ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

images

 

Οι γιορτές μπορεί να τελείωσαν αλλά τα γλυκά συνεχίζουμε να τα απολαμβάνουμε ακόμα!!!

ΥΛΙΚΑ:

3/4 φλιτζ.ζάχαρη, 1 φλιτζ. νερό, 170 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μπισκότα, 1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι, 1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα + 1 κουτ. σούπας καρύδια σε σκόνη, κακάο, τρούφα, καρύδα για την επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν όλα μία μάζα. Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή καρύδα ή κακάο (ό,τι προτιμάτε). Διατηρούνται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!