ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2020-2021

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως για το σχολικό έτος 2020-2021 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 15-30 Μαΐου.

Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, εγγράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι μαθητές που είναι γεννημένοι το 2015 και το 2016, (Σημειώνεται, πως οι Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται  εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης )

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια και για δική σας διευκόλυνση, αν θέλετε, μπορείτε να  επικοινωνήσετε με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κα Χονδρογιάννη Μαρία στο τηλ. 6976646069 καθημερινά, μεταξύ 11:00-13:00

Διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους γονείς

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στη σελίδα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει, σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών taxisnet.
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας συμπληρώνει το e-mail (προαιρετικά) και το κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
  4. Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας συμπληρώνει τα ακόλουθα:
  • τα στοιχεία του τέκνου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα παρέχει στον γονέα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Έτσι, ο γονέας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση που η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας (είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή)
  • τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό (γ.π. λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο απ’ όπου να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας)
  • το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουνΣε αυτή την περίπτωση, ο γονέας θα προσκομίσει στο Νηπιαγωγείο εγγραφής “Βεβαίωση Φοίτησης” την οποία θα αιτηθεί και θα λάβει από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
  • εάν επιθυμεί τη φοίτηση του τέκνου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής . Σε αυτή την περίπτωση επίσης, ο γονέας θα προσκομίσει στο Νηπιαγωγείο εγγραφής τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Ολοήμερο. (Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω)
  • τα στοιχεία των συνοδών των τέκνων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
  • επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Παραστατικά που απαιτείται να προσκομίσει ο γονέας στο Νηπιαγωγείο

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα,τα οποία είναι:

  • Τα παραστατικά (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει( αφορά σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες).

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνό του για την πορεία της αίτησης του.

Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει.

Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται, ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο

Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός για τους κηδεμόνες.

Πατήστε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

  • Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.
  • Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30)

1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Μέρες και ώρες επικοινωνίας με την Διεύθυνση του σχολείου για τις εγγραφές:

15-30 Μαϊου 2020 11:00-13:00 (εργάσιμες ημέρες)

Τηλέφωνο Νηπιαγωγείου: 2761032732

Ε-mail Νηπιαγωγείου: mail@2nip-filiatr.mes.sch.gr

Μέτρα αποφυγής διασποράς του Covid-19

  • Πριν την προσέλευσή σας στο Νηπιαγωγείο, χρειάζεται να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Κατά την προσέλευσή σας, παρακαλείσθε για την πιστή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ, τα οποία είναι:
  1. Απαραίτητη χρήση μάσκας κατά την είσοδό σας στο νηπιαγωγείο
  2. Χρήση αντισηπτικού χεριών, το οποίο θα βρίσκεται σε ευκρινές μέρος στην είσοδο του νηπιαγωγείου.

Με εκτίμηση,

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Χονδρογιάννη Μαρία