#Σύγχρονη-Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού 1ο

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα των Παιδιών

 

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε Γενική Συνέλευση του, υιοθέτησε και υπέγραψε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε έως σήμερα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο, την επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η παραπάνω Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό χάρτη σύμφωνα με τον οποίο, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα εκείνα, που τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδης αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία. Η σύμβαση έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου με μοναδικές εξαιρέσεις  τις HΠΑ, το Νότιο Σουδάν και τη Σομαλία. Στην Ελλάδα επικυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.   

Πηγή του άρθρου: https://www.monopoli.gr/2020/11/20/istories/san-simera/431238/20-noemvriou-pagkosmia-imera-afieromeni-sta-dikaiomata-ton-paidion/

Ποια είναι όμως αυτά τα δικαιώματα:

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών 20 Νοεμβρίου

Ας δούμε και δύο σχετικά βίντεο:

 

και τώρα…….ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!! πάτησε πάνω στον σύνδεσμο και παίξε!!!!

ένα ωραίο παιχνίδι που βρήκαμε στο blog Ψηφιακή Τάξη

https://koitatiekana.files.wordpress.com/2020/11/ce94ceb9cebaceb1ceb9cf8ecebcceb1cf84ceb1-cf84cebfcf85-cf80ceb1ceb9ceb4ceb9cebfcf8d-1.pdf

 Να τώρα ποια είναι η αποστολή σου:

Πάρε τις πλαστελίνες σου και φτιάξε με αυτές όσα δικαιώματα θέλεις. Μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι, ή μια οικογένεια,’η μία καρδιά, ή πιάτα με φαγητά ή φρούτα, ή μπάλα, ή παιδάκια χαμογελαστά, ή λουλούδια, ή χαμόγελα, ή ήλιους, ή…..

Όλα αυτά που θα φτιάξεις και συμβολίζουν ένα δικαίωμά σου, βάλε το πάνω σε ένα χαρτί, γράψε αν μπορείς το δικαίωμα που έφτιαξες  ή ζήτησε από τους γονείς σου ή τα μεγαλύτερα αδελφάκια σου να σε βοηθήσουν,  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ και στείλε το.