομαδικών/Διερευνητικών Δραστηριοτήτων.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οργανώθηκε από τη θεολόγο του σχολείου μας κ. Ζιώγου Καλλιόπη, μια Βιωματική Δραστηριότητα στο χώρο του σχολείου μας, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, με τίτλο: « Το βαλιτσάκι του αγιογράφου. Ανακαλύπτοντας τα υλικά του » για τους μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου. Επιλέχθηκαν οι μαθητές/τριες αυτής της τάξης, λόγω της άμεσης σύνδεσης αυτής της Βιωματικής Δράσης, με συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου.

Η αγιογράφος κα Ξενοπούλου Κυριακή αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας και επισκέφτηκε το σχολείο μας, όπου και έδειξε στα παιδιά μας, τα υλικά που χρησιμοποιεί ένας αγιογράφος, χρώματα, μεθόδους αγιογραφίας, μας μίλησε για την ιστορία της αγιογραφίας στη χώρα μας, για το θείο αυτό ταλέντο της αγιογραφίας και τους εκπροσώπους της, και σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στη Ρωσία.

Οι μαθητές/τριες μας έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε από την πληθώρα των ερωτήσεών τους! Γι’ αυτό και πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα προτάθηκε στα παιδιά μια Δραστηριότητα Δημιουργικής Έκφρασης, συνδυάζοντας το μάθημα των Θρησκευτικών με τον ενδοσχολικό Όμιλο « Follow your he-Art », δηλαδή να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες με Βυζαντινές εικόνες!

Ευχαριστώ προσωπικά την κα Ξενοπούλου Κυριακή για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας! Μα πάνω απ΄ όλα ευχαριστούμε τα παιδιά μας για την άψογη συνεργασία τους με την κα Ξενοπούλου καθώς και για την κόσμια και αξιοπρεπή παρουσία τους!

PB210730PB210741PB210736 PB210738PB210732PB210740PB210737

PB210731

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες