Είμαστε όλοι διαφορετικοί , όμως μοιάζουμε πολύ….

11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Μια καταπληκτική αφορμή για να προσεγγίσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το παραμύθι της UNICEF  “Τα δικαιώματα των παιδιών” όπου η κακιά μάγισσα η Αντιδικαιωματούλα κλέβει τα δικαιώματα των παιδιών. Αφού διαβάσαμε το παραμύθι ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση.

Καθίσαμε στην παρεούλα και βλέποντας εικόνες συζητήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών σε τροφή,νερό, στέγαση, οικογένεια, ζωή, αγάπη , ελευθερία , μόρφωση, παιχνίδι κλπ

Με τα παιδιά είδαμε εικόνες παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου ευχάριστες και δυσάρεστες πχ παιδάκια στην Αιθιοπία , στην Συρία κλπ όπου ζουν σε δύσκολες καταστάσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Συζητήσαμε για το τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά για να διεκδικούν και να προστατεύουν τα δικαιώματα τους και πως είναι πολύ σημαντικό να λέμε ΟΧΙ σε οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα.

Ζωγραφίσαμε όποιο από τα δικαιώματα μας άρεσε και καταλάβαμε περισσότερο και την 11η Δεκεμβρίου ετοιμάσαμε ένα αστεράκι με την φωτογραφία του κάθε παιδιού και μια επιστολή με κάποια μυστικά που όλοι οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά .  Ακολουθεί φωτογραφία της κατασκευής και όχι της λίστας αφού είπαμε η λίστα περιλαμβάνει μυστικά σσσςςς!!!