Καλό καλοκαίρι!

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Διάφορα | , στις 01-07-2020

Το blog του σχολείου θα συνεχίσει να ενημερώνεται με νέες πληροφορίες αλλά και υλικό από δράσεις και εκδηλώσεις που προηγήθηκαν.

Εγγραφή στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας (πληροφορίες)

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς | , στις 26-06-2020

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο γυμνάσιο άρχισαν και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε είτε στέλνοντας στο email του σχολείου ( mail@1gym-orest.evr.sch.gr ), αφού εκτυπώσετε, συμπληρώσετε και υπογράψετε τα παρακάτω έγγραφα, είτε να προσέλθετε στο Γυμνάσιο, τηρώντας πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από το covid-19.

Για την Α΄ τάξη οι εγγραφές θα γίνονται για τους μαθητές/τριες από το 3ο και 4ο Δημοτικό σχολείο ημέρες Τρίτη 30-06-2020 και Πέμπτη 02-07-2020.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Επίδοση Τίτλων Προόδου και αναμνηστικών Τίτλων Σπουδών την Παρασκευή 26/6/2020

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικοί | , στις 24-06-2020

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ημέρα λήξης των μαθημάτων, θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου στους μαθητές των Α, Β, Γ, Δ και Ε τάξεων και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών στους μαθητές της ΣΤ τάξης.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών φέτος που μας αναγκάζουν σε εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών, το πρόγραμμα για την Παρασκευή θα έχει ως εξής:

Στις 08.15΄ θα προσέλθουν οι μαθητές των Γ και ΣΤ τάξεων και των υποτμημάτων Α2, Β2, Δ2 και Ε2, οι οποίοι θα αποχωρήσουν στις 09.30΄.

Στις 10.00΄ θα προσέλθουν οι μαθητές των υποτμημάτων Α1, Β1, Δ1 και Ε1 και θα αποχωρήσουν στις 11.00΄.

Τα δρομολόγια για τους μετακινούμενους μαθητές θα γίνουν κανονικά το πρωί με επιστροφή στις 09.30΄.

Παρακαλούνται όσοι μετακινούμενοι με λεωφορεία μαθητές είναι στα υποτμήματα Α1, Β1, Δ1 και Ε1 και δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν με οικογενειακό τους μέσο να προσέλθουν με την πρώτη ομάδα, δηλαδή 08.15΄-09.30΄.

Εγγραφή μαθητών ΣΤ τάξης στο Γυμνάσιο

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς | , στις 19-06-2020

Με την Φ.19.1/9492/17-6-2020 Απόφαση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Έβρου έγινε η κατανομή των μαθητών στα γυμνάσια του Νομού.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας θα εγγραφούν στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Οι Τίτλοι Σπουδών θα σταλούν υπηρεσιακά στο γυμνάσιο την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πώς θα επιβεβαιώσουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών την εγγραφή στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Εγγραφές στο Ολοήμερο πρόγραμμα σχ. έτους 2020-21

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς | , στις 18-06-2020

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, σύμφωνα με το παρακάτω έντυπο:

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2020-2120

Η αίτηση-δήλωση αφορά τους μαθητές της Α΄ έως και Ε΄ τάξης και θα πρέπει να προσκομιστεί στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Χρήση του προαυλίου τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Διάφορα, Εκπαιδευτικοί | , στις 06-06-2020

Το προηγούμενο διάστημα της απαγόρευσης λειτουργίας των πάρκων και παιδικών χαρών ήταν κλειστό το προαύλιο του σχολείου. Παρά ταύτα, όχι λίγες φορές, εντοπίστηκαν μέσα στο χώρο παιδιά ή νέοι παρά τους κανόνες, περνώντας πάνω από τα κιγκλιδώματα. Διότι, είναι γνωστό και φαίνεται να μην μας απασχολεί ιδιαίτερα, «επιτρέπεται να αγνοούνται κανόνες, όροι, νόμοι, όταν τα παιδιά θέλουν να παίξουν, όταν γενικά τα παιδιά θέλουν».

