Τις 30 Ιανουαρίου το σχολείο μας γιόρτασε με την ευλογία του Πατέρα Νικόλαου της ενορίας μας , την ημέρα των Τριών Ιεραρχών και των Γραμμάτων. Έγινε αναφορά στο έργο τους και την σπουδαιότητά τους και στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας και των δύο τμημάτων. Μικροί και μεγάλοι είχαμε την χαρά να αναζητήσουμε το φλουρί και να πάρουμε όλοι ένα μικρό δωράκι. Και του χρόνου με υγεία! Το 2025 να είναι για όλους μας μια δημιουργική χρονιά με όλα τα καλά.
Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι 3 Ιεράχες Η Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Στο Νηπιαγωγείο μας μιλήσαμε για τη ζωή και το έργο των 3 Ιεραρχών με τη χρήση εποτικού και οπτικοακουστικού υλικού, είδαμε σε βίντεο τη Βασιλειάδα, αναφερθήκαμε στην ιστορία του εθίμου της βασιλόπιτας και καλέσαμε τον ιερέα της ενορίας μας να μιλήσει στα παιδιά για τους Οικουμενικούς Δασκάλους, τους 3 Ιεράρχες. Ο ιερέας ευλόγησε ις πίτες των 2 Τμημάτων και των εκπαιδευτικών του 32ου και 10ου Ν/γείων, μοίρασε εικονίτσες στα παιδιά και εμείς του προσφέραμε μία κατασκευή που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με τους 3 Ιεράρχες.
Χρόνια Πολλά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς! Οι 3 Ιεράρχες να είναι οδηγοί και Προστάτες μας!
Οι 3 Ιεράρχες 1ο Τμήμα Πρωινό και Ολοήμερο
Ο τυχερός του 1ου Τμήματος
Κοπή πίτας εκπαιδευτικών 32ου και 10ου Νηπιαγωγείου
Σήμερα 27/1/2025 ,στην αίθουσα τελετών των συστεγαζόμενων Δημ. Σχ. οι γονείς του 10ου και 32ου Νηπιαγωγείου Βόλου συμμετείχαν στην Παρουσίαση – Επιμόρφωση απο την Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας, κα Ελισάβετ Αντωνίου με θέμα “Η αξία της εξωστρέφειας του σχολείου”. Η παρουσίαση – επιμόρφωση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιούμε. Ευχαριστούμε πολύ την κα Ελισάβετ Αντωνίου για την υπέροχη και διαφωτιστική παρουσίαση καθώς και τους γονείς των Νηπιαγωγείων που παρευρέθησαν στην παρουσίαση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΟΜΕΡ) την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 στον χώρο του 11ου Νηπιαγωγείου κόψαμε τη βασιλόπιτά μας και πραγματοποιήσαμε 3ωρο επιμορφωτικό Εργαστήρι με θέμα: «Η Τέχνη της Εμψύχωσης: Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης Αρθρωτής Επιτραπέζιας Θεατρικής Κούκλας» που προσέφερε στα μέλη μας ή αγαπημένη φίλη της ΟΜΕΡ κ. Μάγδα Βίτσου, την οποία ευχριστούμε θερμά για την πρόθυμη ανταπόκριση στο αίτημά μας και την καταπληκτική παρουσίαση. Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους η παλιά μας Συντονίστρια Εκπαίδευσης ΠΕ60 Μαγνησίας , συγγραφέας και παλιά Πρόεδρος του Παραρτήματος ΟΜΕΡ Βόλου κ. Τζένη Μωραΐτη και η παλιά μας Σχολική Σύμβουλος Μαγνησίας και συγγραφέας κα Αγγελική Θάνου. Ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν την εκδήλωση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΟΜΕΡ Θεσσαλίας και σας ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά!!!
Η βεβαίωση και το δώρο από την Αντιπρόεδρο της OMEP Μεργιαλή Ευδοξία. στην κα Μάγδα Βίτσου.
Με την επιστροφή στο σχολείο, μετά από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και τα 2 Τμήματα του Νηπιαγωγείου λειτούργησαν τη δανειστική βιβλιοθήκη. Μιλήσαμε στα παιδιά αλλά και στους γονείς για τον τρόπο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης και συζητήσαμε με τα παιδιά για τον τρόπο χρήσης των βιβλίων. Στην συνέχεια δώσαμε ένα συμβόλαιο με χαρακτηριστικές εικόνες που “διαβάσανε’ και τα παιδιά (με τη βοήθειά μας) (Πηγή: metovlemma.blogspot.com )και το πήραν στο σπίτι να το διαβάσουν με τους γονείς τους να το υπογράψουν γονείς και μαθητές και να μας το επιστρέψουν. Σκοπός της λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές επιλέγουν το βιβλίο της αρεσκείας τους και έχουν την ευκαιρία να το επεξεργαστούν, να προσέξουν και να περιγράψουν τις εικόνες του, να έρθουν σε επαφή με τον γραπτό λόγο, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να απολαύσουν την ιστορία περνώντας μια ευχάριστη ώρα με τον γονιό/κηδεμόνα, να ζωγραφίσουν ότι τους έκανε εντύπωση. Κάθε Παρασκευή οι μαθητές επιλέγουν ένα βιβλίο και τη Δευτέρα το επιστρέφουν έχοντας γράψει σε σχετικό φύλλο που τους έχει δοθεί τον τίτλο του βιβλίου, το όνομά τους και μια ζωγραφιά όπου αποτυπώνουν αυτό που τους άρεσε.
Την Τρίτη 21/1/2025 και τα 2 Τμήματα του Νηπιαγωγείου μας υλοποίησαν – σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων – Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα : “Μέτρα ατομικής υγιεινής για την προστασία από τα μικρόβια”. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των συστεγαζόμενων Δημ. Σχολείων 18ου και 29ου. Το πρόγραμμα παρουσίασαν η Γενική Ιατρός κα Αλιβάνιστου Κωνσταντίνα – Σωτηρία και η Νοσηλεύτρια κα Θεοδοσίου Βασιλική – Ιωάννα.
Σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την σπουδαιότητα των κανόνων της ατομικής υγιεινής, να ενημερωθούν -με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων – για την ορθή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής και να εμπεδώσουν βιωματικά τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής υγιεινής. Επίσης ενημερώθηκαν για την υγιεινή διατροφή και την σημασία της υιοθέτησης συνηθειών που προάγουν την υγεία .
Όλοι οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στο Καινοτόμο επιμορφωτικό Σεμινάριο αναγνώρισης και διαχείρισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης για νηπιαγωγούς, «Αναγνωρίζω – Προστατεύω», που υλοποιεί το σωματείο Σωματείο ΕΛΙΖΑ– Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, σε Συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Η τάξη μας έγινε “εργαστήρι” κατασκευών. Οι μικροί μαθητές έβαλαν την φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους για να ετοιμάσουν τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους….
Φυσικά ξεκινήσαμε από τον στολισμό του δέντρου και της τάξης μας ….
Η γωνιά της UNICEF
To ημερολόγιο των ξωτικών
Κάρτες και φάτνη….
Τα ξωτικά….
Χριστουγεννιάτικη σύνθεση με αποξηραμένα και κεριά δια χειρός των παιδιών…
Αγγελάκια …..
Ρυθμικό με Χριστουγεννιάτικες μπάλλες….”Άστρο της Βηθλεέμ πως φωτίζεις”
Βάψαμε το δικό μας αστέρι ….
Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη….
Παιχνίδι γνώσεων: Κυνήγι θησαυρού και γρίφων σχετικά με τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη….
O Άγιος Βασίλης με μπαλόνι…..
Τα ημερολόγιά μας ….
Τα παιδιά έφτιαξαν την αγαπημένη τους λιχουδιά….γλειφιντζούρια…..
αλλά και κουλουράκια με τη βοήθεια της γιαγιάς Θάλειας….(την οποία ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά της…)
Μας επισκέφθηκε “το Ξωτικό των Χριστουγέννων”, μας έπαιξε Kουκλοθέατρο “To Ξωτικό στην παραμυθοχώρα ” και μοίρασε καραμέλλες στα παιδιά …..
Η γιορτή μας
Θεατρική παράσταση
Α μέρος: “Πορεία στη φάτνη”, Β μέρος: “Η παρέλαση των στολιδιών”
Η πρόσκληση της γιορτής μας
Όλοι επί σκηνής…. Ο ερχομός του Άγιου Βασίλη …..
Δράση με το 2ο Τμήμα του Ολοήμερου
Γράφουμε ευχές στα αστέρια του Make a Wish και δημιουργούμε το δικό μας αστερόδεντρο…..
