Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα. Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από τη σχετική εισήγηση της καθηγήτριας κ. Αλμπάνη Μαρίας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Στην εκδρομή αυτή συμμετείχαν οι καθηγήτριες κ. Τούτουζα Βάσω και η κ. Χατζηκυριάκου Μαρία, τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την στήριξη τους.
Κατά την άφιξη μας στο κτίριο της Βουλής, μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι και μας οδήγησαν σε ξεχωριστή αίθουσα, όπου και παρακολουθήσαμε ένα αφιέρωμα για την ιστορία του κορυφαίου αυτού δημοκρατικού θεσμού, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός. Στη συνέχεια, η ξεναγός μας έδειξε άλλη μια ξεχωριστή αίθουσα στο κτίριο της Βουλής, η οποία χρησιμοποιείται για την επίδειξη των διάφορων εκθέσεων. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι, εκείνη την ημέρα ήμαστε τυχεροί επειδή, κατά την ώρα της άφιξης μας οι βουλευτές συνεδρίαζαν στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής κι έτσι μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε από κοντά τους ανθρώπους που εμείς έχουμε επιλέξει ως εκπροσώπους μας στα κοινά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ξεναγό και τους υπόλοιπους υπεύθυνους που μας παρουσίασαν το κτίριο της Βουλής και μας μίλησαν για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του. Η Βουλή είναι από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του πολιτεύματος της χώρας μας. Κύριο έργο της είναι η ψήφιση των νόμων και ο έλεγχος της Κυβέρνησης. Σε αυτή την επίσκεψη μάθαμε αρκετά πράγματα για τη Βουλή των Ελλήνων και ευχόμαστε να έχουν αυτή τη δυνατότητα και οι επόμενοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και να ξεναγηθούν σε αυτό τον σπουδαίο χώρο για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας!


