Επίσκεψη στο 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Πλούτος του Αριστοφάνη στο 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη !!
Θέατρο και Παιδεία είναι έννοιες αδιάρρηκτα συνδεδεμένες, από την πρώτη σχεδόν στιγμή εμφάνισης και διαμόρφωσής τους στην αρχαία Ελλάδα. Ο παιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος του θεάτρου είναι και αυτός που μετέτρεπε τα αρχαιοελληνικά αμφιθέατρα σε χώρους μόρφωσης και καλλιέργειας των θεατών.
“10ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη” λοιπόν, και αν ζητάτε απάντηση στο γιατί ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να βρίσκεται εκεί, τότε έχουμε να σας πούμε πολλά!
– Το παιδί λόγω της φαντασίας και του αναπτυγμένου συναισθηματικού κόσμου που διαθέσει, «φύσει» αισθάνεται πιο «οικεία» με την τέχνη από ότι ο ενήλικας.
– Στόχος δεν είναι τόσο η γνώση ή η κατανόηση του έργου, αλλά η αισθητική απόλαυση και η συγκίνηση που απορρέει από αυτό και που τελικά οδηγεί στη συναισθηματική καλλιέργεια των νέων και την απόκτηση πολιτιστικής συνείδησης.
– Η παρακολούθηση ζωντανών θεαμάτων συνδέει τους μαθητές με τους εκπαιδευτικούς (και κατ’επεκταση με το σχολείο), με ένα βαθύ συναισθηματικό δεσμό, καθώς προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που τις βιώνουν ζωντανά όλοι μαζί και άλλα πολλά.
Συγχαρητήρια στο Δήμο Μεσσήνης για τη διοργάνωση, αλλά και σε όλους τους εθελοντές και τέλος, υποκλινόμαστε σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν με τους μαθητές και τους δασκάλους τους, οι οποίοι δούλεψαν πέρα από διδακτικά ωράρια με οδηγό μόνο την αγάπη για το αρχαίο θέατρο και τη διάθεση προσφοράς… Ευχαριστούμε!!!