11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

“ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ-ΒΑΣΙΛΗ”

Στις 11 Δεκεμβρίου τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου, θρησκείας, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, γλώσσας, φυλής, γιορτάζουν.
Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.
Ο παγκόσμιος ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, αντικατοπτρίζει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα αποδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.
Κάθε τέτοια μέρα έρχονται οι γονείς στο Νηπιαγωγείο μας και μαζί με τα παιδιά τους δρουν, αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό μέσα σε γιορτινό κλίμα χαράς.
Φέτος, όλη αυτή η δράση και δραστηριότητα έγινε από το σπίτι τους στο πλαίσιο της Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.
Το κάθε παιδάκι μαζί με τον γονέα του, αφού έφτιαξε το εξώφυλλο του βιβλίου του, ζωγράφισε εναλλάξ τις σελίδες του και συνέθεσε δημιουργικά μια ολοκληρωμένη ιστορία με θέμα τον Άγιο Βασίλη, την οποία έγραψε ο γονιός του.
Πατώντας πάνω στον σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τις

“Ιστορίες με τον Άγιο-Βασίλη” https://www.storyjumper.com/book/read/94720546/5fd6bb20b05ec