ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας , με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων  μεταξύ σχολειου-οικογένειας ,επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μπαμπάς μαθητή  μας ο οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία και μοιραστήκαμε πληροφορίες για την κοινωνία των μελισσών (βασίλισσα, εργάτριες, κηφήνες) ,την οργάνωσή της και το ρόλο που τα μέλη της επιτελούν για την εύρυθμη  λειτουργία της κυψέλης.

Μας έδειξε τον εξοπλισμό του, τη στολή, την κυψέλη, τα εξαρτήματα-εργαλεία, το καπνιστήρι, τη βούρτσα που απομακρύνει τις μέλισσες,την κηρήθρα, τα κελιά, γύρη, εργάτριες μέλισσες και κηφήνες.

Μιλήσαμε για τη θρεπτική αξία του μελιού στη διατροφή μας, τι παίρνουμε από τη μέλισσα καθώς και για τη σημασία αυτού του εντόμου στην ισορροπία της φύσης, στην επικονίαση των λουλουδιών και την τροφική αλυσίδα.

Παρακολουθήσαμε στην τάξη σχετικά με τη μέλισσα βιντεάκια και την οργανωμένη κοινωνία στην οποία ζει, παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια και κάναμε σχετικά φύλλα εργασίας και κατασκευή.

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 5 19 111 115 1

Η Γιορτή της Μητέρας!

Είπαν της θάλασσας “γιορτάζει η μάνα”
κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη.

Το ‘μαθαν τα πουλιά, “γιορτάζει η μάνα”
και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα.

Το ‘μαθαν τα άνθη, “γιορτάζει η μάνα”
και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα.

Τ’ άκουσε η βροχή, αλλά δεν έκλαψε
δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα.

Τ’ άκουσε ο ουρανός κι άνοιξε διάπλατα
πείτε ευχές, μύριες ευχές για τη μητέρα»

“Η Μάνα”, Γεώργιος Μαρτινέλλης

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια μέρα αφιερωμένη στη μητέρα και τη μητρότητα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.Φέτος η Γιορτή της Μητέρας ήταν στις 14 Μαΐου και τα παιδιά με χαρά ετοίμασαν εκπλήξεις και δωράκια, για να τα χαρίσουν στις μαμάδες τους  μαζί με την απέραντη αγάπη τους.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου στο 1ο τμήμα οι μαμάδες πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό με χαμόγελα και κέφι φτιάχνοντας η καθεμία μαζί με το παιδάκι της  μια όμορφη κορνίζα με κοινή τους φωτογραφία.

Α1  Α3 Α4 Α5 Α6 Α7 Α8

Αντίστοιχα στο 2ο τμήμα η κ. Μαρίνα, η μαμά της μικρής Λυδίας, ετοίμασε μαζί με τα παιδιά μια γλυκιά έκπληξη – λαχταριστά και νόστιμα κουλουράκια  – για να συνοδεύσουν τα δωράκια που ετοίμασαν για τις μαμάδες τους.

Β1 Β2 Β3 Β4 Β5 Β6 Β7 Β8

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το νηπιαγωγείο μας, όπου συναισθήματα αγάπης, στοργής και ευτυχίας ξεχείλιζαν!