ΔΡΑΣΗ …ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

Το Σάββατο 23/9/23 μαθητές, γονείς και …φίλοι του νηπιαγωγείου μας στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια καλλωπισμού του εξωτερικού μας χώρου. Παγκάκια, τοίχοι, σκαλιά όλα έγιναν ακόμη πιο όμορφα για να υποδέχονται τα νηπιαγωγάκια μας στις δραστηριότητες τους καθημερινά.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, προσφέροντας από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο.

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΞΙΑΤΩΝ

Με μια μικρή συνδρομή στα δύσκολα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία του Νομού Καρδίτσας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας DANIEL, προχώρησαν τα νηπιαγωγεία Λουτρών Υπάτης και Μεξιατών. Συγκεκριμένα και ύστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας συγκέντρωσαν και απέστειλαν υλικά για να διατεθούν στα πλημμυροπαθή νηπιαγωγεία του νομού. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς για την ευαισθησία και ενσυναίσθησή τους απέναντι στους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές μιας εκ των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. 3 κούτες με πλαστελίνες, χαρτιά Α4, νερομπογιές, κόλλες, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολύβια, ξύστρες, γόμες, παραμύθια, επιτραπέζια και ό,τι άλλο μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα οι μικροί μαθητές, συγκεντρώθηκαν και πήραν το δρόμο τους για τα νηπιαγωγεία της Καρδίτσας που τα χρειάζονται.  

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας!

Δαμαστιώτη Λίνα, Προϊσταμένη Ν/Γ Λουτρών Υπάτης

Βασιλοπούλου Σοφία, Προϊσταμένη Ν/Γ Μεξιατών.

ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024 ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

Καλή σχολική χρονιά για όλους με την ευχή, όλοι όσοι χάνουν αυτή την απλή αλλά πολύτιμη σχολική διαδικασία καθώς έχουν πληγεί βάναυσα τις τελευταίες μέρες, να βρουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν…για τα παιδιά!!!
Μικρά δωράκια με μια γλυκόπικρη ανάγκη να βοηθήσουμε τη μητέρα φύση!!!
Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι το Σάββατο 9/9/23, οι μικρές κουκουβάγιες της Οίτης έκαναν φυτέματα ως αντιστάθμισμα τις απώλειες του καύσωνα, τσάπισαν και ξεχορτάριασαν όσο μπορούσαν για να ετοιμάσουν την αυλή (οι ζημιές της κακοκαιρίας μας περιόρισαν τη βοήθεια), προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν με το αλληγορικό “Δέντρο που έδινε” του Σελ ΣιλβερσταΪν… (η φύση μπορεί άλλο πια άραγε;) και έδωσαν κερασματάκι-μηλαράκι στα παιδιά και μια προτροπή στις μανούλες για καλή χρονιά.
Δωράκι καλωσορίσματος ένα μικρό ατομικό θερμοκήπιο με ιδέες από τους Περιβολάρηδες της Θεσσαλονίκης και τα σοφά λόγια μιας εκπαιδευτικού που δυστυχώς όσο και να έψαξα τις τελευταίες μέρες δεν τη βρήκα για να την ευχαριστήσω διαδικτυακά (αν μας “συναντήσει” ας μας το πει). Ο πλανήτης κράζει εδώ και καιρό και εμείς αγνοούμε. Τι θα δώσουμε στα παιδιά να συνεχίσουν; Τι θα έχουν τα παιδιά για να ξεκινήσουν;
Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ηρεμία και απόλυτη επίγνωση ότι στις δυσκολίες μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τις ξεπεράσουμε!
Λίνα Δαμαστιώτη
Προϊσταμένη Ν/Γ

ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

safe image

Καλωσορίζουμε για μία ακόμη σχολική χρονιά, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τους γονείς και κηδεμόνες αυτών αλλά και όλους του φίλους και ακολούθους του 1/Θ Νηπιαγωγείου Λουτρών Υπάτης.

Λίγο πριν ηχήσει το φετινό 1ο κουδούνι σας παραθέτουμε παρακάτω, προς ενημέρωση όλων μας, την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023-2024.Λήψη αρχείου

Σας ευχόμαστε μία καλή, υγιή σχολική χρονιά, γεμάτη ταξίδια σε ήρεμα και γλυκά μαθησιακά νερά!!!