Κοινές δράσεις 1ου και 2ου Πρωινού Τμήματος
Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών για την παρακολούθηση της Θεατρικής παράστασης : ¨Η Μάγισσα Στριμάδη και τα Χριστούγεννα”
Δώρα από τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων 18ου &29ου Δημ. Σχολείων
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημ. Σχολείων μοίρασαν στα παιδιά δωράκια… Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χειρονομία τους και την στήριξή τους στα Νηπιαγωγεία….
“Να τα πούμε;”
Λέμε τα Κάλλαντα στους Δ/νές των Δημοτικών Σχολείων 18ου και 29ου και σε τάξεις του Δημοτικού. ( Κοινή δράση και με το 10ο Νηπιαγωγείο Βόλου).
ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη
Το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος ολοκληρώθηκε στο Νηπιαγωγείο μας πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων με τίτλο
“Κάθε Aλλαγή μια Φωτεινή Αρχή”
του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Σκοπό του προγράμματος αποτελεί η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που άπτονται της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των νηπίων.
Παρακάτω, παρουσιάζονται τα 7 εργαστήρια όπως διεξήχθησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις προσαρμογές που έγιναν στην τάξη μας.
Εργαστήρι 1: Ένα γράμμα & μία Επίσκεψη. Εισαγωγή, Σύνδεση, Συμβόλαιο
Μία μικρή Ηλιαχτίδα επισκέπτεται το σχολείο μας και μαζί της φέρνει ένα γράμμα από τον ήλιο. Ένα ένα τα παιδιά λένε καλημέρα στην Ηλιαχτίδα και όλοι μαζί φτιάχνουμε έναν κύκλο. Τα παιδιά καταγράφουν τα συναισθήματά τους από την επίσκεψη της Ηλιαχτίδας.
Τα παιδιά γίνονται οδηγός από την Ηλιαχτίδα και καθοδηγούνται με διάφορα παιχνίδια στο χώρο. Τα παιδιά χορεύουν όπως χορεύει η Ηλιαχτίδα.
Τα παιδιά σχηματίζουν τον ήλιο της τάξης μας.
Εργαστήρι 2: Το αγαπημένο μου παιχνίδι
Τα παιδιά φέρνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στο σχολείο (σε ίδιες χάρτινες σακούλες που τους έχουμε δώσει) και με τον περιγραφικό τους λόγο και όσα έχουμε μάθει σε έννοιες έως τώρα (- τι χρώμα έχει; – τι σχήμα έχει;) και με την παντομίμα (- πως παίζω με αυτό;) προσπαθούν να κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά να το βρουν.
Στη συνέχεια, τα παιδιά προσκαλούνται να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι – αναπτύσσονται έτσι την ικανότητά τους για εστίαση της προσοχής και τη δεξιότητά τους για σχεδιασμό βάσει παρατήρησης, οι οποίες είναι κομβικές στις παραστατικές τέχνες.
Εργαστήρι 3: Τα διαφορετικά συναισθήματα
Η ηλιαχτίδα μας έχει ημέρες να φανεί, μήπως είναι λυπημένη ή θυμωμένη; Όλοι μαζί την αναζητούμε στην τάξη, κάνοντας υποθέσεις για το πως μπορεί να αισθάνεται.
Μαθαίνουμε μέσα από την ίστορία για τα διαφορετικά συναισθήματα, να τα αναγνωρίζουμε και να τα διακρίνουμε μεταξύ τους. Παίζουμε με τα συναισθήματα μας και καλούμε τους άλλους να βρουν ποιο συναίσθημα αναπαριστούμε.
Αποτυπώνουμε με διαφορετικά μέσα (ζωγραφική και κούκλες) την καλημέρα μας με ένα συναίσθημα όταν ερχόμαστε το πρωί στο σχολείο, εξηγούμε γιατί αισθανόμαστε έτσι και αποδεχόμαστε ότι δεν είναι ανάγκη να νιώθουμε όλοι το ίδιο το πρωί και πως σεβόμαστε στην ομάδα την συναισθηματική κατάσταση των συμμαθητών μας.
Εργαστήρι 4: Ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας
Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια καλλιέργειας της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στην αυλή του σχολείου μας.
Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε μαζί και παρουσιάζουμε ανά ζευγάρια τις ζωγραφιές μας στην Ολομέλεια.
Εργαστήρι 5: Το σχολείο μου φωτεινότερο
Αποτυπώνουμε τη δική μας διαδρομή προς το σχολείο. Έπειτα, αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε το σχολείο μας να είναι καλύτερο; Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κριτικής τους σκέψης και της ενεργού εμπλοκής τους στα κοινωνικά πεπρεγμένα που τα αφορούν, τα παιδιά τοποθετούνται κριτικά σκεπτόμενα προς το χώρο τους. Ύστερα από σχετική παράθεση των απόψεων τους στην Ολομέλεια, τα παιδιά ζωγραφίζουν τι θα ήθελαν να έχει το σχολείο τους.
Εργαστήρι 6: Οι διαφορετικές απόψεις μας
Μιλώντας για τις προτάσεις μας ως προς τις αλλαγές στο σχολείο μας, δεχόμαστε ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας και πως αυτό είναι σεβαστό.
Εργαστήρι 7: Εμείς ως ήλιοι – Αποχαιρετούμε την Ηλιαχτίδα
Γινόμαστε όλοι μαζί ένα λιβάδι από ηλιοτρόπια – μικροί μοναδικοί ήλιοι και γεμίζουμε με φως την τάξη μας. Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρετούμε την ηλιαχτίδα και την αφήνουμε να επιστρέψει στον ήλιο.
Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας μέσα από το… παράθυρο»
Κοινωνικο-συναισθηματική υποστήριξη μαθητών/τριών για την ομαλή μετάβαση στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού.
Κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου υλοποιήσαμε το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο “Κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή”.
Το πρόγραμμα «Κάθε αλλαγή μία φωτεινή αρχή!» αποτελεί μία δομημένη εκπαιδευτική παρέμβαση στο πλαίσιο των εργαστηρίων καλλιέργειας δεξιοτήτων, για την κοινωνικο-συναισθηματική υποστήριξη και ενδυνάμωση μαθητών πρώιμης παιδικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε περιόδους αλλαγών. Ειδικότερα, επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετάβασης, της υποδοχής και των διεργασιών ομαλής προσαρμογής των μαθητών/-τριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού. Σε δύο σημαντικές επομένως, στιγμές στη ζωή τους, καθοριστικές για την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και τη σχολική τους πορεία και πρόοδο.Η μετάβαση είναι ένα ατομικό, προσωπικό, ιδιαίτερο και μοναδικό βίωμα για το κάθε άτομο, το οποίο συνδέεται με αλλαγές ρόλων και περιβαλλοντικών συνθηκών. Χαρακτηρίζει την πορεία από ένα γνώριμο και οικείο σε ένα άγνωστο περιβάλλον σηματοδοτώντας την ύπαρξη πλήθους αλλαγών που επιδρούν στην ζωή του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό, η συναίσθηση της αλλαγής που βιώνει το υποκείμενο διεγείρει μηχανισμούς προσαρμογής και αντίδρασης στα εμπόδια που επιφέρουν ανισορροπία.
1o Εργαστήριο
1.Ένα γράμμα & μια επίσκεψη /Εισαγωγή-Σύνδεση-Συμβόλαιο
Εμφάνιση της “Μικρής Ηλιαχτίδας” από το παράθυρο”
Το γράμμα του Ήλιου
«Το κουβάρι της μικρής ηλιαχτίδας»
«Μια ακτινοκορδέλα από το σπίτι στο σχολείο» – Φύλλο εργασίας ( portfolio)
1.2. Παιχνίδια με τη μικρή ηλιαχτίδα στο χώρο της τάξης
Επεκτατική για τον ήλιο: Τραγούδι και ατομική κατασκευή κολάζ του ήλιου.
Κανόνες-Συμβόλαιο της τάξης
2ο Εργαστήριο Αφηγήσεις & αντικείμενα που συνδέουν σπίτι & σχολείο με μία … αχτινοκορδέλα!
Κάθε μαθητής/ήτρια που παρουσιάζει κάθεται στην καρέκλα και πρέπει να πει:
«Είμαι ο/η …….. και έφερα απ’ το σπίτι κατιτί. Μήπως θέλει κάποιος να το βρει;»
(α) Οι μαθητές/-ήτριες με διάφορες ερωτήσεις προσπαθούν να το βρουν ή
(β) παρουσίαση του αντικειμένου με παντομίμα και οι μαθητές/-ήτριες προσπαθούν να μαντέψουν.
Ενδεικτικά παραθέτονται κάποιες παρουσιάσεις παιδιών:
Στη συνέχεια ζωγραφίζουν ένα φύλλο εργασίας με θέμα :«Πώς νιώθω που παρουσίασα …»
Στο τέλος του εργαστηρίου (τελευταία ημέρα παρουσιάσεων των παιδιών) η Μικρή Ηλιαχτίδα προσφέρει σε όλα τα παιδιά ένα μικρό δώρο: “βραχιολάκια-ηλιαχτίδες” που μπορούν να φορούν οι μαθητές/-ήτριες κατά τη διάρκεια του προγράμματος και επίδοση Βραβείων Παρουσίασης , στο τέλος του εργαστηρίου-παρουσιάσεων.
Βραβεία παρουσιάσεων
3ο Εργαστήριο
Εγώ: Συναισθήματα & Σώμα, Υγιεινά Πρότυπα Ζωής
«Η θέση δεξιά μου είναι αδειανή, …». Παιχνίδι.
Που είσαι Μικρή Ηλιαχτίδα; Κίνηση και έκφραση στο χώρο
*Είσοδος Μικρής Ηλιαχτίδας που προτείνει το παιχνίδι:
– “Παγωμένες” …καλημέρες
(α) Στον κύκλο. Αναγνώριση, ονομασία συναισθημάτων.
β) Χωρισμός σε δύο ομάδες
Αναγνώριση και απόδοση με “παγωμένη εικόνα” της “καλημέρας”. Η άλλη ομάδα μαντεύει το συναίσθημα.
Ψάχνοντας την μικρή ηλιαχτίδα…
α)Γνωρίζουμε τα συναισθήματα και παίζουμε παιχνίδι μνήμης και βρες το άλλο μισό
β)Χωριζόμαστε σε ομάδες σύμφωνα με το χρώμα που επιλέγουμε και διαλέγουμε κάρτες με συναισθήματα. Κάθε φορά η αντίπαλη ομάδα μαντεύει ποιο συναίσθημα παριστάνει η άλλη ομάδα.
«Εγώ και η δική μου καλημέρα στο σχολείο», Φύλλο εργασίας με τον εαυτό μας και πως νιώσαμε όταν λέγαμε “Καλημέρα”
Επέλεξαν τα παιδιά ένα συναίσθημα και έφτιαξαν τον εαυτό τους με πλαστελίνες
Συμπλήρωση λίστας υγιεινών προτύπων ζωής συνεργατικό κολλάζ
4ο Εργαστήριο Εγώ και οι συμμαθητές μου.
“Μάρμαρο-Ξεμάρμαρο”, Κυνηγητό με κανόνες στο χώρο.
Παιχνίδια σε ζευγάρια
– “Αχ Κολλήσαμε!”
– Στη σκιά του Ήλιου
-Άσκηση αναπνοής
Αχ κολλήσαμε!
Παιχνίδι ταχύτητας σε ζευγάρια
Στη σκιά του ήλιου
Ασκήσεις αναπνοής
Ιδέες και Όνειρα!: Κάθε μαθητής/-ήτρια ξαπλωμένος/η ανάσκελα σε ασφαλή και καθαρό χώρο, με τα χέρια στο πλάι και κλειστά μάτια (προαιρετικά), αφήνει τη μουσική να τον/την “ταξιδέψει”.Ακολουθεί μοίρασμα των ονείρων στον κύκλο. Ανάδυση και συζήτηση των διαφορετικών ιδεών που προέκυψαν με αφορμή ένα κοινό ερέθισμα.
Συνεργασία σε ομάδες των δύο ατόμων-Ζωγραφική των ονείρων τους
Παρουσίαση στην ολομέλεια και συζήτηση
5ο Εργαστήριο Το σχολείο μου. Όνειρα, Σχέδια
Συζήτηση για το σχολείο μας και αξιοποίηση της ρουτίνας σκέψης Color, Symbol, Image .
Ζωγραφική: «Το σχολείο μου»
Όνειρα
– Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε το σχολείο μας να γίνει καλύτερο….;Ιδεοκαταιγισμός- Καταγραφή ιδεών
-Περιήγηση στους χώρους του σχολείου
Ιδεοκαταιγισμός
Περιήγηση στους χώρους του σχολείου
Ιδεοκαταιγισμός
– «Αν μπορούσα να κάνω κάτι για το σχολείο μου θα » – Φύλλο Αξιολόγησης
6ο Εργαστήριο
Η δημιουργία μίας συστάδας από ηλιοτρόπια με τη φωτογραφία κάθε παιδιού στο κέντρο κάθε ηλιοτρόπιου ή μία μικρή ζωγραφιά ή λέξη. Στόχος η δημιουργία ενός αναμνηστικού πίνακα αναφοράς στο πρόγραμμα και στις αξίες της ομάδας: της υπερηφάνειας, της σύνδεσης, της συνεργασίας, της αγάπης και της φιλίας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή