Επιστροφή στο Νηπιαγωγείο και ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!

Έφτασε επιτέλους η ώρα να βρεθούμε ξανά στις τάξεις μας!!! Δευτέρα 1η Ιουνίου, επιστρέφουμε και ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!

Αγαπητοί γονείς,
Όπως ήδη γνωρίζετε – κατόπιν προσωπικής ενημέρωσης με e-mail – σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.51888/ΓΔ4/0605-2020 ΚΥΑ, τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου μας, χωρίστηκαν κατά αλφαβητική σειρά, σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας και θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως 26/6/2020 (Τέσσερις εβδομάδες)

Κατόπιν αυτού, το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα λειτουργίας των υποτμημάτων ρυθμίζεται ως εξής:
Τα Υποτμήματα Ι την 1η εβδομάδα λειτουργίας θα προσέλθουν στο σχολείο τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τη 2η εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη. Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, στις 26 Ιουνίου 2020.
Τα Υποτμήματα ΙΙ την 1η εβδομάδα λειτουργίας θα προσέλθουν στο σχολείο τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και τη 2η εβδομάδα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, στις 26 Ιουνίου 2020.
Υπενθυμίζουμε, τη παύση λειτουργίας των Ολοήμερων τμημάτων και κατά συνέπεια, το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου θα είναι 8:15 έως 13:00, καθημερινά.

Για βεβαιώσεις από τη σχολική μονάδα που αφορούν Άδειες Ειδικού Σκοπού των εργαζομένων δικαιούχων γονέων των νηπίων, θα απευθύνεστε είτε ηλεκτρονικά, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, στην προϊσταμένη της σχολικής μονάδας.
Προσέλευση στη σχολική μονάδα

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών στη σχολική μονάδα, τα δύο τμήματα (Υποχρεωτικό Ι και ΙΙ) θα έχουν διαφορετική είσοδο και έξοδο από το σχολικό κτίριο, ενώ απαραίτητη παραμένει η τήρηση αποστάσεων κατά τη διαδικασία.

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και το άρθρο 1 της υπ’ αρ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ, πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες διαρρυθμίσεις στις αίθουσες των τάξεων για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη πως η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρo μήκος, ενώ αν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των τμημάτων/υποτμημάτων, θα υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα, ενώ θα υπάρχει ευέλικτο ωράριο σε αυτά.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, έχουν μεριμνήσει ώστε να λαμβάνονται καθημερινά όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, ιδίως σε σχέση με τον φυσικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.)
Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, απαγορεύεται να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο, τον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων για τη συμμόρφωση στη δέσμευση αυτή και τον εκ των προτέρων εναλλακτικό προγραμματισμό. Επίσης, πρόβλεψη για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του νηπιαγωγείου, παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού σε περιπτώσεις απουσίας του προσωπικού λόγω ασθένειας.
Σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου / παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.
Κάθε άτομο (παιδί ή μέλος του προσωπικού) που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο νηπιαγωγείο, τον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό για 10 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.
Κάθε σχολική μονάδα πρέπει να καταγράφει συστηματικά τις αναφορές για συμπτώματα συμβατά με COVID-19 σε παιδιά ή/και μέλη του προσωπικού και να παρακολουθεί την πορεία τους.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Στη σχολική μονάδα θα εισέρχονται ΜΟΝΟ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Γονείς θα μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του νηπιαγωγείου, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον ο λόγος προσέλευσης δε δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο (ιδίως τηλεπικοινωνιακά ή ηλεκτρονικά). Η είσοδος του εκάστοτε γονέα θα καταγράφεται στο ημερολόγιο σχολικής ζωής του νηπιαγωγείου, όταν συμβαίνει, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στη σχολική μονάδα, για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και της διαχείρισης των επαφών.

Τέλος, προτείνεται, οι μαθητές να έχουν στην τσάντα τους, μαζί με το νερό και το πρωινό τους, αντισηπτικά μαντηλάκια και πακέτο χαρτομάντηλα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και στο νηπιαγωγείο!!!