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

2231059885

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΕΕΠΦ)Λήψη αρχείου

IMG 20230316 152944     IMG 20221020 105949α

Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση αλλά και ευθύνη παραλάβαμε τη Βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Διεθνούς Δικτύου «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Σε μία χρονική συνθήκη όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες σε έκταση πυρκαγιές των τελευταίων 21 ετών στην Ευρώπη ένα μικρό δείγμα χαράς και ικανοποίησης έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης είναι πραγματικά στα χέρια μας και η διάσωση αλλά και διατήρηση της ζωής όπως μέχρι τώρα ξέραμε είναι στα χέρια μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Από τα παιδιά για τα παιδιά λοιπόν μόνο ευθύνη μπορούμε να διδάξουμε και ενσυναίσθηση…

Ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) εκπρόσωπο του FEE (Foundation For Enviromental Education) στην Ελλάδα για τις ευκαιρίες που μας δίνει τα τελευταία χρόνια να αναδείξουμε την δουλειά του σχολείου μας, του νηπιαγωγείου μας και κατ΄επέκταση των ίδιων των παιδιών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αποτελούν την ψυχή του Νηπιαγωγείου μας!

Λίνα Δαμαστιώτη

Προϊσταμένη Ν/Γ

GLOBAL ACTION DAYS (ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΟ FEE ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

GLOBAL ACTION DAYS TEMPLATES1

#GlobalActionDays#LitterLessPlus#GAIA2030,  #LitterLessCampaign

Οι δράσεις GAD (παγκόσμιες ημέρες δράσης) από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης και το FEE (Foundation for Enviromental Education) φέτος ήταν αφιερωμένες στα 5R.

Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο οι δράσεις ήταν προγραμματισμένες για το χρονικό διάστημα 18-28 Απριλίου 2023, οι δικές μας ημέρες λόγω των εορτών του Πάσχα μεταφέρθηκαν για το χρονικό διάστημα 2-16/5/23 σε ένα δεκαήμερο γεμάτο δράσεις για την προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος. Ως μέλος του Δικτύου “Οικιολογικά Σχολεία” αλλά και του Δικτύου σχολείων- μελών του FEE  το νηπιαγωγείο μας δεν μπορούσε να λείψει από τις δράσεις αυτές!

 Το πρόγραμμα δράσεων περιλάμβανε τις εξής αποστολές:

1η αποστολή: “Μέρες χωρίς κρέας” (REFUSE). Την Τρίτη 2/5 και Τετάρτη 3/5 στο σχολείο μας είχαμε δεκατιανό που δεν  περιλαμβάνει κρέας. Για δύο ημέρες το δεκατιανό μας δεν περιελάμβανε κρέας σε μια προσπάθεια να μειώσουμε τα απορρίμματα που προκαλούνται από την κατανάλωση κρέατος η οποία είναι υπεύθυνη και για μεγαλύτερη εκπομπή καυσαερίων σε σχέση με τα φρούτα και λαχανικά, ενώ παρασκευάσαμε και δοκιμάσαμε και γρανίτα φράουλα (Υλικά: Φράουλες, μέλι, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο νερό). Χρήσιμο υλικό παρακάτω:
Eating sustainably | Eufic (1)

ΜΕΡΕΣΧΩΡΙΣΚΡΕΑΣ 91 ΜΕΡΕΣΧΩΡΙΣΚΡΕΑΣ 141 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 9 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 7 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 6 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 4 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 3 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 1 ΜΕΡΕΣΧΩΡΙΣΚΡΕΑΣ 3 ΜΕΡΕΣΧΩΡΙΣΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΡΕΣΧΩΡΙΣΚΡΕΑΣ 1ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ 11

2η αποστολή: “Αντικατάσταση” (REPLACE). Την Πέμπτη 4/5 και Παρασκευή 5/5 στο σχολείο μας μιλήσαμε για τα χημικά καθαριστικά και το κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από την σπάταλη χρήση αυτών. Δοκιμάσαμε δε να φτιάξουμε φυσικά καθαριστικά για τον καθαρισμό της τάξης, συνταγή των οποίων θα σας δώσουμε! Χρήσιμο υλικό παρακάτω:
Keep Your House Clean with These DIY, Eco-Friendly Cleaning Products – YouTube (2)

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 22 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 24 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 26 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 14 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 18 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 171 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 251 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 351 1

3η αποστολή: “Ανταλλαγή” (REUSE).  Την Τρίτη 9/5 και Τετάρτη 10/5 κάναμε ανταλλαγή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία δεν θέλουμε ή έχουμε βαρεθεί ή δεν παίζουμε μαζί τους πια. Την Τρίτη τα παιδιά έφεραν ένα μικρό, μικρής αξίας παιχνίδι με το οποίο δεν παίζουν πια με σκοπό να το ανταλλάξουν για μία ημέρα με ένα άλλο από ένα άλλο παιδί.  Την Τετάρτη έφεραν αντίστοιχα ένα παλιό βιβλίο (σε καλή κατάσταση σχετικά) που δεν το διαβάζουν πια ώστε να το ανταλλάξουν- πάλι για μια μέρα- με ένα βιβλίο από ένα άλλο παιδί.  Χρήσιμο υλικό παρακάτω:
The Story of Reuse – YouTube (3)

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 41 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 31 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 2 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 1

4η αποστολή: “Επαναχρησιμοποίηση- 2η ευκαιρία” (REPURPOSE). Την Πέμπτη 11/5 και Παρασκευή 12/5 δώσαμε 2η ευκαιρία σε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πια όπως άδεια βαζάκια, κομμάτια ύφασμα κα που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν σε χωματερές. Με τα παιδιά μιλήσαμε για την κυκλική οικονομία και πως μπορούμε να την εφαρμόσουμε ακόμη και στο νηπιαγωγείο! Ευελπιστούμε να δώσουμε το έναυσμα σε όλους. Χρήσιμο υλικό παρακάτω: 
Explaining the Circular Economy and How Society Can Re-think Progress | Animated Video Essay – YouTube (4)

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ 3 ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ 2 ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ 10 ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ 7 ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ 6

5η αποστολή: “Πικ νικ Ανακύκλωσης” (RECYCLE). Τη Δευτέρα 15/5 και Τρίτη 16/5 κάναμε πικ νικ στον αύλειο χώρο του σχολείου. Πριν όμως και μετά το πικ νικ, με γάντια και σακούλες καθαρίσαμε το χώρο και πετάξαμε τα σκουπίδια. Χρήσιμο υλικό παρακάτω:
How We Can Keep Plastics Out of Our Ocean | National Geographic – YouTube (5)

ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 71 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 81 1 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 51 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 41 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 1 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 13 ΠΙΚ ΝΙΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 10

Σημείωση: Όπου  (1), (2), (3), (4) και (5) εννοείται ως Τ.Η.Δ.Π. 16/5/23

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και ανταπόκριση!!!
Λίνα Δαμαστιώτη
Προϊσταμένη Ν/Γ
2231059885

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 8-5-23

Τη Δευτέρα 8 Μαίου 2023 το Νηπιαγωγείο μας, μαζί με το Νηπιαγωγείο Μεξιατών, με το οποίο πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις συνεργασίας, επισκέφθηκαν το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, στο Πάρκο Τσαλτάκη στη Λαμία. Η εν λόγω δράση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λαμιέων, το ΦΟ.Σ.Δ.Α. Στερεάς Ελλάδας και το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Τα παιδιά μας έμαθαν πολλά πράγματα, γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει, παίζοντας…

 

IMG 20230508 102523 IMG 20230508 102450 IMG 20230508 101603 IMG 20230508 101330

ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ MAKE A WISH-ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με χαρά ανακοινώνουμε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του νηπιαγωγείου μας ότι το σχολείο μας βραβεύτηκε με έπαινο στο διαγωνισμό MAKE A WISH_ Αστέρι της ευχής, στον οποίο έλαβε μέρος.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Ευχαριστώ όλους τους γονείς για τη συνεργασία και ανταπόκριση,
Λίνα Δαμαστιώτη
Προϊσταμένη Ν/ΓΛήψη αρχείου

IMG 20230328 101618

Έπαινος_687_ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ…ΠΕΤΩΝΤΑΣ!

20200219104345 i mama petaei 1

20200219104345 i mama petaei

Την Κυριακή 14 Μαίου 2023, το Νηπιαγωγείο μας γέμισε… μαμάδες!

Μια συνάντηση που τα είχε όλα…

Κηπουρική, όπου καλλωπίσαμε τα βότανά μας φτιάχνοντας ένα μικρό φράχτη για να στηρίζονται και να προστατεύονται. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λουτρών Υπάτης για την αγορά του φράχτη.

Φιλαγνωσία, διαβάζοντας το βιβλίο της Ναταλίας Καπατσούλια “Η μαμά πετάει…” μαζί με τις μαμάδες και φυσικά δημιουργώντας τα δικά μας μπαλόνια αγάπης.

Γλυκά κερασματάκια, φτιαγμένα από τα ίδια τα παιδιά για να καλοπιάσουμε λίγο τις μανούλες.

…και ένα δωράκι -μια καρφίτσα καρδιά, με πολύ πολύ αγάπη!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!