Οι τυχεροί της Βασιλόπιτας!

Παράδοση το έθιμο της Βασιλόπιτας στο σχολείο μας με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και τη μαμά Χριστίνα της μαθήτριάς μας Μυρσίνης από το Τμήμα 1.  Πεντανόστιμες Βασιλόπιτες έφτασαν και φέτος στο Νηπιαγωγείο μας, κόπηκαν και μοιράστηκαν στα παιδιά. Οι τυχεροί εκτός από το φλουρί, που τους έτυχε, έλαβαν και από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, προσφορά και αυτό του Συλλόγου μας.

IMG 4789

IMG 5238 9EF5B6ED DB25 4485 88B9 D1B5C82EF87E

att.94oeDhFEqR4g 6nd7hef2ocJ3eeXVWuC iauN4n3tRI

att.9ShSnAHiVAd6OQmvRTVJMhl94m60LIaOgdhI2pV aFA att.eO0swCIkMcR2J9Jp6JcyqZu9wh 7ULTzwpX M8r 1Y

Πώς βάζω όρια με αγάπη, συνέπεια και ασφάλεια;

att.kIxBCr8YRZhX9YUTnUDpTO8sii2GTxlR7L w nwZYco

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης της Σχολ. Μονάδας 2025-26: «Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Παιδιά μια Αειφόρα Αγκαλιά» πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας τη  Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026  μια σημαντική και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και τα μέλη της  ΕΔΥ, η Ψυχολόγος κ. Άννα Μαλατέστα και η Κοινων. Λειτουργός του σχολείου μας κ. Δήμητρα Χαριτίδου συζήτήσαμε όλοι μαζί Συνεχίστε την ανάγνωση →

Αυτή η συλλογή περιέχει 2 φωτογραφίες.

Ο Ραφτάκος των λέξεων

att.vofwZI cxMXTrySopmtOTqk6Ko qwOLgtFgxGxtJ4Z8Η απολαυστική παρέα του “Μικρού Νότου” επισκέφθηκε και πάλι το σχολείο μας με την παράσταση “Ο Ραφτάκος των Λέξεων”.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, που έχει αγγίξει μικρούς και μεγάλους. Τρυφερό, συγκινητικό και πιο επίκαιρο από ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας και για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά, που μπορεί να προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» δίνει σκηνική ζωή σε ένα ιδιαίτερα αγαπημένο βιβλίο, δημιουργώντας μια χειροποίητη παράσταση με αγνά εκφραστικά μέσα: ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση και παντομίμα.

att.6HvYBz3Wu3dvGyunLgmzXJYrNWNY3x66Q64uBurNOIE

att.kp46aZMLbdOKBKIaNeOMSJfNrN EFs4JMooNHkad D0 att.gq5bIP6WzBMbOFSX1tWnqdT HvY6yiHplA0RiI8IQ9M

Μια παράσταση ζεστή και πολύχρωμη, όπως ακριβώς και η κουβερτούλα του Ραφτάκου,

που στο τέλος αγκαλιάζει και ζεσταίνει ολόκληρη την πόλη του.

Με τον ίδιο τρόπο, που ζέστανε όλους μας!!!!

Μετά την παρακολούθηση της παράσταση, κάθε παιδί σκέφτηκε και επέλεξε τη δική του ξεχωριστή λέξη, γεμάτη συναίσθημα και νόημα. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε όλες τις λέξεις και «ράψαμε» ένα συμβολικό πουλοβεράκι, δημιουργημένο από τις σκέψεις και τις ιδέες των παιδιών. Έπειτα, κάθε μαθητής έγινε συγγραφέας της δικής του ιστορίας, βασισμένη στη λέξη που επέλεξε, και δημιούργησε το προσωπικό του εικονογραφημένο βιβλιαράκι.

Με φαντασία, δημιουργικότητα και συνεργασία, δώσαμε ζωή στις λέξεις μας και ανακαλύψαμε τη δύναμή τους.

att.OqlFFmJJTQEJetHhfeH5Bbs4HetKkdwkYvOCTf2bWh8

att.trXFJZRyxuszhd nVTC3XFI9kfKJd qU6Zoxc0qu29w att.r PfMGur2OafcbCI9 grJysr MisWsbTpfe Zu6JPwk att.trXFJZRyxuszhd nVTC3XFI9kfKJd qU6Zoxc0qu29w