Άδεια ειδικού σκοπού εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Διάφορα, Εκπαιδευτικοί, Νομοθεσία | , στις 13-03-2020

Δημοσιεύτηκε η από 11/3/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α΄ 55/11.3.2020) με θέμα «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Για ενημέρωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό (άρθρο 4) και στον δημόσιο τομέα (άρθρο 5) για την άδεια ειδικού σκοπού ή άλλων διευκολύνσεων που δικαιούνται αναρτούμε το παρακάτω το ΦΕΚ και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών  ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12-3-2020.

Ενημερωτικά:

3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού: Για τη δικαιολόγηση της απουσίας οι υπάλληλοι:

  •  ενημερώνουν αμελλητί την οικεία Διεύθυνση Προσωπικού για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του σταθμού ή της σχολικής μονάδας, όπου φοιτά το τέκνο τους και
  • προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι το τέκνο τους φοιτά στη συγκεκριμένη δομή. Σε περίπτωση αδυναμίας άμεσης προσκόμισης των ανωτέρω δικαιολογητικών, οι υπάλληλοι ενημερώνουν σχετικά την οικεία Διεύθυνση Προσωπικού και τα προσκομίζουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

2020-03-11 ΦΕΚ 55 ΠΝΠ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ COVID-19

Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών – Άδειες ειδικού σκοπού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση