Μέσα Φθινοπώρου … Τι παρατηρώ;;;;

Και μετά την θεατρική μας παράσταση με θέμα «Το Κανόνι της Ειρήνης», ασχοληθήκαμε με το Φθινόπωρο και τα χαρακτηριστικά του. Μιλήσαμε για τα χρώματα της εποχής, για τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα και για τα ζωάκια που ετοιμάζονται  για την χειμέρια νάρκη , ενώ δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε και στην αλλαγή του καιρού την οποία έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος σχεδόν της εποχής για να την νιώσουμε!!!

Στολίσαμε τις πόρτες της τάξης μας.

Φτιάξαμε τρισδιάστατα φυλλοβόλα δέντρα

και φυσικά ζωγραφίσαμε!!!

Ξεκινάει το σχολείο και όλοι μαζί κάνουμε μια νέα αρχή

Το σχολείο μας ξεκίνησε και οι μικροί μας μαθητές σιγά σιγά προσαρμόζονται στην νέα τους καθημερινότητα. Η πρώτη μας θεματική είχε στόχο τα παιδιά και ιδιαίτερα τα προνήπια μας που πρώτη φορά έρχονται στο νηπιαγωγείο μας , να γνωρίσουν τους χώρους του νηπιαγωγείου μας, να μάθουν τους κανόνες της τάξης τους οποίους τα ίδια τα παιδιά πρότειναν και δέχτηκαν όσο μπορούν να εφαρμόζουν , να εξοικειωθούν με τις γωνιές και την χρήση των υλικών .Έτσι λοιπόν ασχολήθηκαν με τα τουβλάκια

 

δημιούργησαν με την πλαστελίνη

πειραματίστηκαν με την τέμπερα και έφτιαξαν το αρχικό του ονόματός τους

έπαιξαν με τον μάγο μπουμ μπουμ

έπαιξαν με διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ

και λάτρεψαν την μικρή αράχνη που όλο ανεβαίνει…….

Και έτσι ξεκίνησαν όλα καλά και εμείς καλύτεραααα……..!!!!!!

 

 

Φθινοπώριασε……..

Αφού τελείωσαν τα εορταστικά μας δρώμενα και ο καιρός επιτέλους ήρθε στα συγκαλά του , ταιριάζει με την εποχή και μιλήσαμε για το Φθινόπωρο. Προσεγγίσαμε την εποχή μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μιλήσαμε για τα κυρίαρχα χρώματα αυτή την εποχή στη φύση (καφέ, κόκκινο, κίτρινο , πορτοκαλί) και με πολλή όρεξη και κόπο κάναμε ένα ομαδικό κολάζ με θέμα : «Ένα φθινοπωρινό δέντρο στην τάξη μας.»

Κόψαμε κλαδιά και φύλλα

ΚΒΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα κολλήσαμε

ΚΟΛΛΑΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Και ιδού το αποτέλεσμα

DSCN7462

Προσεγγίσαμε το θέμα και στο άλλο  τμήμα με ατομικά φθινοπωρινά δεντρά νε την τεχνική του κολάζ .Στην συνέχεια είδαμε τα φρούτα του Φθινοπώρου, τα γευτήκαμε παίξαμε το παιχνίδι : «Μάντεψε ποιο φρούτο είμαι…»

Μετά παίξαμε την τυφλόμυγα με τα φρούτα

DSCN7449

Και έπειτα κάναμε τυπώματα με τα φρούτα.

Στη συνέχεια κάναμε ομαδοποιήσεις φρούτων με κριτήρια όπως: Το χρώμα, την γεύση, το μέγεθος κλπ. και κάναμε το μόμπιλε του Φθινοπώρου

IMG_20171108_132132

Τέλος ζωγραφίσαμε όποια και όσα φρούτα θέλαμε , ενώ ζωγραφίσαμε με τέμπερες ο καθένας ατομικά το δικό του φθινοπωρινό δέντρο.

Ο Σεπτέμβρης έφτασε ανοίγουν τα σχολεία…

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν ασχοληθήκαμε όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα νηπιαγωγεία με την προσαρμογή των μαθητών μας στο νηπιαγωγείο μας. Οι δραστηριότητες μας επικεντρώθηκαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, σε ασκήσεις ενδυνάμωσης των σχέσεων της ομάδας, σε παιχνίδια προσανατολισμού στο χώρο κλπ.

Γνωρίσαμε το κάθε τμήμα την τάξη του, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, δημιουργήσαμε από κοινού με τα παιδιά τις γωνιές μας και εκπαιδευτήκαμε προνηπιάκια και νηπιάκια στο θέμα της τακτοποίησης της τάξης και της φροντίδας των υλικών μας.

1ο ΤΜΗΜΑ ΓΩΝΙΕΣ

ΑΡΙΘΜΗΣΗ

IMG_20171121_115457

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

IMG_20171121_115356

ΟΙ ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΜΑΣ

IMG_20171121_115649

2ο ΤΜΗΜΑ ΓΩΝΙΕΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΣΠΙΤΟ

ΚΑΙ ΤΟ

ΛΟΥΛΟΥΔΟΑΝΑΣΤΗΜΟΜΕΤΡΟ ΜΑΣ

DSCN7463

 

ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΑΣ

DSCN7475

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Με τις παραπάνω εικόνες θέλαμε να σας δώσουμε μερικά στοιχεία για να πάρετε μια μικρή ιδέα για τον ονειρόκοσμο κάθε τμήματος μας.

Εκτός από τις τάξεις μας υπάρχει και ο προθάλαμος υποδοχής των μαθητών μας, τουσ οποίους υποδεχόμαστε κάθε πρωί και αποχαιρετάμε κάθε μεσημέρι .

IMG_20171121_123335 IMG_20171121_123328