Η ευθύνη είναι ημών των μεγάλων σε ηλικία, των γονέων, των εκπαιδευτικών να εμφυσήσουμε στα παιδιά την ανάγκη και θέληση να εφαρμόζουν τους κανόνες, όπως κάνουν στο παιχνίδι που παίζουν με τους συνομήλικούς τους ή, δυστυχώς, στο διαδίκτυο μοναχικά απέναντι σε μια μηχανή με την απατηλή αίσθηση της παντοδυναμίας. Χωρίς την τήρηση κανόνων δεν μπορεί να γίνει ούτε παιχνίδι. Αυτή την αλήθεια, πολλές φορές, την παραβλέπουν οι νέοι που μεγαλώνουμε, με αποτελέσματα άλλοτε επανορθώσιμα κι άλλοτε όχι.

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2020 επισκέφθηκε το σχολείο ειδικός ελεγκτής, εντεταλμένος του Δήμου Ορεστιάδας, για πιστοποίηση των οργάνων της παιδικής χαράς που υπάρχει στο προαύλιο, ο οποίος συνέστησε την απαγόρευση χρήσης τους λόγω επικινδυνότητας. Την ίδια ημέρα, μετά τη απόφαση για άνοιγμα των πάρκων και παιδικών χαρών, ανοίξαμε την είσοδο επί της Λαχανά για να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για αναψυχή, τοποθετώντας όμως πινακίδες και σήμανση απαγόρευσης προσέγγισης και χρήσης των οργάνων της παιδικής χαράς. Η εικόνα την επόμενη το πρωί είναι αυτή:

Είναι προφανές ότι, αφού δεν μπορεί να γίνουν σεβαστοί οι όροι λειτουργίας του χώρου, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κανενός παιδιού, το προαύλιο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο έως ότου επισκευαστούν ή αντικατασταθούν ή απομακρυνθούν τα όργανα της παιδικής χαράς.

Τέλος, αναφορικά με τα τα μέτρα απόστασης που επιβάλλονται αυτή την περίοδο, να επισημάνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να επιτευχθούν όταν δεν τηρούνται από την οικογένεια στις συναναστροφές των παιδιών. Όταν όλες τις υπόλοιπες ώρες οι μαθητές συγχωτίζονται κατά δεκάδες σε πάρτυ, γιορτές, αυλές κλπ, το σχολείο, εκτός από παράλογο και γραφικό που μπορεί να φαντάζει στα μάτια τους, γίνεται «παράλογα» πιεστικό και πιθανότατα αναποτελεσματικό.

Επαναλειτουργία του σχολείου μας από 1 Ιουνίου

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γιορτές, Εκπαιδευτικοί | , στις 29-05-2020

Αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 θα είναι μια νέα περίοδος όπου καλούμαστε να επιστρέψουμε στο σχολείο, στην τάξη μας και να κάνουμε επανασύνδεση με τη ζωή που αφήσαμε πριν δυόμιση μήνες.

Όλα θα είναι αλλιώτικα, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από τις αποστάσεις στην αυλή, στην τάξη, αλλά και τη «μετωπική-δασκαλοκεντρική» διάταξη των θρανίων, χωρίς δυνατότητα ομάδων συνεργασίας, βιωματικής, διερευνητικής και ενεργητικής μάθησης. Συγχρόνως θα υπάρχουν και άλλα θέματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε όλοι, όπως σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, χωρισμός των τμημάτων σε υποτμήματα, μαθητές που θα λείπουν κ.ά.

Αγωνιούμε για την επανασύνδεση, για την κοινωνικοσυναισθηματική και ψυχοκοινωνική προσαρμογή και επανάκαμψη των μαθητών μας και για τους τρόπους που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε μέσα από το ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και την εγκύκλιο με τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε τα εξής:

Τάξεις – τμήματα – υποτμήματα

Οι μαθητές της Γ τάξης και των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 θα κάνουν καθημερινά μάθημα.

Οι μαθητές των Α, Β, Δ, και Ε τάξεων έχουν χωριστεί σε υποτμήματα. Το 1ο θα έρθει για μάθημα την επόμενη εβδομάδα τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Το 2ο θα έρθει την Τρίτη και την Πέμπτη. Την μεθεπόμενη εβδομάδα αντίστροφα και ούτω καθεξής. Οι μαθητές των υποτμημάτων, δηλαδή, θα έρχονται στο σχολείο μέρα παρά μέρα.

Θα ενημερωθείτε με mail και με sms για το υποτμήμα που συμμετέχει το παιδί σας.

Το ολοήμερο πρόγραμμα (07.00-08.00 και 13.20-16.00) και δεν θα λειτουργήσει προσωρινά. Οι είσοδοι του σχολείου δεν θα ανοίγουν πριν από τις 08.00.

Προσέλευση-αποχώρηση

Η προσέλευση θα γίνεται στις 08.00-08.15 ως εξής: Οι Α, Β και Γ τάξεις από την είσοδο της Αναγεννήσεως (δυτική). Οι Δ, Ε και ΣΤ τάξεις από την είσοδο της Αδριανουπόλεως (ανατολική). Οι μαθητές-αδέρφια θα εισέρχονται από την είσοδο που είναι ορισμένη για τον/την μικρότερο/η αδερφό/ή.

Οι μαθητές θα παραμένουν στο προαύλιο και στον ορισμένο για το τμήμα τους χώρο μέχρι την είσοδό τους στο διδακτήριο για μάθημα.

Η αποχώρηση θα γίνεται από τις ίδιες εξόδους μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13.15 κατά τάξη/τμήμα.

Μόνο σε περίπτωση βροχής η προσέλευση και η αποχώρηση όλων θα γίνεται από την είσοδο/έξοδο της Αναγεννήσεως (δυτική).

Παρακαλούμε οι συνοδοί των μαθητών να επιδεικνύουν την προσοχή που απαιτείται στην τήρηση των αποστάσεων μεταξύ τους και με τους μαθητές και την υπομονή χρειάζεται για την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας με ασφάλεια.

Ωρολόγιο πρόγραμμα – αίθουσες – διαλείμματα

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα παραμείνει το ίδιο.

Τα θρανία θα έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό και η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα είναι 1,5 μέτρο.

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές, πλην της παράλληλης στήριξης που είναι υποχρεωτική για τον εκπαιδευτικό.

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και οι μαθητές θα τα χρησιμοποιούν κάθε φορά που εισέρχονται και εξέρχονται.

Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα για την εκπαιδευτική διαδικασία αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, κασετίνα, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, σβήστρες, μαρκαδόρους, ψαλίδι, μαρκαδόρο πίνακα κ.α), καθώς δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή προσωπικών αντικειμένων ούτε μεταξύ τους ούτε με τον εκπαιδευτικό.

Προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτής.

Τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται κανονικά με μικρή τροποποίηση στη διάρκεια και τον αριθμό τους (θα γίνουν δύο λίγο μεγαλύτερα από τρία που ήταν) και οι μαθητές θα βρίσκονται κατά τμήματα σε συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και μπουκάλι με νερό. Το μπουκάλι μπορούν να το γεμίζουν από τις βρύσες, αλλά δεν μπορούν να πίνουν απευθείας από τη βρύση.

Μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους απαγορεύονται κάθε είδους εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδηλώσεις.

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα και την Πρωινή Ζώνη για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21. Θα σας αποσταλεί σχετική αίτηση-δήλωση.

Όσα παιδιά της Δ τάξης δεν έχουν προσκομίσει τη δήλωση της Β΄ Ξένης Γλώσσας, παρακαλούμε να την προσκομίσουν.

Ζητούμε και τη δική σας συμβολή στο να εκπαιδευτούν οι μαθητές/τριες στο να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για το σκοπό αυτό θα αποστείλουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το Δημοτικό Σχολείο. Σας παρακαλούμε να τις διαβάσετε.

Το σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές/τριές του. Είναι πλήρως εφοδιασμένο με τα απαραίτητα υλικά (αντισηπτικά κ.α) και όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι πλήρως ενημερωμένοι για το πλαίσιο λειτουργίας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων