Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από 5/1/021

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Εκπαιδευτικοί | , στις 05-01-2022

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

* η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

* οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Επιστροφή στο σχολείο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Εκπαιδευτικοί | , στις 04-01-2022

Ανακοινώθηκε η επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές των γιορτών τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 με κάποια επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως φαίνεται παρακάτω:

123

Καλή χρονιά!

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γιορτές, Διάφορα | , στις 01-01-2022

Ξεκινά μια νέα χρονιά, μια νέα ωραία ιστορία! Να έχουμε όλοι υγεία και να την κάνουμε όσο πιο όμορφη γίνεται!

κάρτα

Απεντόμωση – μυοκτονία 2η επανάληψη 24/12/2021

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Διάφορα | , στις 26-12-2021

24 12 21Προετοιμάζοντας το σχολικό περιβάλλον για την υποδοχή των μαθητών κατά την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήσαμε την 2η επανάληψη της απεντόμωσης – μυοκτονίας.

Ελπίζουμε ότι με την προσοχή και τη συνέπεια όλων θα βγούμε από την πανδημία και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με καλύτερους όρους.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις και γιορτούλες 23/12/2021

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γιορτές, Δράσεις, Εκδηλώσεις | , στις 26-12-2021

IMG 20211223 093457Την τελευταία ημέρα πριν τη διακοπή για τις γιορτές αφιερώσαμε λίγο χρόνο από το ωρολόγιο πρόγραμμα για χριστουγεννιάτικες δράσεις και γιορτούλες στην αίθουσά της η κάθε τάξη, όλες οι τάξεις, μολονότι το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017 αλλά και το προηγούμενο 201/1998) δεν προβλέπει κάποια διαφοροποίηση στο πρόγραμμα μαθημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Εμείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας, δάσκαλοι και ειδικοτήτων, συνεργαστήκαμε γράφοντας, δημιουργώντας, κατασκευάζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας για να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα και το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων!

Ενδεικτικά:

Στην Α΄ τάξη με τη βοήθεια της δασκάλας μας, κας Εδιρνέλη Αθανασίας, φτιάξαμε χαριτωμένα  χιονανθρωπάκια αλλά και τα στέμματα που θα φορούσαμε στη γιορτή μας. Με τη βοήθεια του κ. Κωστή Μπαριτάκη, εκπαιδευτικού εικαστικών, δημιουργήσαμε δικές μας χάρτινες μπαλίτσες με τις οποίες διακοσμήσαμε το δέντρο της τάξης μας.

Την τελευταία μέρα παρουσιάσαμε τη γιορτούλα μας και για τέλος φτιάξαμε και μια δική μας χορογραφία και χορέψαμε ένα αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο τραγούδι!

Στην Β΄ τάξη δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες γράφοντας ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο νέο  έτος. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων και άλλα εορταστικά τραγούδια δημιουργώντας ένα χαρούμενο κλίμα. Τέλος παρακολουθήσαμε την ταινία τα Χριστούγεννα του «Άρθουρ» όπου  με αγωνία είδαμε τον πρωταγωνιστή να προσπαθεί να παραδώσει όλα τα δώρα στα παιδιά. Τα κατάφερε άραγε; Όπως η μικρούλα της ταινίας έτσι κι εμείς ευχαριστηθήκαμε το δωράκι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Στην Ε΄ τάξη ασχοληθήκαμε με κατασκευές κυρίως. Φτιάξαμε ημερολόγια για το νέο έτος και διακοσμήσαμε βαζάκια. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα αλλά και ακούσαμε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην ΣΤ΄ τάξη ολοκληρώσαμε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Με τη χρήση απλών υλικών κατασκευάσαμε ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο βάζο.

Μελετήσαμε τους «κακούς» ήρωες παραμυθιών/ ταινιών ή κινουμένων σχεδίων και μπήκαμε λίγο στη θέση τους. Διάλεξε ο καθένας μας έναν «κακό» και έγραψε εκ μέρους του γράμμα στον Άη Βασίλη, εξηγώντας τα γεγονότα από την δική του οπτική και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ο ήρωας να βγει από την λίστα των άτακτων και να πάρει δώρο αυτή τη χρονιά. Μερικοί από τους ήρωες που χρησιμοποιήσαμε ήταν ο Γκριντς, ο Δρακουμέλ, η μητριά της Σταχτοπούτας και της Ραπουνζέλ και ο Βέκτορ από τον Απαισιότατο.

Στο τέλος της ημέρας παίξαμε taboo χρησιμοποιώντας κάρτες με λέξεις που αφορούν τα Χριστούγεννα. Νικητές ήμαστε όλοι γιατί διασκεδάσαμε όλοι!

Μικρή οπτικοακουστική αποτύπωση εδώ →

Και του χρόνου! Καλές γιορτές σε όλους!

Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Διακοπή μαθημάτων

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γιορτές, Διάφορα, Δράσεις | , στις 22-12-2021

Viber 2021 12 16 19 52 32 330 1 cleanupΟι μαθητές της ΣΤ τάξης με τη δασκάλα μας κα Ζώνκε Πωλίνα στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον χώρο υποδοχής του σχολείου κυρίως με στολίδια που κατασκευάσαμε οι ίδιοι!

Χαρήκαμε τη διαδικασία αλλά και έχουμε την ικανοποίηση ότι δώσαμε χαρά στους συμμαθητές μας των άλλων τάξεων στολίζοντας το περιβάλλον όπου περνάμε αρκετές ώρες μαζί!

Διακοπές Χριστουγέννων

Τα μαθήματα θα διακοπούν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 και θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Την τελευταία ημέρα λειτουργίας, την Πέμπτη, θα γίνει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα (πρωινό και ολοήμερο) με χριστουγεννιάτικη γιορτούλα κατά τάξη.

Viber 2021 12 16 19 52 27 271 1

 

 

 

 

 

 

Καλές γιορτές!

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γιορτές, Διάφορα | , στις 18-12-2021

κάρτα 2021 1

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων