Το τοπικό προϊόν της περιοχής μας – Junior Travellers in Europe

Το τοπικό προϊόν της περιοχής μας που αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε είναι φυσικά η ελιά!

Η Μεσσηνιακή ελιά είναι μία από τις πιο γνωστές ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα, που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Μεσσηνίας, στη νότια Πελοπόννησο. Η ποικιλία αυτή διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας καρπούς της, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ελαιολάδου αλλά και για κατανάλωση ως επιτραπέζιες ελιές.Η Μεσσηνιακή ελιά έχει μεγάλα, στρογγυλά καρπό, με έντονο πράσινο χρώμα όταν είναι άγουρη και σκούρο μωβ όταν ωριμάζει. Ο καρπός της χαρακτηρίζεται από εξαιρετική γεύση, ενώ το λάδι που παράγεται από αυτήν είναι ιδιαίτερα αρωματικό, με ήπια γεύση και χαμηλή οξύτητα.Η καλλιέργεια της Μεσσηνιακής ελιάς έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κουλτούρα και οικονομία. Το ελαιόλαδο που παράγεται από αυτήν θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δείτε στον χάρτη της Ευρώπης τα τοπικά προϊόντα όλβν των Junior Travellers!

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1rrJl-JneDQg482htTYXO6PSRNNq2UfvN&usp=drive_link